• türkiye'de kadınlar sarı taksi erkek ise uber.
  • sosyal ve yargı alanında katılmasamda, insan ilişkilerinde katıldığım önerme. özellikle sosyal medya alanları ve tinder vb gibi uygulamalarda kadınlar bayağı cılkını çıkarttı işin. koca cüssesine bakmadan "beni şaşırttın" yazan kadınlar var, ulan microsoft'a iş başvurusu mu yapıyorum?

    bir türk erkeği olarak avrupa'ya gidince özgüvenim artıyor resmen, bu yüzden türkiye'de kadın işlerini saldım arkadaşlar.

    not: buraya alakasız bir serzeniş oldu kusura bakmayın efendin.
  • kısmen mantıklı bir harekettir. bizim rahata gelmememiz lazım. sürekli kendimizi geliştirmeliyiz. biraz zorluk görmek bizim kumaşımızı daha kaliteli yapıyor.

    hayatta her şey kolay olsaydı, sürekli yan gelip yatmak isterdi çoğumuz. içinde yaşadığımız medeniyeti, teknolojiyi, bilimi büyük çoğunlukla kim yaptı zannediyorsunuz?

    yan gelip yatsak, sürekli keyfimize bakar, medeniyet ve teknolojik alanlarındaki gelişim duraklama devrine girerdi.

    biz hayatımızda karşılaştığımız sorunları ağlayıp, mızmızlanıp şikayet ederek değil, aksiyon alarak çözmeyi tercih ederiz. bu tür ayrımcılıkları bir fırsat olarak görüyorum.

    mızmızlanıp şikayet etme işini kadınlara bırakalım. onlar bu işte daha iyi ekmek yiyor. bize gelmez o işler.
  • tamamen doğru bir tezdir. bugüne kadar iş görüşmelerinden tutun, marketlerde bile bir erkek olarak defalarca negatif ayrımcılığa uğradım. hatta işle ilgili şöyle bir anımı anlatayım: büyük bir firmaya mülakata gitmiştim. bir departmana 2 kişi alınacaktı. 5 kişilik grup içerisindeki tek erkek bendim. gayet güzel bir şekilde hazırlanıp gitmiştim. hepimize aynı saatte randevu vermek gibi bir hayvanlık yapmışlar. kızları da görmeniz lazım inanılmaz güzellikteler. 1 tanesini aldılar ve en az 40 dakika bekledim sonrasında beni aldılar ve 5 dakika bile sürmedi. 2 hafta sonra linkedin üzerinden baktığımda kızların hepsini işe aldıklarını gördüm ve hatta bir tanesi ön lisansı bile bitirmemişti. hepsini de aynı departmana toplamışlar. iş olsun, başka bir şey olsun kesinlikle negatif ayrımcılık var.
hesabın var mı? giriş yap