• 1990'ların başında azerbeycan'ın karabağ bölgesinde türklere karşı etnik temizlik yapan mazlum 'ermeni' halkının bir başka vukuatı. 90'lardan itibaren bile yeterince gündem olamaması ise oldukça düşündürücüdür! öldürülenler türk-müslüman olunca bizdeki elitist entellerin pek ilgisini çekemiyor. suç onlarda olduğu kadar bu devlet ve toplumda.
  • 1915'le yüzleşmeye cesareti olan bazı artin kemallerin yüzleşemeyeceği mezarlardır. nasıl olsa taşnak partisi barış havarileridir.
  • ermeni "iddiaları" karşısına konamayacak şeylerdir.

    bazılarımız anlamak istemiyor ya da kafa basmıyor herhalde. ermeni soykırımı 1915'te gerçekleşmiş bir vaka. sen kalkıp bunu inkar etmek için soykırımdan 3 sene sonra ermenilerin yaptığını masaya koymaya kalkarsan gülerler sana. adamlar besbelli ki intikam duygusuyla cinayet işlemiş. yanlış mı? pek tabi ki yanlış ama sen bunu ermeni soykırımına bahane olarak kullanamazsın ki. neden sonuç ilişkisinden hiç bir haberiniz yok?

    diğer yandan 80'lerden size ufak bir anektod aktarayım:

    bir tanıdığımız o yıllarda sivas ve erzincan çevresinde öğretmenlik yapıyordu. anlatırdı biz çocukken erzincan'a yakın bir köyde bir gün köylüden haber gelmiş toplu mezar bulduk diye. kalkıp hemen gitmişler. adam karısını vurdu desen 3 saatten önce oraya gelmeyecek jandarma 15 dakikada orada bitmiş. kazı yapılıyor, kemikler çıkıyor, jandarma kimseyi yaklaştırmıyor tüm kemikleri tek tek inceliyorlar, değerli eşyaları bir torbaya dolduruyorlarmış. komutan da ermenilerin bu bölgede katliam yaptıklarını biliyorduk gibilerinden nutuk çekiyor orada. köylünün biri bizim öğretmene dönüp sessizce "hocam bunlar galiba ermeni" demiş. bizim öğretmen nereden biliyorsun diye sorunca cebinden çıkardığı haç kolyeyi göstermiş, kemiklerin yanında bulmuş. jandarma da başka haç kolyeler bulmaya başlayınca kazıyı durdurup köylüyü oradan uzaklaştırmış. köylü de jandarma korkusundan susmuş tabi. herkes bildiği halde susmuş.

    cumhuriyet yıllarında doğu anadoluda bulunan hiçbir toplu mezarın ermenilere ait çıkmaması, hepsinin istisnasız türk mezarı (veya antik çağdan kalma mezar) olarak medyaya ilan edilmesi çok büyük bir tesadüf mü sizce? yoksa bir kurgudan mı ibaret?
  • "ımı intıkım dıygısıylı işlının cinıyıtlır"

    siktir!

    ermeni iddialarının karşısına kabak gibi konabilecek şeylerdir.

    net.

    bazılarımızın kafası çok bastığı için doğu güneydoğu anadolu'daki gerginliğin sebebini 1915 alıyor. 1878 senesinde imzalanan ayastefanos antlaşması'nda dahi ele alınmıştır bu konu.

    ortada iki komite ve iki kıtal vardır. bu kadar aptal olmayın. evet su katılmamış aptallıktır yaptığınız. 1915 olaylarından önce de müslümanlar ermeniler'i, ermeni komitacılar da müslümanları öldürüyordu.
  • devletin bunu belgeleyip uluslararası kurumlarda dile getirmesi lazım bence. ermeni soykırımı iddialarına cevap olarak değil tarihi gerçeklerin ortaya konması için. burada ne olduysa herşeyin açıkça ortaya konması lazım.

    pişmanlık duygusu yaratılmaya çalışılıyor bugün bütün dünyada ama madalyonun diğer yüzünde ölen köylülerimiz ve insanlarımız var. onları kimse hatırlamıyor.
  • yazar uçurulunca eklediği bağlantı ve görseller uçmuş başlık. insanlık suçları işlemiş ermeniler'in gönderildikleri 1915 yılına gelinene kadar katledilmiş türklere ait toplu mezarlar bunlar. ermeniler naziler'den önce kurbanlarını bulundukları yerde toplu mezarlara koymayı akıl etmişlerdi.

    erzurum'da bir köyde türklere ait olduğu saptanan toplu mezar.

    görsel
    görsel
hesabın var mı? giriş yap