• lan sultan mehmet 1453'te fethe çıktığında adamlar bin yıldır istanbul'daydı lan dümbük. bu vatanın çocuğuz diyecek birisi varsa ermeniler ve rumlardır. lan yiğidi öldürdün hakkını yeme bari.
  • gercekten bu vatanin cocuklarinin kullanmayacagi ifadelerdir. ulan koca bir ülke gencinden yaslisina, secmeninden secilmisine, aydinindan avamina, kadinindan erkegine, fakirinden zenginine, inanclisindan inancsizina kahve kulturuyle mi yogrulmus anlamadim ki. hic mi kimse derdini, meramini insan gibi, baskasini asagilamadan, baskasini rencide etmeden, ise yaramaz sloganlara basvurmadan anlatmayi beceremez. hadi hayat size hicbir sey ogretmedi tamam da ailenizden de mi terbiye almadiniz anlamiyorum ki. bu memlekette ne olursan ol kadin olma, cocuk olma ve azinlik olma abi. insani inasanligindan utandirir bunlar.
  • alparslan kuytul'dan beklemeyeceğim bir açıklama olmuş..

    kendisi ağır islamcıdır, bazı konularda ağır saçmalar falan ama ilk kez bu kadar boş bir etnik milliyetçilik yaptığını görüyorum..

    oysa onun islamcılığı daha çok "sofu islamcı da, sofu ortodoks rum da, sofu gregoryen ermeni de bizdendir, yaşasın her nebi semavi irtica" minvalindeydi..

    ilginç geldi şimdi...
  • polis müdahelesi sonrası yaptığı bu açıklama, hitap ettiği/seslendiği makama uygun bir beyanattır.

    şahsen ermeni/rumu kuytul'a tercih ederim...
  • rum teba rahatsız olur diye istanbul'un fethini kutlattırmayan osmanlı'dan; ermeni ve rum'ları adam yerine koymayan osmanlıcılara ne ara geldik?

    bu vatan şüphesiz türklerin, ilelebet de öyle kalacaktır. atatürk de böyle söyler. ancak türkçü biri olarak söyleyebilirim ki ermenilerin, rumların, süryanilerin ve hatta hispanya'dan getirdiğimiz yahudilerin de bu ülkede yaşama hakkı tabiîdir.

    fransa'da ermeni lobisine karşı en etkili savaşı veren kişi dario moreno idi. bu ülkenin evladı olmak için soya bakmak gerekmez. onun için çalışıp, ihanet etmemek kâfidir.
  • boşuna kasmayın burada bok attığınız islamcılardan farkınız yok. sene 2017 hala trabzon 'lulara rum diye afkuran siz değilmisiniz ? hadi şimdi ..ktirin gidin.
  • anadolu dediğimiz yer insanlık tarihindeki en önemli kavşak noktalarından biri.
    tüm tarihi boyunca sayısız medeniyet göç etmiş, işgal etmiş. işgal eden işgal edilmiş. bu çok kere tekrar olmuş.
    her yeni gelen eski uygarlığın belli bir kısmını kılıçtan geçirse bile çoğunu teba edip karışıp gitmişler.
    bu topraklar aşure hesabı elde ne varsa hepsinin karıştırılması ile oluşmuştur. güzelliği de buradan gelir.
    hep söylediğim şey bu topraklarda safkanlıktan bahseden saftır :-)

    bu ülkede yaşayıp çevresindeki ve dünyadaki insanların iyiliğini isteyen herkes vatanın çocuğudur, tersini isteyen ise istediği genetik kökten gelsin vatan hainidir.
    bu basit gerçeği idrak edebilen var edemeyen var.
  • işin tuhafı rum zaten bu vatanın çocuğudur, bu vatanda doğduğu için adına rum derler zaten.

    ermeni de %70 anadolu kökenlidir, hatta osmanlı dönemine bakarsan zaman zaman %100'ü "bu vatan" dediğin toprakların çocukları olmuşlardır.

    ha bana sorarsan ben bu iki azınlığı da diğerlerinden çok daha fazla bu vatana ait hissediyorum çünkü iz bırakmışlar. hem kültürel hem ekonomik alanda nereye baksan izlerini görebilirsin, saymayayım tek tek.

    genellikle de ortak kültüre veya ekonomiye veya sanata toplam katkıları hamsi buğulama olan azınlıklarca pek sevilmezler.
  • sisli'de ozel bir okulda okudum ben. 92 senesinde de mezun oldum. sinifin yaklasik ucte biri musevi ve ermeni ogrencilerden olusuyordu. dinmis, etnik kimlikmis -hic abartmiyorum- bir kere bile lafi gecmedi beraber oldugumuz 7 sene icerisinde. hatta musevilerin oruc tuttuklari bir donem vardir, ekmek yerine hamursuz denilen peksimeti andiran bir yiyecek tukettikleri; ben cok sevdigim icin evden fazla fazla getirirlerdi paylasmak icin...

    gecenlerde bir arkadasimizin babasi vefat etti. caminin kapisinda onlar da vardi. cenaze namazinin ardindan mezarliga da beraber gittik...

    sozun ozu, ben bu ve bunun gibi soylemleri duydugumda utanctan yerin dibine geciyorum. kendi adima bile degil, soyleyenler adina dahi utaniyorum... bu ulkede guzel ne varsa anasini bellediniz; nasil bir aclik nasil bir asagilik kompleksi icindeyseniz bellemeye de israrla devam ediyorsunuz. umarim sactiginiz pisligin icinde bogularak yok olursunuz...
  • buram buram islamofaşizm kokan açıklamadır.

    benzeri, pkk'lılara hepten ermeni diyen (kürtler nasıl olsa müslüman değil mi?) tiplemelerdir.
hesabın var mı? giriş yap