• iyi parti lideri meral akşener hanımefendinin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı akp'li cumhurbaşkanı erdoğan tespiti.

    meral hanım tam olarak şöyle demiş;

    --- spoiler ---

    ''erdoğan,hdp ile en derin ahbaplığı, dostluğu işbirliğini yapan şahıs. türkiye'ye o zaman abdullah öcalan ile müzakere yolunu açan kişi. gelin sizinle iddiaya girelim: sayın erdoğan- ben kendisini tanıyorsam- hdp ile anlaşır. tanıdığımı sanıyorum çünkü rizeli bir arkadaş ile evliyim."

    http://www.bbc.com/…/live/haberler-turkiye-43001240
    https://tr.sputniknews.com/…al-aksener-hdp-ittifak/
    --- spoiler ---

    meral hanıma hak veriyorum açıkçası. ondan sonra da çıkar gene ''bizi tıpkı çözüm sürecindeki gibi kandırdılar'' der. koyunlar da yer.
  • çok ilginç sanki bu söylem daha önce çoğu kişi tarafından dillendirilmişti, ama nedense karşılık bulmamıştı.

    ha bu arada iddiayı kaybetmesine karşılık ne vaat etmiş?
  • mhplilerin yetmeyip, eski mhpli yeni iyi partili hanımefendinin de gündeme yeniden getirmeye çalıştığı konu. aylar yıllar boyunca hdp erdoğanla anlaştı goygoyunu savunup, erdoğana hakaretler eden mhp liler sanki tüm bunlar hiç yaşanmamış gibi koşulsuz şartsız erdoğanı destekleme kararı aldı. şimdi eski mhpli hanımefendi aynısını yine tekrarlıyor.

    burdan anlayacağımız sonuç şudur ki hanımefendi seçim öncesi erdoğan ile anlaşacaktır. tarih tekerrürden ibarettir.

    bu açıklamayla hanımefendinin erdoğan karşısında hdplilerin oylarına aday olmadığını ve başkanlık yarışında erdoğanın seçilmesi için çalıştığı sonucunu görmemek mümkün değildir
  • ben mi yanlis anladim bi aciklayin. meral hanim son cumlede kocasini da gommemis mi?
  • kocasına tıkıştırmış arada.

    meral abla efsanesin. kahkaha attım okurken.

    ''...tanıdığımı sanıyorum çünkü rizeli bir arkadaş ile evliyim."
  • birşey bir kere olmuşsa, bu bir daha olabileceğinin en gerçek kanıtıdır. e burada da bahsettiğimiz yaşanmış bir vaka olduğuna göre iddia teorik olarak çok da uçuk değil.
  • rizeli bir arkadaş ile evliyim diyerek coğrafya kaderdir demeye mi çalışmış asena? bir memleketi genellemek hiç iyi değildir diyeceğim ama bir gülme geliyor. rize bu sonuçta.
  • rizeli seçmenleri mi üzmüş?
  • sayın cumhurbaşkanımızın 2019 seçimlerini kazanmasının tek yolu budur. bunu benim gibi sıradan vatandaş bile görüyor, hesaplayabiliyorsa en başta cumhurbaşkanımız olmak üzere diğer siyasi unsurların da bunu görmesi ve ifade etmesi çok normaldir. bu bağlamda meral hanım da görüneni söylüyor.

    edit: hdp oyları derken sözlükte bolca temsilcisi olan ılık cihangir solcusu arkadaşlardan bahsetmiyoruz, zaten onların toplam hdp oyları içindeki payı belli. bizim kastettiğimiz doğuda, güneydoğuda tulum çıkarttığı illerden gelecek kürt oyları. bunu da aktroller dahil herkes biliyor, tersini bile söyleseler.
  • seçilmen için şart olan hdp seçmenini şimdiden küstür, aferin. gıdım siyaset bilmiyor.
hesabın var mı? giriş yap