• acaba çocukluğunda veya gençliğinde fakirlik mi çekti, hırs mı yaptı, diye merak edilen sebeplerdir. ülkesinde ekonomik kriz olan ve vatandaşı temel gıdalarını dahi almakta zorlanan bir cumhurbaşkanının 2,5 milyar tl'lik sarayda yaşayıp 600-700 milyon dolar'lık uçak kullanıyor olmasının bir sebebi vardır elbet.
  • (bkz: görgüsüzlük)
    (bkz: sonradan görme)
    (bkz: vizyonsuzluk)

    bu üç bakınız yeterli olacaktır umarım.

    edit: arkadaşlar burada hakaret yok, küfür yok neden bu kadar tetiklendiniz mesajlarda? vatansever bir türk olarak ülkeyi yöneteni eleştiremeyeceksem bu vatan kimin? ingilizlerin mi?
  • 'hak' etmesidir. çok değil, 30 milyon oy alan her türkiye cumhuriyeti vatandaşı bu saltanı yaşayabilir.

    (bkz: ahmet necdet sezer)
  • bütün krallar, başkanlar ve zenginler gibi statü göstergesidir. kendi açısından haklıdır, dostlar alışverişte görsün hesabı korku salmaktadır. yalnız harcamak yerine öyle göstermekte çabalasaymış fakir ülkemizin kaynakları heba edilmezmiş.
  • kendisini tanrı ile padişah arasında bir yerde görmesidir.

    tabi bunu da bilemiyoruz, izah etme, hesap verme yok.
  • öyle yapabiliyor olmasındandır (ing. because he can). eğer toplum buna izin vermeseydi yapamazdı. zamanında saray konusunda tartışırken "sanki kendisine mi yapıyor?" diye benimle kavga eden arkadaşım vardı. geçti artık.
  • ben inançlı bir adam değilim. dini referans alarak hayatımda hiçbirşey yapmıyorum ama ailemin bana öğrettiği bir ahlak anlayışım var. kul hakkı yemem, hırsızlık yapmam, mümkün olduğunca yalan söylememeye çalışırım vs. ümmetçi tayfanın yaşam referansı peygamberimiz hz. muhammed. buna rağmen kendileri peygamberin tam tersi bir hayat yaşıyorlar ve bu yaşam tarzları seçmeni etkilemiyor. sokaktaki dilencileri görünce bile benim gözlerim doluyor. evsizlerin çocuklarını nasıl doyurmaya çalıştıklarını düşündükçe bile delirecek gibi oluyorum ama yıllardır ülkeyi yöneten ve büyük fotoğrafı bizden çok daha iyi gören dünya liderimizin hayatında herhangi bir değişiklik olmuyor. sadece şu hadisten bile ibret almaları lazım ama umurlarında değil.
    (bkz: “komşusu açken tok yatan kimse bizden değildir.” (hâkim, ıı, 15; heysemî, vııı, 167))
  • bence gerçek müslüman olduğu içindir. böylece kendisine karşı olan %50nin münafıklığını da kendi takipçilerine gösterebiliyor.
  • farkında değil bence.
hesabın var mı? giriş yap