• harvey weinstein bu konuda esegin bir tarafina su kacirmis. catherine deneuve de, belki cevirinin de azizligiyle haddini asmaya cok müsait bir aciklama yapmis.
    ancak ödül törenindeki tüm o siyah giyinmeler, herkese laf gecirmeler de ciddi sekilde iki yüzlüceydi bana göre (olaylar olurken bilip, ya isine geldiginden, ya bana dokunmayan yilan bin yil yasasin dediginden sesini cikarmayan insanlar, sonrasinda tu kaka yapiyor).
    asilmak derken taniminin düzgün yapilmasi gerekiyor. burada kastedilen, bir erkegin bir kadina begenisini dile getirmesi ise, ben de olayin normal karsilanmasi gerektigini düsünüyorum. yani, bu sirf erkekler icin degil, hem kadinlar icin erkeklere, hem de kendi cinsine begenisini dile getiren insanlar icin. bence begenilmek her insan icin öz güvenini yükseltici bir sey olmali.
    olay bunun nasil yapildigina bagli. sapik gibi yapilirsa (taciz) veya olumsuz cevap alindigi halde israrci olunursa, bu baska bir boyuta giriyor. o zaman normal ya da hosa gidecek bir hali kalmiyor, insana kendini tehdit altinda hissettiriyor.
  • taciz , hatta tecavüz edebilecek kadar özgürsünüz ; cebimizde biber gazı , çantamızda çakı bıçak vs taşıyarak gezebildiğimiz kadar baskı altındayız.
  • bir psikolog olarak sonuna kadar savunduğum fikir. cinselliğin bastırılması ve ahlakçılık kadını özgür bırakıp, erkeği bastırma ve "political correctness" zaviyesinden kendisini yeniden üretiyor. bu meselenin sonu aseksüel topluma doğru gider. misal japonya'ya bakın. erkeklerin neredeyse %25'i aseksüel. türkiye'de benzer bir yolda hızla hareket ediyor. cinsel açlık toplumu delirtmiş durumda. kadınlar o kadar sert ve çok bariyer koyuyor ki sadece yırtık olan erkekler yaşayabiliyor. siyaseten doğruculuk, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları adına toplumun kadın erkek ilişkileri yaralanıyor.

    türkiye'de durumun böyle olduğunu yurt dışında fark etmiştim. türkiye'de taciz kabul edilebilecek pek çok hareket ingiltere'de normaldi. türkiye'de ise avrupalı erkeğin yaptığının yarısını yapsanız kendinizi karakolda bulursunuz. toplum cinsel baskıyı kadın üzerinden kaldırmak zorunda kalınca bunu sinsice erkeğin üstüne yıkıyor gibi.

    edit: mithrades pontus sovalyesi nickli kişi "bunu ailendeki kadınlar içinde mi düşünüyorsun?" diye sormuş. aklı sıra aile ile yüzleştirerek bana ikiyüzlü diyecek. işte söylediğim toplum baskısının müsebbibi, kendini kadınların şövalyesi zanneden kişiler kadın erkek ilişkileri üzerinde böyle baskı oluşturuyorlar. ailemdeki kadınların cinsel ilişkiye girmesi, flörtleşmesi beni rahatsız edecek zannediyor. bekaret takıntılı zihniyetin gizli, modern versiyonudur bu. kadınların "namusunu" korumak ne akrabalarının, ne toplumun, ne de bir şövalyenin görevidir. bu ahlakçılığın sorunun kendisi olduğunu anlamak gerekiyor. bu şövalye "kız kardeşime asılanı keserim" diyen zihindir. kız kardeş, akraba fuck buddy istiyorsa ne olacak? hakkı yok mu? yoksa bu hak sadece erkeklere mi ait? kadın eğer akraba ise en fazla nikahlısı ile sevişir bu zihne göre.

    edit 2: işte bu sebeple afrikalılar, araplar, türkler gelmeden evvel "ananı sikeyim, bacını sikeyim" gibi küfürler avrupa dillerinde bulunmuyordu. ferhan şensoy'un naklettiği şekliyle; "bir fransıza ananı sikeyim dediğinde fransız bıçak çekmiyor aksine, annem de ne zamandır yalnız, bir ilişki onun içinde değişiklik olur" diyerek cevap veriyor.
  • evet son derece mantıklı ama bir şartla kadınlar da erkeklere asılmakta özgür olmalı
  • eşi,sevgilisi olunca da aynı cümleyi kurabilecekse kabul.
  • kadınlar erkeklere asılabilmeli.
  • ince bir ayarı olmalı, diye katıldıgım önerme.

    simdi efenim, kadına yürümenin de bir adabı var. gayet şık giyinirsin, kendine bakarsın, kadının yanına gidip ‘’pardon merhaba’’ dersin ve olaylar gelisir. entelektüel birikiminle, espri anlayısınla kadını etkilersin. kadın, ona yürümene izin verir. ezik ve özgüvensiz bir yürümeye yine izin vermez. ağzın laf yapacak derler ya, öyle işte aq. biraz da eğlence, gizem ve özgüven.

    ama bizim memlekette çogu erkek bunu beceremiyor. bir kere baştan ofsayt veriyorlar. herkes aynı tisort’u giymis, herkes top sakal bırakmıs, leon alanın götü kalkmıs, parfüm nedir bilmezler. felsefe, psikoloji konusmaktan aciz. tek bildigi, altında leon’la caddedeki kızların yanında yavaslamak ve son ses müzik acmak. arkasından bön bön götüne bakmak. tabi burada bir sonuc daha doguyor. mal erkeklerin bu tavırları yüzüden tahta götlü kezban kızların da götü kalkıyor.

    haliyle her seyde oldugu gibi, bunun da bokunu cıkarıyoruz biz. biz bir sey yapmayalım, kimse bize tavsiye vermesin. kendi bokumuzda bogulup gidelim anasınısatıyım.
  • bana çok bilindik bir karikatürü hatırlatmış beyan
  • bence de haklıdır. ama bu işler karşılıklı tabi
hesabın var mı? giriş yap