• hayatın her alanında olduğu gibi, ilişkilerde de birbirimize asla açık olamamamızın bir çeşidi.

    şimdi kalkıp bunun için sadece erkekleri suçlayacak değilim. hoş, bu tespiti birilerini suçlamak için de yapmadım. böyle bir gerçek var ve bu gerçekle nasıl yaşamak gerektiğini henüz çözemedim. hep birlikte el ele verip bence bu problemi çözmemiz lazım.

    düşündüğünü kelimelere dökme yetisinin verildiği tür olan insan bu özelliğini efektif kullanmıyor çünkü. birinden etkilenmek, onunla sevişmek istemek çok güzel bir şey. ama bunu söyleyememek? heba olmuyor mu güzelim kelimeler?

    öğrenilmiş çokça toplumsal kural vs var, herkes haklı. çokça sebep var buna neden olan, doğru. ama inanın, bunu söylemek işlerimizi çok daha kolaylaştıracak.

    bazı insanlardan bütün olarak etkilenir, onlarla hem keyifli vakit geçirmek isteriz hem de fiziksel çekimden dolayı sevişmek isteriz. zaten iki taraf da aynı şekilde hissederse zamanla bu ilişkiye dönüşür.

    bazı insanlarla sadece iyi vakit geçirmek isteriz, fiziksel olarak herhangi bir şey yaşama düşüncesini getirmeyiz aklımıza. onlarla da zaten genelde arkadaş oluyoruz.

    bazı insanlardan da sadece fiziksel olarak etkileniriz. uzun vakitler geçirelim, güzel anlarımızı paylaşalım, entelektüel paylaşımlar yapalımdan ziyade sadece sevişmek isteriz. bunun adı ilişki olmaz genelde. çünkü o ilişkiyi kuracak bağ için fiziksel çekim yeterli değildir.

    en asgari seviyede hepimiz için üç aşağı beş yukarı durumlar böyleyken, şimdi kalkıp sadece fiziksel olarak etkilendiğin bir kıza/çocuğa sırf sevişmek için gelecek planları yapmak bana kalırsa, çok yorucu. sırf sevişmek için, keyifli vakit geçirmediğin birine katlanmak da eminim çok sıkıcıdır.

    o yüzden yapmayın.

    mesela kişi, karşısındakinden ne bekliyorsa, onu söylesin en başından.
    -“ben anlamsız ilişkileri bıraktım, gerçekten duygusal bağ kurabileceğim birini arıyorum.” -“tüh, ben de uzun bir ilişkiden yeni çıktım ve gerçekten biraz kafamı boşaltmaya ihtiyacım vardı, istediğim zaman görüşebileceğim, sevişebileceğim birini arıyordum”.

    bakın bu iki cümle en az 2-3 ayı, gözyaşlarını, hayal kırıklıklarını, tonlarca yalanı ve iç sıkıntısını kurtarır.

    -“ben senden çok etkilendim, ama şu an bir ilişki için hazır değilim. fakat seninle arada sevişsek güzel olur diye düşünüyorum.”
    -“ben de senden çok etkilendim ve birilerinin beni sık boğaz etmesini hiç istemiyorum. arada gelip sevişsek güzel olur.”

    ıt’s a match.

    -“ben ilişkiye hazır değilim ama seninle sevişmek istiyorum.”
    -“ben duygusal anlamda sana çoktan bağlandım, sevişmek bunu daha da kötü yapar en iyisi görüşmemek”.

    done.

    demem o ki, keşke beklentileri önden konuşabilsek ve kimseler de bunu yargılamasa. ne “sen bana umut verdin”ler, ne “sadece seviştik, sevgilim misin”ler ne de “ben seni sadece arkadaşım görüyordum”lar kalır ortada.

    ben buna, erkeklerin sadece sevişmek istedikleri kızlara bunu söylemeleriyle başlaması gerektiğini düşünüyorum. çünkü yazık, omuzlarında çok fazla yük, kurması gereken çok fazla set up ve atması gereken çok fazla yalan oluyor aksi halde. “ya şimdi dışarı çıkmasak bana gelsen film izlesek ;)) “ samimi değil çünkü. "benim seninle herhangi bir ilişki beklentim yok ama sevişsek güzel olur" demek samimi.

    bunu açıkça söyleyince sapık ilan edilmeleri olası. ama zaten her şekilde öyle ilan edilmiyor mu? bir de onca ay ilişki umuduyla gezen kişi, öyle olmadığını görünce hayal kırıklığına uğruyor, nefret ediyor.

    kelimeleri heba etmeyelim, doğru yerde, doğru şekilde kullanalım.
  • len tinder'da bile sapıklar sola kaydırsın zihniyetinin coğrafyasında olur mu len bu cümle? sapık dediği de sevişmek isteyen adam. ne kadar sapıkça allam!
  • niye diyemiyosun abicim agzini mi bantliyorlar?
  • sevmeden sevişmenin anlamsızlığını fark eden erkektir.
  • (bkz: böyle mi sorulur lan)

    her istediğimizi olduğu gibi açık açık söyleseydik ne sosyal ilişkilerde, ne iş hayatında bi sikim olamazdık. sen dışarı çıktığında her kafanı bozana açık açık atar gider yapıyor musun? yapmıyorsun. neden? çünkü medeni yaşam bunu gerektiriyor. herkes olmasa bile büyük bi çoğunluk farkında akıldan geçen düşüncelerin, ama davranış apayrı bi kavram
  • daha ana dilinde kendini ifade edemeyen ergenlerin tespit yapmayı acilen bırakması gerektiği sözde iddia.
  • - akşam yemek yiyelim? ordan konsere geçeriz.
    + yoruldum bugün, konsere başka zaman gidelim. yemeği evde yesek?
    - iyi madem, ne yapalım akşama? türlü felan yapalım mı?
    + dışardan söyleriz, yormayalım şimdi kendimizi.
    - film izleriz, madem evdeyiz?
    + yoruldum bugün, direkt uyuyalım ya?!
    - (e, ebenim ki mahmut)
  • yüzde doksan haklısın.yapmadığımız şey değil.keşke kızlara bahsettiğin şekilde yaklaşınca var olan kezbanlıkları tavan yapmasa.
  • yine mi seksli, bekaretli başlıklar hortlamış. sevişiyorsan git konuş.
  • dedim,derim ,diyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap