• erdoğan'ı sevmeyip erdoğan vari adamları sevmek tutarsızlıktır.

    erdoğan ile maduro'yu politik açıdan birbirine benzetmekse liberal sığlıktır.

    iktidara geldiği günden bu yana kamu karşıtı neoliberal politikalar yürüten akp ve erdoğan en çok liberallerin çok sevdiği avrupa liderlerine benzer. sermayenin 68 sonrası işçi, memur haklarına, iş güvencesine saldıran politikalarını akp de 15 yıldır türkiye'de uyguluyor. şu anda tayyip-maduro benzetmesi yapan liberaller, tekel işçilerinin eylemlerine saldırılırken, 2010 referandumunda kamu yararını gözeten devlet içi mekanizmalar parçalanırken tayyip'ten çok tayyip'çiydi mesela.

    siyasetçilerin benzerliklerini otoriterlikte arayan liberal sığlık kendi içinde bile tutarlı değildir bu arada. hayran oldukları amerika-avrupa bu neoliberal sistemi tüm dünyada askeri üslerle, savaş gemileriyle, iş savaşlarla koruyor. bunlar gelip burda maduro-tayyip kıyaslıyor.
  • ister kamucu olsun, ister piyasacı; sen yasama, yürütme, yargıyı tek elde toplar, muhalefeti yok eder, muhalefet yapma imkanını ortadan kaldırırsan bu diktatörlüktür. kamucu çin de diktatörlüktü, xiaopingci çin de diktatörlüktür.

    abuk subuk, irrasyonel popülist bir ekonomi politikası izliyor diye maduro, erdoğan'la paralel politikalarından azade olmuyor.
  • bunun bir de erdogan'i sevmeyip, kendi dunyasinda erdogan gibi olan versiyonlari vardir. sadece kendi bildigi dogrudur. elestirenler onun icin sadece bir engeldir. esi veya evladi bile olsa. evinde, isyerinde karsi gelinmeye, inatlasilmaya, challenge edilmeye gelemez. neyse gerisini biliyorsunuz.
  • aziz yıldırım'a neredeyse tapacak kadar meftun olan renktaşlarım da bu gruba girer. erdoğan'a "diktatör" diye söylenir, sayın aziz bey'in iki dudağı arasından çıkanı kulübün değişmez kanunu bellerler. birincil savunmaları da "ama tesis yaptı bu adam" şeklindedir. oysa erdoğan'ı da tam bu noktada "yol yapmakla olmuyo bu işler" diyerek eleştirir aynı haspam.
    (bkz: bu ne perhiz bu ne aziz sevgisi)
  • (bkz: #51966581)
  • sosyalist ya da sosyalist eğilimli (ne demekse artık) olmayı, retoriğine göre adam seçmek sananlarca şaşırılması salaklıktan değil liberallerin üst perdeden konuşma zaafıyla ilgili bir sorun sanırım.

    erdoğan ile diğer herhangi bir lider arasındaki çizgiyi pek çok farklı açıdan çizebilirsiniz. retorik bunlardan yalnızca biridir. sosyalist ya da sosyalist eğilimli olanların bir lideri değerlendirme kriteriyse, diğer tüm konulardaki kriterleriyle aynıdır: sınıf. bireysel özgürlük alanı, kadın sorunu, cinsel kimlik sorunu, ulusal kimlik sorunu, gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi daha geniş çaplı olanlardan; trafik, günlük çalışma süresi, adı taylan olanların esmer ve yavşak olması gibi görece küçük çaplı olanlara kadar tüm sorunların doğrudan ya da dolaylı kaynağı olarak, sınıflı toplumun sahip ve sebep olduğu mülkiyet ilişkilerini görür.

    bir sosyalistin konuya nasıl baktığını merak edenlere, aynı konuya sınıf gözlüğüyle bakmalarını öneririm. zira bu tarafta starbucks'ın şube sayısından başka sorunlar ve değerlendirme kriterleri var. netice itibariyle erdoğan'ın hangi sınıfa -sarıklı ya da viski kadehli olsun- bağlı olduğu ortada. savunduğu sınıfa ne ölçüde kazanım sağladığı ve bunun ne kadarının kalıcı olduğu sosyalistler arasındaki bir tartışmanın konusu olmakla birlikte, maduro'nun hangi sınıfın yanında durduğu da öyle.

    putin'e de bacağım girsin.
  • türkiye sağının vazgeçilmezidir. birbirleriyle dalaşıp başa gelince aynısını tekrar eder dururlar. zaman zaman bunların götüne tekmeyi vuran çıkmasa koltuğu ilk kapan kıçına japon yapıştırıcısı sürer öyle oturur.

    demokrasi beklentisi olmayan, türkiye'deki sosyalist/komünist diktatörlük arzusundaki insanlar da biraraya getirsen vodafone park'ı dolduramayacak kadar küçük bir kitledir. fazla tatava yapacak bir durum yok.

    (bkz: menderes oy alamayınca kırşehir'in ilçe olması)
    (bkz: tahkikat komisyonu)
    (bkz: özal'ın siyasi yasakların devamı için kampanya yapması)
    (bkz: ohal'de rejim değişikliği referandumu yapmak)
  • bir ara okuyanci tkpsporlu dostlarda da sikca rastlanan bir durumdu. sonra ne oldu bilmiyorum.
hesabın var mı? giriş yap