• trabzon doğumlu üniversiteyi ankarada okumuş ve orda kalmış
  • bir gün önce tüm medya'da cumhurbaşkanı tarafından atandığı bilgisi ajans kaynaklı olarak geçilirken, bir gün sonra rektör olarak atanmadığı ortaya çıkmış profesör. kendisinin yerinde olsam sözkonusu haber ajanslarına açacağım manevi tazminat davalarıyla köşeyi döner, rektör olamadığıma üzülmezdim. bir gerçek var ki, ankara üniversitesi'nde 24 saat yeni rektör olarak bilinmiş, tüm akademik kadro ve yönetim kademesi ajans kaynaklı haber doğrultusunda yeni dönem hazırlıklarına başlamış ve hatta kendisini tebrik etmiştir. haber sızdığı için yapılan bir değişiklik midir, yoksa yayınlanan haberler asparagas mıdır bilinmez, ancak gün itibariyle rektör olmadığı açıklanmıştır.

    http://www.zaman.com.tr/…una-prof-erkan-ibis-oturdu
    http://www.sondakika.com/…ni-rektoru-prof-dr-erkan/
    http://www.haber61.net/news_detail.php?id=21572
    http://www.milliyet.com.tr/… aday aü’ye rektör oldu

    (bkz: cemal taluğ)
  • 14 haziran 2012 perşembe günü yapılan ankara üniversitesi rektör adaylarının belirlenmesine ilişkin seçimlerde 595 oy alarak birinci gelmiş rektör adayıdır. kendisinden sonra 379 oyla cemal taluğ gelmiştir.
  • ismi cumhurbaskanligina birinci sirada gonderilmis rektor adayidir. en yakini ile arasindaki oy farki 216 idi.
    https://basin.yok.gov.tr/…2c414f24db27adee6b11..pdf

    edit: secim sonuclari
    geçerli oy sayısı: 1701

    prof. dr. erkan ibiş: 595 oy (%34.98)
    prof. dr. cemal taluğ: 379 oy (%22.28)
    prof. dr. necati örmeci: 336 oy (%19.75)
    prof. dr. ilker ökten: 274 oy (%16.11)
    prof. dr. taner demirer: 82 oy (%4.82)
    prof. dr. hikmet akgül: 25 oy (%1.47)
    prof. dr. doğan aydal: 10 oy (%0.59)
  • cumhurbaşkanlığı'nın atamasıyla bugünden itibaren ankara üniversitesi'nin yeni rektörüdür.
  • atarlı ergen, giderli profesör

    komik

    24 haziran 2014 günü itibariyle tekrar gündem olan ankara üniversitesi rektörüdür. gündemde olmasının nedeni 43 yıl sonra ilk kez siyasal bilgiler fakültesi (sbf) dekanı hakkında soruşturma açmasıdır. en kolay soruşturma olan ve istenilse türkiye'deki bütün memurların sokulabileceği "görev yerini izinsiz terketme" suçuyla açılmış.

    haber olunca da atarlanmış:

    ergenler tarafından moda yapılan klasik atarlanma nedir güzelim memleketimde

    mevlana'dır tabii.. "suskunluğum asaletimdendir..."

    https://twitter.com/…ibis/status/481266872185155584

    bu da soruşturma haberi:

    http://www.evrensel.net/…a-acildi.html#.u6kdf0bqpcs

    sbf’de 43 yıl sonra, dekana soruşturma açıldı

    hasan akbaş
    ankara

    ankara üniversitesi rektörlüğü tarafından, siyasal bilgiler fakültesi (sbf) dekanı yalçın karatepe hakkında, "izinsiz görev yerini terk etmek" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. karatepe, rektörlüğün soruşturma kapsamında kendisini savunma yapmaya çağırdığını bildirdi.
    sık sık akp hükümetinin odağında olan sbf'de, dekan yalçın karatepe, twitter hesabından duyurduğu soruşturmaya ilişkin şu mesajı attı, "rektörlüğün, 'izinsiz görev yerini terk etmek' nedeniyle, hakkımda açmış olduğu soruşturmada 'savunma' yapmak için 'davet' edildim".

    '43 yıldır hiç soruşturma açılmamıştı'
    karatepe, 12 mart 1971'de dönemin dekanı mümtaz soysal'ın tutuklanmasından bu yana mülkiye dekanları hakkında bir soruşturma yapılmadığını, bu soruşturmanın o tarihten bu yana bir ilk olduğunu ifade etti.

    dekan karatepe kimdir?
    prof. dr. yalçın karatepe ankara üniversitesi sbf’de öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başladı. 1997 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör unvanı aldı. kısa süre sonra ise fakültenin dekan yardımcılığı görevine getirildi. ekim 2011’de yapılan dekanlık seçimini kazanan karatepe, o tarihten beri sbf dekanı olarak görev yapıyor.

    başbakan'a gezi'den anısıyla cevap vermişti
    karatepe, sbf'de sınav dönemleri gece kütüphanede ders çalışan öğrencilere çorba hizmeti sağlamış, bu konuda takdir toplamıştı. karatepe, gezi direnişi hakkında da sık sık görüşlerini açıklamıştı. karatepe, milliyet gazetesi'nden gökçer tahincioğlu'yla yaptığı bir röportajda, akp'lilerin ve başbakan erdoğan'ın 'vandal' yakıştırmasına ilişkin şunları dile getirmişti, "31 mayıs sabahı, ve sonraki günlerde ankara’da dolaştım. bir süpermarketin önünde çatışma vardı; yarım limonu 50 kuruşa satan manava çocuklar ‘3 limon 1 liraya olmaz mı?’ diyordu. vandalizm, kasaya tekmeyi atıp limonu almaktır; oysa çocuk pazarlık yapıyor. bunu anlamazsanız gezi’nin ruhunu çözemezsiniz. belediye otobüsleri deniyor ama 5 ölü var. hiçbir can kamu malından değersiz olamaz".
  • bu yıl ankara üniversitesi bünyesinde bahar festivali düzenletmeyen, sbf dekanından da inek bayramını iptal etmesini isteyen, avcunu yalayıp, bir de üstüne dekanın gezi parkı direnişine yaptığı klas göndermeleri görünce, uydurma bir sebep üretip dekan hakkında soruşturma başlatan rektör. twitter'da da güya laf sokmuş birilerine.

    sanıyor ki mülkiyeliler dekanlarına sahip çıkmayacak. sanıyor ki sırtını dayadığı siyasiler, günü geldiğinde onu kullanıp bir kenara atmayacaklar. ve sanıyor ki tarih onun, mülkiye dekanına 43 yıl aradan sonra, darbe zamanlarını hatırlatırcasına soruşturma adı altında baskı uyguladığını yazmayacak.

    insanın çocuklarına miras verdiği soyadını kirletmek pahasına bu kadar ucuz numaralara girişmesi ne fena...
    ya da neyin diyetini ödemekte acaba?

    yazıklar olsun sayın rektör.
  • ankara üniversitesinin geleneksel tıpçı rektörü, her fakültenin rektörlük seçimlerinde bir oyu olsa da üniversite sürekli tıpçı rektörlere maruz kalmasa. matematik bilmiyor lan bu adamlar.
hesabın var mı? giriş yap