• haklı söz. çünkü söylerse ağa onu köyden kovar.
  • kibar feyzo filmindeki efsane repliklerden birini akla dusurmus.
  • şener şen' in şu repliğini akıllara getirmiştir.

    link
  • dedi türkiye cumhuriyeti'nin başbakanı...
  • (bkz: haaşa söylenmez)

    soyle itaatkar insanlara bayiliyorum cocuklar, omrum boyunca hic itaatkar olamadim. halbuski mutlu olmak icin uslu bir cocuk olmak lazim.
  • kabine değişikliği soruluyor bir ülkenin cumhurbaşkanına. kabine, yani birlikte çalışacağı bakanlar. ve bu ülkenin cumhurbaşkanı yüzünde gülümsemeyle ve biraz da gergin bir tonla "cumhurbaşkanının sözünün üstüne söz mü söyleyeyim" deyiveriyor.

    işte bu ülke zimbabwe falan değil. türkiye. hani zimbabwe de olmasın tabi ama türkiye lan. tarihte tonla medeniyetin kurulduğu topraklar üzerinde kurulmuş, devlet olma geleneğini binlerce yıllık kültürel mirastan almış bir ülke. yolda yürürken bir tane tarihi kalıntıya rastladığında ne olduğunu, neden yapıldığını araştırsan, karşına asırlardır süren bir devlet geleneği çıkar.

    demokrasiyi unuttuk zaten ama bu trajikomik cevap maalesef devlet aklına da aykırı. daha kendi çalışacağı adamların kim olacağına bile karar veremeyen bir başbakan neden var? tek bir adamın sistemi bu kadar bozmasına, hatta yap boz tahtası haline getirmesine müsaade eden bir yapı nasıl sürdürülebilir? bunların üzerinde azıcık düşünmek bile insanın umutlarını karartmaya yeter.

    istikrar diyordunuz ya. bu istikrar, kaosun istikrarı. maalesef bir noktada haklısınız, evet hepimiz aynı geminin yolcularıyız. bu devran böyle sürdükçe de bu kaosta sizinle beraber biz de boğulacağız.
  • halbu ki akademik kariyer anlamında kat be katını söyleyebilecek potansiyeli var sayın başbakanımızın ama ne hikmetse..
hesabın var mı? giriş yap