• erdoğan'ın muhaliflerinden istediğini ve beklediğini düşündüğüm tutum.

    erdoğan'ın yaptığı en iyi şey bu. teşbihte hata olmaz, eskiler "iti ite kırdırmak" derlermiş. erdoğan kendi muhaliflerini bertaraf ederken, o kişilere muhalif diğer insanların desteğini alarak, o rüzgarla bunu yapıyor. şu an erdoğan melih gökçek'i görevden almaya çalışıyor, ve bunu yaparken gökçek'ten hazzetmeyen insanların desteğini arkasına rüzgar olarak kullanıyor. sanki gökçek'in yerine gelecek insan daha farklı bir insan olacakmış gibi de erdoğan muhalifleri, erdoğan'ı çok daha güçlü kılacak bir adımı zımnen destekliyorlar. neredeyse erdoğan'ı alkışlayacaklar.

    erdoğan, muhaliflerini mikro zaferciklere ortak ederek, kendi makro zaferini kabullenmelerini, sindirmelerini sağlıyor ve bu metodla iktidar alanını sürekli genişletiyor. muhalifler kendi mikro kazanımları uğruna makro sahaları terkediyorlar. erdoğan'ın bu siyaseti, adeta bir adamın cam bilye karşılığında, bir çocuğun elindeki elması almasına benziyor. muhaliflerin durumu, elması verip, elindeki cam bilyeye sevinen çocuğun durumu gibi. malesef bu durum sadece belediye başkanlarının istifaları ile ilgili değil, hemen hemen her safhada olan şey bundan ibaret.

    ibretle izliyorum..
  • pasta gittikçe küçülüyor. reis oburları masadan kaldırmak istiyor ki pay daha fazla kalsın kendisine. yoksa mikro makro hikaye.
hesabın var mı? giriş yap