• adamlara pandomim tadında saçmalıkların daniskasını aksettirirsen tabi ki popüler olursun. nihat doğan kadar popülerdir. nihat doğan "gibi" popülerdir.

    tanım : galaksi lideri olarak düzeltilmesi gereken başlıktır.
  • ithal etmeyi ithal ediyor oluşumuz...
  • dünya küçük , bazılarına göre. sanıyorlar ki dünya bu kadar.
  • bu otoriterler ve onların mafyöz kitleleri hayatımızı nasıl kötü etkiler demişler, ordaki 4'lü dünya liderliği değil tek adamlık yönetimi ortak noktasında birleşmişler yani
  • lideri olan bir ülkede yaşamak övünülecek bir durum değildir. onun yerine kollektif liderliğin savunulması lazım.
  • dünya liderleriyle telefonda konuşup külliyede ağırladığı dogrudur ..dünya liderimidir..bunu menbiç belirler eğer menbiç e girer abd yi ordan çıkarırsak ben dünya lideri olduğuna emin olacağım
  • alemlere diktatör olarak gönderilmiş ahir zaman haramzadesi.
  • dunyasi turkiye ve arap alemiyle sinirli insan soylemi.
  • dünya lideri denmez de ona, dünyada iktidardaki liderler arasında göze çarpan bilinen, güzel dilimiz ingilizcemizin ifadesiyle prominent bir sima ve isim olmasıdır. çok büyük oranda da olumsuz bir imaja sahiptir. sebepleri açarsak:

    1- uzun süredir iktidarda olması. 2002'den beri başbakan cumhurbaşkanı vs. durumunda.
    normalde gelişmiş güçlü ve demokratik ülkelerde partiler ve zümreler iktidarda oluyor ve aynı kişinin kişisel iktidarını dönem sınırlaması ile engelliyorlar. mesela obama abd başkanı oldu ama demokrat parti onun kontrolünde değildi. trump'da cumhuriyetçi parti genel başkanı bile değil. bu farka dikkat edelim. değil adam meclisi ve yargıyı kontrol etsin. ama obama da trump da yürütmeyi kontrol anlamında tam anlamıyla iktidara sahip oldular. dönem sınırlarını aşmaları bu konuda bir değişikliğe gitmeye çalışmaları hayal dahi edilemez. buna istisna herhalde merkel. neyse bu kadar uzun süredir iktidarda olması demokratik de olsa diktatöryal de olsa birisi için bilinirlik demektir.

    2- türkiye'nin başaltı da olsa görece önemli bir ülke olması. dünya'da 200 ülke ve lideri var nerdeyse ama türkiye hem nüfusu ve yüz ölçümü sayesinde (gelişmişliği değil) 17. büyük ekonomi hem de dünyanın kritik bir ülkesinde etrafındakilere göre daha güçlü ve stabil bir ülke. g8 ülkelerine (hatta bunlardan kanada italya'yı çıkar) çin hindistan brezilya gibi bir kaç ülkeyi ekledikten sonra türkiye ve israil gelir dünyada güç ve önem olarak. iki dönem iktidarda kalan lideri muharrem ince de olsa, temel karamollaoğlu da olsa bilinir.

    3- putin benzeri bir rejime gitmeye çalışması. sözde veya özde serbest seçimle gelip, seçimle gitmeyen lider, demokrasilerin veya demokrasimsilerin en büyük tarihsel sorusudur, batılılar kendi tarihlerinden biliyorlar. tayyip erdoğan bunun bir örneği. arkasında gerçekten bir seçmen kitlesi var ve bunun demokratik doğası aynı zamanda bir tek adam iktidarı şeklinde bir paradoks oluşturuyor. bunu her zaman dikkatle takip ederler. demokrasinin kuralı seçimle gelmek, seçim kaybederek veya sınırlı bir görev dönemi sonunda demokratik ve hukuki şekilde gitmektir. erdoğan ülkenin tepesinde 20. yılı zorluyor.
hesabın var mı? giriş yap