• istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi hocasıdır. bilimum ceza hukuku, hukuka giriş derslerini verir. televizyonlarda telefon bağlantılarında ses gösterir bazen. sıra dışı takım elbiseleriyle dikkat çeker.
  • 17 mayıs 2004'te uluslararası ceza hukuku dersinde bir örnek üzerine sarf ettiği "alkollü araç kullanılmaz, araca alkolü koyarsan orada kalır." repliğiyle sınıfın iptal olmasına sebep olmuştur.
    (bkz: alkollu arac kullanımı)
    (bkz: alkollu arac kullanmak)
    (bkz: alkollu arac)
  • türkiye'nin en genç profesörlerinden biri olma yolundadır. dönmezer - erman ikilisinden etkilenmiştir. ceza hukukçularında genelde görülen sağ eğilimi kendisinde de vardır ama derste konusuna hakimliği ve üslubundaki heyecan ile öğrenciyi avucunun içine alır. çok kazık pratik soruları sorar. pratikteki kişi sayısında eşşeğinkine su kaçırır a dan m ye kadar kişi vardır bir an pratik sorusu dallas konseptine dökülür. bazen küfürlü örnekler de verir, çıldırma noktası derste konuşulmasıdır. derste sürekli cep telefonu çalar. sonra telefonda ne koğuştuğunu ve danışmanlık yaptığı kişinin durumunu derse bağlar.
  • uluslararası ceza hukuku isimli kitabı çok yakında çıkacak olan, istanbul sbfnin en çılgın hocalarından... ayrıca kendisi çok, çok iyi bir hukukçudur. onunla hemfikir değilseniz bile sizi dinler, asla sınıfın önünde bozmaz... seviyoruz kısacası.
  • 1966 doğumlu. mühf mezunu. 38 yaşında prof. olmuş.
    deniz feneri davasının türkiye ayağında sanık avukatı olması muhtemel meslektaş.
  • zekeriya karaman'ın avukatıdır.
  • işini ciddiye alan ve işinde başarılı olan bir hocadır. mezun olduktan sonra kendisini ve kilo alıp verme durumunu televizyondan takip etmekteyizdir.**
  • baki kuru gibi genç yaşta profesör olmuştur. okuldaşımız olması da ayrıca gurur verdi.
  • bir gün sınava geldi (ki pek huyu değildir kendi dersinin sınavına bile şöyle bir uğrar, herkes önünü ilikler, el pençe divan durur, ve ersan hoca gider); bir öğrencinin kafasında da şapka, bere gibi bir şey vardı.

    erkekti bu öğrenci bu arada.

    ve dedi ki, o kafandakini çıkar.

    çocuk çıkardı, herkes hayatına devam etti.

    bugün aynı ersan şen'in üniversitede türbana karşı çıkması ne kadar tutarlı bir adam olduğunu gösteriyor...
hesabın var mı? giriş yap