• hobiye yonelik ankara merkezli bir firma. fiyatlari ve hizmet anlayisi ile turkiye'de yarisacak firma yok. ozellikle dji ve hsp urunleri icin baska yere bakmayin bile. web sayfasi da oldukca kullanislidir.

    http://www.erenhobi.com/
  • diğer hobi aletlerindeki tavırlarını bilmiyorum fakat bisiklet almaya gittiğimde maruz kaldığım diyalog şöyledir;

    ben: kolay gelsin, şehir-tur bisikleti bakıyorduk?
    eren hobi çalışanı: salcano city fun modellerimiz var
    b: tamam, biz internetten de bakmıştık, city fun 50, 60 modelleriniz var mı?
    eh: evet elimizde mevcut
    b: bakabilir miyiz?
    eh: dışarıda yok, sadece kutulu halde var
    b: ?!?! yani bakamıyor muyuz?
    eh: hayır gösteremiyoruz
    b: normalde bisikletleri nasıl satıyorsunuz, bakmadan alan oluyor mu?
    eh: olmuyor
    b: ?!?! ee o zaman neden göstermiyorsunuz?
    eh: sessizlik...

    gibi sonsuza giden ve saçma bir satış anlayışları mevcut. internetten modellere bakıp satın alma niyeti ile gidip, inadına satmamak bu olsa gerek. tipimizi beğenmediler herhalde
  • oturduğum semtin esnafı diye buradan alışveriş yapiyim diyip hata etmiş bulundum. ladybird adlı minik bir drone'um için buradan iki tane ufak batarya aldım. normalde aliexpressten alsam tanesi 5 dolara gelecek pili sırf esnaf kazansın diye 25 liradan aldım. pil ladybird'ün haznesine biraz büyük geldi hatta pil haznesinin plastik kısmını bakıyorum zorluyor. neyse, gittim dükkana durumu izah ettim, çalışan gene biraz hoş sohbet olan bir elemandı; bişey olmaz, en kötü altına iki tarf cırtcırtlı bi düzenek kur hallolur dedi. ben de çok uzatadım sonuçta aşırı bir zorlama yoktu batarya bölmesinde.

    ancak söz ettiğim kafesin plastik oluşu ve pillerden birini bir kaç kere şarj ettikten sonra bir nebze şişmesi ladybird'ün pil haznesini çatlatmayı başardı. ben de bir iki kere drone'u sağa sola vurdum zaten hazne zorlanıyorken inat etmem de hadi benim kusurum olsun.

    bu ilk gidişimden 2 gün sonra bir daha gittim mekana ve bu sefer mekanın sahibi olacak vatandaş da ordaydı. ilk konuştuğum efendi takılan elemana durumu söyledim ve hali hazırdan dji phantom 3'üm için 4 adet batarya almayı düşündüğümü, ladybird için aldığım pillerden de memnun olmadığımı, eğer minik pillerin parası olan 50 tl'yi düşerseniz phantom bataryalarını sizden alabileceğimi söyledim. bu elemanın aklına fikir yattı ama işte onay almak için sahibi olduğunu düşündüğüm elemana durumu sordu. e herif ne dedi beğenirsiniz?

    - olur mu ya öyle şey? sen pili kullan sonra gel değişiklik iste? aldıktan sonra gelecektin.

    adama sonraki gün geldim durumu izah ettim kıvırdınız ettiniz şimdi de bana ayak yapıyorsunuz dedim. yani tanesi ciddi bir mebla olan pilden 4 tane alacağım ve 50 lirayı düşmüyor musunuz şimdi diyince vatandaş gene benzeri atarı yaptı. sonra ben de dayanamayıp, zaten bu piller aliexpress'te 5 dolar, siz de ordan alıyorsunuz eh haliyle bu pillere bu kadar elzem bir ürünmüş gibi muamele etmeye gerek yok diyince iplerimiz orda koptu pek tabi. vatandaş git madem ordan al pilleri de diyince ben de öyle yapacağım zaten diyerek önceki gelişimde almadığım 50tl'lik fişimi talep edip/alıp, dükkanı terk ettim.

    gittim sonra phantom bataryalarını da başka yerden aldım. yani abartmıyorum bin liraya yakın bir alım yapacaktım adamlardan ve kıçıkırık iki bataryadan dolayı adam teklifimi kabul etmeyerek ticari zekasını ve iletişim becerilerini ortaya koymuş bulundu. haliyle kurumsallığı bir tarafa bıraktım, esnaf olmaktan bile bi haber kişilerce faaliyet gösteren bir tükkanımsı burası. hani hemen arka tarafta sırf tamir işiyle ilgilenen bir kaç elemanı vardı ve meşgul görünüyorlardı, onların da günahını almamak adına tamir için çaresizlikte gideri olabilen bir mekan olarak düşünülebili ancak sıfır ürün almak adına yanına yanaşmayacağım bir yer kesinlikle.

    edit: tapaj.
  • dji mavic 2 siparişi vermeyi düşündüğüm firmadır. son zamanlarda sipariş vermiş sözlük yazarlarının yardımını beklemekteyim
hesabın var mı? giriş yap