• bir erkek ismi .
    (bkz: ertürk yöntem)
  • neredeyse 50 yıldır yaz-kış haftada birkaç kez çeşme'den* sakız adasına (chios) sefer yapan feribot firması.
  • sıklıkla kullanılmayan bir erkek ismi.
    (bkz: ertürk yöndem)
  • msn ortamlarından bir esinti:

    - what is your name?
    - ertürk
    - what does it mean?
    - turkish soldier
    - ...
    - ...
    (gerisinin gelmemesi)

    dolayısı ile gençler, eğer böyle fonetik açıdan güçlü ama anlam açısından "ee, yani?" intibası uyandıran bir isminiz varsa karşıdaki ecnebi hanıma biraz ballandırın, pohpohlayın. çok dürüst olmak zorunda değilsiniz. yoksa sevda yollarında 8-10 araç birbirine giriyor; tıkanıyor, akmıyor sevda yolları...
  • çeşme-sakız adası yolculuğunu oldukça eski bir gemiyle, oldukça anti-profesyonel çalışanlarıyla yapan, zamanında muadillerini araştırmak yerine nerden buldum da bunu kullandım dediğim şirket. bir bilet iptalinin ödemesini 1 aydır yap(a)mamaları da ayrıca takdire şayan...
  • çeşme ve sakız (chios/hios) adası arasında feribot işletmeciliği yapan firma. bir turizm acentası olarak vize işlemlerine de aracılık ediyorlar.

    kesinlikle tavsiye etmiyorum. birşeyler ters gittiğinde (ki türkiye'de gider) çok başınız ağrır. çalışanları profesyonellikten fersah fersah uzaktır, işlerine hakim değildir. önemli konularda yanlış bilgilendirilebilirsiniz. tecrübeden yazıyorum.

    aynı hat üstünde alternatif firmalardan herhangi biri daha kaliteli ve güvenilirdir.
  • çeşme ile sakız adası arasında catamaran servisi veren ve yolculuğu 45 dakikaya olan düşürmüş şirket. başka hiçbir hiç seferi yoktur, ancak başka yunan adalarının vapurlarına aracı olarak hizmet vermektedir. şubeleri izmir'de alsancak ve çeşme'de merkezdedir.

    çalışanlarınınsa standartı yoktur. gerçekten çok yardımcı ve bilgili danışmanlarının yanında son derece suratsız ve bilgisiz çalışanları da bulunmaktadır. yani ertürk'e gittiğiniz zaman size yardımcı olacak kişinin becerikli olması biraz şans meselesidir.
  • eski, güzel sevgili.
hesabın var mı? giriş yap