• tam olarak şudur: çalışıp iş hayatına dalınca, bugüne dek üstlerine atfedilmiş işleri savsaklayan kadınlar var. bir yerde haklılar. bu kadınların bir kısmı ise "ben de çalışıyorum, nasıl yapayım şimdi zeytinyağlı yaprak sarmasını" diye mazeret bildiriyor. o da tamam... gel gelelim çoğu ise iki işi bir arada yürüttüğü için kendini nimetten sayıyor ve erkeği lütuf ediyormuş gibi eziyor.

    biz de çıkıp diyoruz ki: " ne var mk iki yemek bi ütü yapmakta, ben de yaparım" ve yapıyor. yapılan işin çok da ağır olmadğı, hele lütuf hiç olmadığını görüp devam ediyoruz hayatımıza. bir nevi kasaba minnet edeceğime çükümü kesip yerim mantığı.

    hal böyle olunca da kadın dediğinin vajinadan öte bir anlamı kalmıyor.... malesef.
  • kılıbıklıktan halı sahaya gelip orta sahayı geçemeyen adamlar tanıyorum. hanımı oraya kadar izin vermiş.
  • bence burada sorun kadınların gittikçe erkekleşmesi ya da erkek gibi davranması da olabilir. sağlıklı ilişki yaşanamayan bir dönemden geçiyoruz. kimse anlaşamıyor.
  • toplumsal cinsiyet kavramının modern dünyada nasıl işlediğinin farkına varamamış yazar sıçmığı.yok erkek yemek yapmazmış da arada mangal yaparmış, yok erkek çocuk bakmazmış da dizi izlemezmiş.mağarana dönüp avlanmaya devam et sen istersen.şöyle bir savunmanız olsa 'erkekler artık giderek feminenleşiyor, moda sektörü kozmetik sektörü vs. derdim ki evet haklısınız bunun da sebebi kapitalist sistem.büyük şirketler artık müşteri portföyünde yalnız kadınları değil erkekleri de görmek istediği için böyle bir algı oluşturup, güzellik/yakışıklılık kavramını buna göre dayatıyor derim.ama yok sizin argümanlarınız hep çöp olmuş.kokmuş buralar.
  • buna erkekliği bırakmak demeyelim. daha medeni ve karşılıklı mutlu olacağımız bir hayat uğruna, ateerkil dünyanın bize sunduğu gayri medeni ama rahat yaşamı bırakmaktır.
    sosyal statüde eşit olduğumuz bir insanın, insani ihtiyaçlarımız olan ve her bireyin kendisinin yapabilmesi gereken işleri yapmasını beklememektir.
    ha eğer korkunuz şu ise; "bence kadınlar bizi kullanıyor, eşitlik ayağına her türlü sömürüyorlar"
    biraz da onlar sömürsün. bir şey olmaz.
hesabın var mı? giriş yap