• brejnev le öpüsürken cekilen fotografi, ikinci dunya savasinin bitiminin sembolu haline gelen denizciyle hemsire kompozisyonundan acik ara daha ihtirasli olan liderdir*...

    http://www.nephandus.com/socialstudies/vj-kiss.jpg
    http://ccl.northwestern.edu/…the web/berlinart2.jpg
  • yoksul bir isci ailesinde simdiki almanyanin en batisindaki saarland eyaletinde dogdu. babasi sosyaldemokrasinin emperyalist savastaki ihanetini unutamayan solcu bir isciydi, 1919devrimine katilmis ve sonrasinda yolunu kpd (almanya komunist partisi) birlestirmisti. erich honecker de boyle bir ortamda yetisti ve bilinclendi, ailesinin yuksek okul okutacak durumu yoktu ilk egitimden sonra bir cati ustasinin yaninda cirakliga verildi, komunist genclik orgutunun (kjvd) taninmis bir militaniydi. 1933 de berlin e cagrildi partisi tarafindan; zaten hemen sonrasinda da fasizm iktidara gelmisti. duraksamadan illlegal mucadeleye katildi, 3 yil sonra genis bir operasyon sonrasi yakalandi, gestapo nun iskencelerine katlandi, savasin bitimine kadar da berlin moabit cezaevinde kaldi. savas bittiginde tum dunya halklarina aci ve gozyasi tasiyan, yikilmis bir ülkeyi devraldi yoldaslariyla birlikte.
    baska bir almanya nin, bariscil,insancil ve tüm halklara dost bir ülkenin kurulusuna omuz verdi, sorumluluk aldi.
    tum eksiklikleri ve hatalarina karsi komünist inancindan ödün vermedi, nedamet getirmedi, bas egmedi.
    ayrica gorbacov ihaneti sonucunda emperyalist almanya ya iade edildi, bu siralar kanser hastasiydi. buna ragmen tekrar moabit hapishanesinde tek kisilik hücreye konuldu, burada moabit notlarini kaleme aldi, yenilginin hesaplasmasini yapti. emperyalizmin mahkemesinde sosyalizmi savundu.
    sili ye falan da kacmadi hemen, kanser hastaligi asiri ilerlemisti, burjuvazi bu vebali almak istemedigi icin serbest birakildi.
    cia ve emperyalist dunyanin ortaklasa kotardiklari 11 eylül 1973 felaketinden sonra dogu almanya tum kapilarini binlerce sili li komunist ve solcuya acmisti. sili ve latin amerika halklari bunu hic bir zaman unutmadilar.
    daha sonra karisi ve silili bir devrimci ile evli olan kizinin ve torunlarinin yanina gitti ve burada 3 ay sonra öldü.
    gectigimiz günlerde nikaragua devlet baskani daniel ortega honecker in esine ulkesinin en buyuk ulusal madalayasini verdi, latin amerikanin direnen halklarina verdigi karsiliksiz destek icin!
  • türkiye komünist partisi'ne, parti türkiye'de yasaklıyken ülkesinde yer açmış, misafirhaneler vermiş bir liderdir. şu anki taraf gazetesi yazarı nabi yağcı yıllarca doğu almanya'da yaşamış ve çok büyük bir ihtimalle tanışmıştır kendisiyle, türkiye komünist partisi genel sekreteri olarak tabii.
  • federal almanya cumhuriyeti ile doğu almanya nın birleşmesine karşı çıkmış, alman ulusunun bir bütün olduğu tezini reddetmiştir.
  • ileri derece kanser hastası olmasına rağmen sosyalist olduğu için kapitalist almanya iktidarının hapse attığı,demokratik almanya cumhuriyeti başkanı,komünist ideallere sonuna kadar bağlı bir lider.

    bugün kendisi ne kadar tarihten silinmeye çalışılsa da komünistler kendisini her zaman onurla sahiplenecektir.
  • “proletarya diktatörlüğü” olarak tanımlanan (sözde komünist) baskıcı ve otoriter bir rejimin 18 yıl en tepesinde yer almasına rağmen yalnızca 169 gün hapiste kalmıştır. mesela batı almanya’ya kaçmaya çalışırken berlin duvarında ya da batı almanya sınır hattında kendisinin verdiği emre istinaden vurularak öldürülen 1000’den fazla insan için adam başı 4 saatten az hapis yatmıştır. diğer vesileler ile öldürülen, ortadan kaybolan, hapsedilen, işkence edilen, baskı altında tutulan, hayatları mahvedilen binlerce diğer insana yapılanlar bu çeteleye dahil değildir.
  • türkiye komünist partisi genel sekreteri ismail bilen yoldaş'a 1977'de şunları yazmış komünist lider ;

    “sevgili bilen yoldaş,
    almanya sosyalist birlik partisi merkez komitesi adına ve kendi adıma 75. doğum gününü candan kutlarım.
    sen, tüm yaşamını marksizm-leninizmin büyük ideallerinin gerçekleşmesine adadın, her zaman proletarya enternasyonalizmine ve sovyetler birliği'ne bağlılığını kanıtladın.
    senin önderliğinde türkiye komünist partisi, türkiye işçi sınıfı ve öteki emekçi katmanlar üzerindeki etkinliğini önemli ölçüde yükseltti. türkiye komünistleri ülkelerinin mutlu geleceği uğrundaki çetin savaşı giderek güçlenen atılımlarla sürdürüyorlar.
    onlar, bu savaşta bizim aktif dayanışmamıza güvenebilirler.

    sevgili bilen yoldaş,
    almanya sosyalist birlik partisi sana sağlık ve gericiliğe karşı, türkiye'de sosyalizmin kutsal amaçlarının gerçekleştirilmesi uğrundaki savaşta güç ve kuvvet diler!
    sosyalist selamlarım ile!”

    almanya sosyalist birlik partisi merkez komitesi genel sekreteri
    erich honecker
    berlin, 18 ekim 1977
  • on numara bir orospu çocuğudur. fırsatı olsa, stalin ya da hitlerden daha vahşet biri olurdu bu. avrupa bu yalaka olmasa belki 10 yıl ilerdeydi o derece. bok kokan taraftaki almanyada halka ızdırap olmuştur, öyle ki halk bir yerden sonra yanılmıyor isem macaristan biraz sınır işini gevşetince macaristan yoluyla (turist olarak) avusturya ordan da batı almanyaya kaçmıştır. babası sscb'nin bile biraz rahatla emirlerine karşı çıkmış, öz kardeşine ve dünyanın mantık ile işleyen yerlerine düşman olmuş, hayali düzeni yıkılıp iki tarafın da halkı berlin duvarını yıkmaya giderken zamanında karşı çıktığı babasından ağlayarak halk bize karşı geliyor yardım edin diye zırlarken sscb'den bile siktir yemiştir. yargısı gelince öyle ki en son şiliye kaçıp orada fetişistleri ile son zamanlarını geçirip it gibi kanserden gebermiştir. kanser yüzünden kendini viktimize etmesi de cabası. mezarını sikeyim erich honecker.
  • hoplatıla hoplatıla acı ve kanlar içinde gebertilmediğine çok üzüldüğüm otostopçu çocuğu. adını, alman tarihinin en büyük ipnetorları listesine altın harflerle yazdırmıştır.
hesabın var mı? giriş yap