• (bkz: nurhan gül)
  • ya karisina ragmen yasamaya calisan kocalardan olmaya ayak direme ya düpedüz eniklik. korkularından erkekçe sıyrılmış ve şudur diyen birini bekliyorum. ifadesini alacağım.
  • erkeklerin evililik korkusu kısıtlanmış bir hayattan kaçınma dürtüsünden öte sebepleri olan bir fobidir. misal eski bir erkek arkadaşım çok istemesine rağmen, kendi anne babasının faciaya denk evliliğinden dolayı son derece tırsaktı bu konuda. annesinin babasını genç bir adam için bırakmasıyla, evlilik kurumuna olan tüm saygısını, güvenini ve isteğini yitirmişti çocuk. (tersi olsa tepkisi yine bu yönde mi olurdu bilemem) nitekim şu sıra otuzbeş yaşında ve uzun ilişkiler yaşayıp istese bile asla sonunu bağlayamayarak hayatına devam etmeye çalışıyor.
  • evi temizleyecek, bulaşık-çamaşır ile uğraşacak, ütü yapacak, çocuk doğurup onlara bakacak, ortada bırakılan kirli çamaşırlarını toplayıp küfür ederek kirli sepetine koyacak, yemek ile uğraşacak olan erkeklerin haklı olarak yaşadıkları korkudur...

    (bkz: sözlüğün insanı zorla feminist eylemesi)
  • çok normaldir çünküm evlilik seksi öldürür. kadınlar evlilikten korkmaz genelde çünküm toplumcanak hepsini aseksüllerden eylemişiz maşalla. bu budur.
  • kendi halinde takılırken bi anda "reeeeeeeeyyydddd" diye bağıran böceklerin gözlerinden okunan korkuya benzer.
  • kiminki kiminkinden daha büyüktür bilinmez ama olayın erkeklerde sorumluluk artmasıyla ilgili olduğu gerçektir.
    "ya doğru insan değilse"den başlayarak eskilerle kıyaslama ve maddi kazanç-gelecek planlama bölümlerinde bi bunalma, tırsma, içeri sıçma durumu sezilebilir, doğaldır.

    tabi bu olaya ciddi bakma seviyesine gelmiş er kişiler için geçerli bir durum, yani "lan bekar arkadaş kalmadı herkes ya evli ya nişanlı aq, biz de girelim artık bu yola" diyen kişi için. başka türlü girmez zaten bu yola er kişi...

    tabi bu seviyeden önce evlilik düşünmeyen er kişinin mantalitesi "dünyada koklanacak o kadar çiçek varken bir çiçeğe bağlanmak neden?"dir.yani ben bi sürü bi sürü sevişmek istiyorum demektedir er kişimiz ama kılıf uydurmak gerektiğinden yani bağlanmamak için önlem nedir? korkuyorum bağlanmaktan, evlilikten...

    yani sonuç olarak ayla dikmen 'den gelsin anlamazdınanlamaaaazzzdddııınnnnn...
  • korkana değil, korkutana bak. dedirten hissiyat.
  • evlilikten korkmanın (bir defa daha) kadını erkeği mi olurmuş dedirten bir durumdur.(bkz: sevsinler)
  • kadinlarin ve erkeklerin evlilikten beklentilerinin hatali olmasindan kaynaklanan korkudur.

    erkekler yemek, temizlik, utulu gomlek, duzenli seks pesinde oldugu icin ve kadinlar da ortalarda bana bakacak bir koca lazim diye dolastiklari icin -isin kadin kismini bir kadin yorumlasin- erkekler bu denklemin iki tarafini denklestiremiyorlar, ve evlilik cok buyuk bir baski gibi anlasiliyor.

    eger hayati tamamlanmasi gereken devasa bir proje ve esini de bu projeyi o olmadan tamamlayamayacagin bir ortak olarak gorursen isler daha kolay olabilir. zorluklara karsi sirt sirta verip dayanabilecegin birine ihtiyacin var, guvenebilecegin, inanabilecegin bir ortaga. bunu para ile alamazsin, para ile yemek, temizlik ya da seks alabilirsin ama yoldas alamazsin.

    bak dostum, her gece beraber ayni catinin altina girmeyi bekleyip, sabah yanyana uyanma arzusu ile mutlu olacagin bir kadini bul ve evlen. (evet ben de zamaninda o diziyi izledim, ve sonra kendimden nefret ettim)
hesabın var mı? giriş yap