ertuğrul özkök
-
gazeteciliği, köşe yazarlığı 5 para etmez egosu tavan yapmış bir psikopattır. dinlediğim şarkılar diye cd yaptırmıştır. bu cd yi yapması için de d&r başına o zaman damadı olan eski şarkıcıyı getirmiştir. ülkenin en güzel kadınları listesi yapmış ve kızını listeye yazmıştır. yazılarını okumak, ciddiye almak vakit ve enerji ziyanıdır.
-
"ertuğrul özkök bey, kendi otobiyografisine dair çok kıymetli nadide bir sahne anlattı bizlere. ertuğrul bey'imiz meğerse o çöplüğü eşeleyen güruhtanmış. ve üstüne çöplüğe nasıl hücum etmişse bir amerikan subayı başını okşamış, elinden tutmuş, kendine çizgi romanlar hediye etmiş.
yokluktur, olabilir, ama amerikan çöplüğünü eşeleyen bu çocuk ilerde türkiye'nin en büyük gazetesini yirmi yıl yönetti, acıklı dram buradadır. aramızdaki fark bu, kimimiz amerikan çöplüğünde amerikan subayının başını okşamasını hayatının en büyük sevinci mutluluğu kabul ederken kimimiz bunu tecavüz kabul ederek büyüdü.
hatıralar notlar hikayeler derken herkesin meşrebi karakteri bir şekilde ortaya çıkıyor. sonra uzun yıllar okuduk anladık ki bu yazarımız, çocukluğundan ihtiyar haline varıncaya kadar, amerikan çöplüğünü eşelemekten hiç yorulmadı.
amerikan çöplüğünü eşelemekten hiç utanmadı." -
kendisi gibi özenti bir şahsiyet olsaydım ona hedonist derdim. çok şükür ki özenti değilim, ayrıca ne yaparsa yapsın asla bir şeyleri sindiremediğini, özendiği şeylerin üzerinde hala eğreti durduğunu görebildiğimden kısaca sefa pezevengi olarak adlandırıyorum ertuğrul özkök'ü.
-
bu ülkede gazetecilerin taraflı olmasının nedeni; insanların böyle istemesi ve kendi borazanlığını yapacak gazeteci aramaları. bir gazeteci taraftarlık yapmasa her kesimden işitmediği laf kalmıyor. hangi tür gazetecilik daha cesaret işi, kararı siz verin. sizin gibi düşünmeyen herkes tukaka olmadığı gibi, sizin gibi düşünen herkes de haklı değil.
-
güney kore ilgili yazdığı yazı tam anlamıyla fail olan bir gazeteci. kendisini tanımazdım. hürriyet‘te haberin yanında çıkan fotografına bakınca yeni yetme bir gazeteci olmadığı da netti, bu yaşta birinin bu kadar amatör bir yazı yazmış olması beni çok şaşırttı. kore’nin bu derece yanlış tanıtılması da biraz üzdü.
yarın yazacağı güney kore yazısının devamı için yardım alması gerektiğine inanıyorum.
çimçi değil de kimchi‘dir o. samsung grup’un kurucusunun adını latin harfleriyle yazarken lee byung chul yazılmasını anlayabilirim ama lee byung chull biraz olmamış sanki. ayrıca lee bahsedilen adamın soyadıdır. adını lee byung şeklinde kısaltmak çok garip. birinin onun adını ertu özkök olarak kullanması gibi bir durum. bir de kişisel tavsiyem holly jee isminin doğruluğunu da check etmeli. *
fail olan tespitlerine gelelim.
koreliler öyle çok kahkaha atan insanlar değiller. kore televizyonu, kore dramaları ve k-pop maalesef kore’yi olmadığı kadar iyi gösteriyor ve kore insanlarını da olmadığı kadar mutlu ve kibar gösteriyor. oysa koreliler uzun çalışma saatleri nedeniyle de fazlasıyla stresli ve mutsuzlar. ben halkın mav saçlı k-pop idol’larını çok izlediğini, bunlara aşırı güldüğünü düşünmüyorum. işten yorgun argın gelip ya içen ya da en fazla bizim kadar tv izleyip bizim kadar gülen bir millet.
koreliler iyi içiciler demek ve sonrasında abartmadıkça içki içebilirsiniz demek de nerden baksanız biraz şov. korelilerin ağızlarıyla içmediğini tüm dünya biliyor. ne kadar abarttıklarını da beş günde gözlemleyemediyse gazetecilik konusunda kariyerini gözden geçirmeli. ağzılarıyla içmeyen koreli arkadaşlarımıza bakıp mümkünse alkol içmezsek ya da abartmadan içersek uzun yaşayacağımızı nereden çıkardı anlayamadım. biraz çelişen bir tespit olmuş.
tembellik yapmış sanırım azcık. beş tane madde sıralamak ve yazısını dolu göstermek için mi yapmış bilemedim ama bahsi geçen haberde yazılan tespitler çok çok amatörce ve yanlış olan şeyler. iyi bir gazeteci olmak için birazcık daha araştırması, her söylenene inanmaması ve bir miktar çalışkan olması gerektiğine inanıyorum. -
insanlara negatif yazmayı sevmiyorum ama;
bir şeyler okuyor, biraz bilgi var ama kültürlü değil...
elit olmaya çalışıyor ama elit değil...
sempatik olmaya çalışıyor ama antipatik....
harbi, dürüst gözükmeye çalışıyor ama yanıp dönüyor...
güzel giyinmeye çalışıyor, bunu başarıyor...
cool durmaya çalışıyor ama itici bir adam... -
kendisi hakkında en doğru tanımlamayı tuğrul eryılmaz 68'li ve gazeteci adlı kitabında yapmıştır. yazık, 70 yıldır kurgulamaya çalıştığı ve zaten bir türlü başaramadığı karizma o denli yıkılmıştır ki ben yerinde olsam derin depresyona girer, kendime gelemezdim.
sayfa 82'den spoiler alıntı ile beraber buyrun buradan yakın:
... "ertuğrul hakikaten çok dikkat çekmeyen bir öğrenciydi üniversitede, ben çok az hatırlıyorum ertuğrul özkök'ü. ben de gazeteciyim, o hala gazetecilik yapıyor, ben çoktan sistemin dışında kaldım ama o çok uyumlu bir arkadaştı. 20'li yaşlarında bu kadar uyumlu olduğun zaman 50 yaşından sonra da senden bir şey çıkmıyor..." -
adam naziler iktidara gelse yine de hurriyet'teki kosesini korur. oyle bir bukalemundur ertugrul.
-
son kitabının tanıtımı için ayşe arman'la 6 ocak 2019 pazar günü "allah’ı sevmek için ille de dindar olmak gerekmez!" adlı röportaj yapmış. kitabın adı tanrıyı gören son insan. tanrıyı gören köpek kitabından esinlenilmiş gibi ama benim röportajda dikkatimi çeken başka bir husus oldu. tanrı ile ilgili bir kitap yazacak cesareti olan ama islami konulara girecek kadar cesareti olmayan sayın özkök daha yıldız ile gezegenin ne olduğunu bilmiyor olabilir mi? üstelik bu bilgisizliğe ayşe arman da ortak oluyor. buyrun:
hazreti muhammed’in miraç gecesi gittiği yıldızda gördüğü ışıklarla ilgili yorumunuz ilginç. hangi yıldız o?
-‘miraç gecesi hazreti muhammed’in tanrı katına çıktığı bir an var. cebrail’le ona gelen atı burak’ın sırtında gökyüzüne çıkıyor ve sedr ağacının ötesinde tanrı’nın ışığını görüyor. bazı metinlerde hazreti muhammed’in tanrı’yla karşılaştığı yerin, “gökyüzündeki en parlak yıldız” olduğu söyleniyor. demek ki venüs’e gitmiş. yani dünyaya en yakın yıldıza…
http://www.hurriyet.com.tr/…olmak-gerekmez-41074220 -
abdi ipekçi'yi anma etkinliğinde terbiyesizce konuşmuş, abdi ipekçi'ye saygısızlık yapmış, gazeteci müsveddesi. abdi ipekçi'nin kızı nükhet ipekçi, gereken ayarı anında vermiştir kendisine.
ilgili haber
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap