• 30 yıldır içinde canlı yaşamayan ve artık çevresinde yaşayan insanları da öldürmeye başlamış ergene nehri için gecikmiş bir ifade.
  • bölgedeki tüm yaşamı para uğruna yok edenlerin eseridir. insanlar bir şeyler yapabilmek için çırpınıyorlar, desteğe ihtiyaç var. haber haber
  • maalesef ergene nehri'ne atlayan bir genci arama çalışmaları, nehirdeki kirlilik sebebiyle yapılamamaktadır.

    bunun yanında, trakya üniversitesi eski rektörü prof. dr. osman inci'nin araştırmalarına göre ergene nehri kanser yayıyor.
  • trakya ya kesilen cezanın sonucudur.
  • trakya kaynaklı yiyecek içecek ürünlerine şüphe ile bakılmasına sebep olacak felaketlerden biridir sadece. ülkenin veya belkide dünyanın hiçbir bölgesi bu derece kirletilmedi ve hor kullanılmadı. derelerimizin nehirlerimizin kenarından geçerken arabaların havalandırmalarını kapatıyoruz. ipsala'da uzunköprü'de insanlar bu atık sularla pirinç üretiyorlar, bu pirinci de ülke olarak afiyetle yiyoruz. sonuç olarak sorun hiçbir zaman çözülmüyor, onkoloji hastanelerindeki sıralar uzayıp gidiyor.
  • artık birşeyler yapılması gerekendir.

    http://www.hurriyet.com.tr/…-hancer-ergene-40316558
  • bugün medyada tekrar kendine yer bulmuş konudur.
    benim anlamadığım bir şey var çok açık ve net olarak bu nehir sanayi tarafından kirletiliyor. sanayi dediğin işletmeler kamu değil. ahmet mehmet ali veli. bu adamlar gitmişler bir tesis kurmuşlar ve artıklarını da nehre boşaltıyorlar.
    peki devlet bir şey yapmıyor mu? yapıyor? milyonlarca lira yatırım yapmış arıtma tesisleri kurmuş yetersiz gelmiş.
    bu kirletilmiş nehirden akan su ile tarım yapılıyor, bölgede kanserli hastalıklar ortalamanın üç katı.
    bütün sorunların kaynağı nehrin kirletilmesi, kirleten de ahmet mehmet ali veli. bu adamlara desen ki seni kapatırım çevreyi kirletmeyeceksin! ilk iş gider adam gibi bir tesis kurarlar.
    herneyse herhalde biz anlamıyoruz bu işlerden. herhalde işler o kadar kolay değil. fotoğraflarını gördüm nehri kirli değil simsiyah akan dünyada kaç ülke vardır ?
  • içim acıdı resmen. nasıl bir kirletmedir bu. debisinin %25 i kendisine ait %75 i atık su olarak akan bir nehir! ne bekliyorlar hayır birde temizliği daha kötü sonuçlar doğurabilir. denize deşarj nedir arkadaş. üstelik marmara denizine
  • mısıra hayat veren nil nehri, trakya'ya ölüm saçan ergene nehri. çok şaşırıyorum nasıl izin veriliyor fabrikaların atıklarının nehre dökümesine !
    kimin döktüğü belli , ne döktüğü belli .
    kendi ceplerine üç kuruş daha fazla girecek diye doğayı , tarım alanlarını, diğer insanların bu suyu kullanma haklarını engelleme hakkını kendilerinde gören zihniyet kurusun.

    geçenlerde tuzlada da benzer bir şey oldu , halk ciddi panik ve tepki gösterinde basında oldukça fazla yer aldı. ama yine de sonuç alınmasında yeterli olmadı sanıyorum (bkz: #73316165)

    halkın tepkisi yetersiz kalıyor , daha duyarlı olmak lazım .
hesabın var mı? giriş yap