• taksi soforleri, minibus soforleri, kamyon soforleri gibi iğrenç araba kullanan soforlerin dahil olduğu bir üst grup.

    bunlar seyir halindeyken kapıyı açıp tükürürler, ayaklarını camdan çıkarırlar, kadın soforleri sıkıştırır, rahatsız ederler, yaya geçidinde durmazlar, yol vermezler, sarı ışık yanar yanmaz kornaya basarlar, devamlı kornaya basarlar, acemi olanları bile deli gibi hız yapar, makas atar, küfreder, kavga eder, levye ve silah çekerler, ehliyetsiz alkollü araba kullanırlar.

    ama tabi istisnalar kaideyi bozmaz değil mi? evet... bravo...
  • bazilarinin haksiz bir genellemeyle kadin soforlerin hepsinin kotu arac kullandigina inandigi ama ayni zamanda kendisi hicbir trafik kuralina uymayan grup.
  • bir de kadınlara geveze derler. onbinlerce can almis heriflere 3 entry. kadınlar sahiden sabırlı yaratıklar..

    (bkz: yaman hırsız)
    (bkz: erkek şoförler)
  • (bkz: #19416325)
  • bunların içinde bazıları burnuna sondaj yapmaya kendisini o kadar kaptırırlar ki, kağnı gibi giderek trafiğin içine ederler bir anda... * *
  • dil atarlar.
    (bkz: dil atma zinası)
  • kadın olmayan ve hiç hakkında konuşulmayan şofördür.

    sanırsın hiç kaza yapmazlar. arabayı kullanırken hiç saçma sapan durumlara düşmezler. yapsalar ve düşseler de, lafı bile olmaz.

    (bkz: canım yaa kıyamam)

    eziyordu bunlardan biri beni bugün.
  • içlerinde ışık ihlali yapan, sinyalin varlığından bihaber olan, saçma sapan şerit değiştirenler olduğu halde neden kadın şoförlerin adını çıkardıklarını anlayamadığım insanlardır.
  • direksiyonda kadın gördüklerinde yolu vermek istemeyen, yolu aldığınızda 2 kilometre boyunca sellektörlerine maruz kaldığınız, yol verdikleri zaman çükleri kısalacak sananları da içinde barındıran tanım. bu adamların önüne geçmek, erkekliklerine hakarettir. hemen sizi sıkıştırırlar veyahut yol vermediniz mi? n'apar n'eder önünüze bir şekilde geçmeye çalışırlar. böyle çok kaza atlattım ben.

    aslında direksiyonda kadın görmeye tahamülleri yoktur. kadın şoförler kurallara uygun ve ağır araba kullandıkça, kornalarıyla, pencereden sarkıttıkları elleri ve küfür saçan ağızlarıyla taciz ederler. kadınlar olarak seri araba kullanamadığımızın farkındayım. ama bu geride kalanlara asla, kadın şoförleri trafikten men etme hakkını vermez. tam tersine, araba kullanan kadınlara müsamaha gösterilmesi gerekiyor, diye düşünüyorum. aksi halde her seferinde korkutulup sindirilince, yol verilmeyince, türlü türlü tacizler, hakaretler süre gelince, kadın şoförler ya birer trafik canavarı olup çıkarlar ya da korkuyla direksiyon başına geçerler ve bu korku sebebiyle kaza yapma olasılıkları çok yüksektir.

    ben acemi bir şoför olabilirim, reflekslerim kuvvetli olmayabilir veya o an görmemiş olabilirim, dikkatsiz olabilirim. erkek şoförler, direksiyonu kadın şoförün üzerine kırdıklarında, kadın ani bir hareket yapsa, mesela sırf kaçınmak için sağdakinin/soldakinin üzerine kırsa ve kaza yapsa, kendilerini nasıl hissedecekler?

    misal geçenlerde son derece şekil bir s60'ın içinde yine son derece şekil, genç bir erkek şoför direksiyonu üzerime kırdı. arkadaş önüme kırmakla kalmadı, bir de gözlerini dikip pis pis bana baktı, tehditkar. sırf beni korkutma amacında, yolu alacağı falan yok yani. pabuç bıraktığımı söylemiyorum, önüme geçemedi ama bu yaptığımın doğru olduğunu da düşünmüyorum. ki ben profesyonel bir şoför değilim. pazartesi günü sabahın 8'inde, ya ben telaş edip oradaki yayaların üzerine çıksaydım? bir anlık direksiyon hareketine bakar.

    bu olasılıkları nasıl göze alabiliyorlar? nasıl bu kadar pervasız olabiliyorlar?
hesabın var mı? giriş yap