• halk dilinde aseksuel olan ve/veya oyle gorunenlere yapistirilmis esprituel yafta. erkeklerin kendine vermeyen, verme ihtimali olmayan kadinlara bok atmak amacli kullandigi da gorulmustur..
  • sicaklik arttirilmasi gibi bazi dış etkilerle kadinin zamanindan once kendi içine dönmesi.
    (bkz: simulated annealing)

    algilanmak istenen anlamiyla menopoz, yani yaş dönümü, aslinda hiç de kolay anlaşilmayacak bir yolla, kadin için ulaşılmak istenen dönüm noktasidir. bu zor bakış açisinin kime, neye veya kimlere ait olabilecegi konumuz dışında degildir. menopozun erkenini yaşamak için istek duyan kişi ve kişiler, bunu bir dönüm noktasi, bir kurtuluş, bir kaçış, ve hatta bir başlangış olarak görebilirler. ancak hiç bir gerçek de bu kişilerin
    "bir odada bulunan iki kişiden biri menopoza giricekse kendi girme ihtimalini arttirmak için digerini yok etme planlari yapabilcek" tarzi kişiler olduklarini degiştirmez ki bu da bu kişilerin istatistige inandiklari ya da inanmadiklari ile ilgili bir delil teşkil etmez.

    hayatlarinda bulamadiklari güzellikleri hayallerinde, senaryolarda veya matematikte aradiklarini gösterir, ama...ama bezmiş olduklari bulamayişlarda da erken menopoza girme "ihtimal"leri 1' e gider.

    not: her gun gitmeniz gereken yolun yarisini giderseniz, o noktaya asla ulaşamazsiniz; ama bu serinin matematikte toplami 1'dir.

    not2: ben aşik degilim; ama cogu seyi erken yaşiyorum.
    (bkz: menopoza girmek)

    not3: askin pi hali pi sayisinca yaşanir.
    (bkz: pi sayisinca yaşamak)
  • gercek hayatta gercekten olan fizyolojik bir problem.... bu problemi yasayan* kadinlarin cocuk sahibi olamama ihtimali var.
  • adet görmemenizle birlikte doktorunuzun sizden fsh (folikül stimulan hormonu)ve lh (lüteinizan süt hormonu) kan testi istenir; eğer fsh ve lh değerleriniz yükselmiş, östrojen düzeyi düşükse ve yaşınız 30'lu yaşlarda ise erken menopoza girdiğinizin göstergesi olabilir.
  • polikistik over ile bir baglantisi var midir merak ettigim.
  • şu kişilerde görülme sıklığı daha yüksektir:
    - zayıf kadınlar
    - yüksek irtifa
    - tah geçirenler
    - sigara kullananlar
    - kötü sosyoekonomik durum
    - vejeteryanlar
  • dün gece 23 yaşındaki güzeller güzeli kuzenimde olduğunu öğrendim. birisine anlatma ihtiyacıyla bende ne çıktı biliyor musun dediğinde aklımın ucundan geçmeyecek şeydi. doktoru ona yumurtalarını dondurmazsak çocuk sahibi olamayabilirsin dediğinde hissettiği acıyı ben de hissettim o an. daha aklında çoluk çocuk aile kurmak bile yok bu kızın. sinirlerim bozuldu o halini görünce. tedavi olabilir hala sanıyorum yaşının genç olması bir avantaj. ya da değil. bu konularda hiçbir bilgim yok.

    fiziği düzgün, sağlıklı, sigara alkol yok, gayet düzenli bir hayatı var. genetik desen, ailede herkesin kaçar tane çocuğu var. o da değil. ne alaka ya, neden? hem de bu durum sadece son zamanlarda artan sivilceleri için gittiği doktor kontrolunde çıkıyor. adet gecikmesi vs hiçbir belirtisi yokken.
  • yeni haberdar olduğum bir rahatsızlık. ilişki ile ilgili ciddi bir travma sonrası yaşanan birçok fiziksel ve psikolojik sorunla (aşırı kilo kaybı, psikolojik çöküş, düzgün beslenememe, herhangi bir şeyden haz duyamama vb.) birlikte kadınlık hormonlarının hasar görmesi ya da ne bileyim vücudun bu hormonları üretmemesi dolayısıyla yaşanabiliyormuş. genç bir kadın için berbat bir his olsa gerek.
  • erken andropoz diye bişey de var biraz da bunu konuşun
hesabın var mı? giriş yap