• ankara'nın bi semti.. maximum memur semtidir.. evler ucuz ama güzeldir, sıkışık değildir, modern bir kent havası vardır ucuz olmasına rağmen..
  • bir zaman had safhada ögrenci kalirdi.sehir merkezine giden körüklü otobüs yolculuklari 1 saat sürer, bilimum geyik ders bu seyahatlarda ayakustu okumalar ile gecilirdi.gece sihhiye-eryaman son otobusundeki sarho$ muhabbetleri de ayri guzel olurdu.
  • sehir merkezinden hayli uzakta olan (25 km kadar), dusuk kira ucretleriyle ogrencilerin tercihi olan bir semtimiz.
  • 6 yılımı gecirdigim, artık eskisi kadar güzel olmayan ankara semti. eski kalitesini yitirmistir, tadı tuzu kalmamıstır.
    en güzeli ilk etaptır. daha samimi daha kaynasıktır. güzel duygular uyandırır, parkta oynayasınız gelir, cimenlerde kosasınız gelir (bkz: cocuk suser)
    ilk iki etaptan sonrası (bilemedin üc) iyice sıcmıstır zaten
    su anda hava karardıktan sonra yolda yürümeye kalkmamak gereken bir yer. aksi taktirde durup dururken dayak yiyebilir,hakarete uğrayabilir yada ahıahıı yalnızsınn applaaa gibi bir cümleyle karsılasabilirsiniz.
  • universiteye baslayan her memur cocugunun ev tutma,ozgurluk v.s askı yuzunden ilk ugradıgı sonra da sittin sene oturmak zorunda oldugu, okullara uzaklıgından ve sessizliginden dolayı insanı dag basinda oturduguna ve aslında tatilde olduguna inandıran güzelim ankara (veya bolu) semti. buradan istanbula gitmek,kızılaya gitmekten daha kolaydır. güzelim semtin sakinleri (ki sakinlikten baska bir careleri yoktur) icin tek eglence halk otobuslerinde sofor ve muavinle kapısmak,efendime soolim, sabah akşam koşmak, otobuste tek ayak üzerinde durmak falandır.
  • ankara nın istanbulu pek sevmesinden dolayı hatta kıskanmasından dolayı biraz daha yakın olalım anlayışıyla oluşan neredeyse istanbul sınırına dayanacak olan ve azimle büyüen yapay semt...yakında istanbula bağlı bir semte dönüşürse de şaşmamamk gerekir...çok düzenlidir ama buna rağmen kaybolmak bir salaklık belirtisi değildir o kadar büyüktür ki hatta evler o kadar birbirine benzer ki baskasının evine istemeden de olsatanrı misafiriolunabilir...kiraları çok düşük olduğundan memurların ve öğrencilerin özellikle de hacettepe üniversitesive baskent üniversitesiöğrenciilerinin istilasına uğramıştır...ulaşım dışında bir sorunu yoktur ama unutmamak gerekir ki bu semtteki ulaşım sorunu diğer bütün sorunlara değer kızılay'a neredeyse 1 saat uzaklıktadır,metro yapılınca modern batı standartlarındaki bir semt havasına kavusacak olan semtlerdendir
  • ankaranın kışları otobuslerin motorlarındaki donma veya yokuşu tırmanamama gibi nedenlerle insanları yolun ortasında bırakabileceği,evlerine kadar yurutebileceği,medeniyetten uzak medeni kenti.
  • sehir merkeziyle mesafesi besiktas-bakirkoy kadar olan, vaktinde karakolunun komiseriyle yaptigim bir sohbette! ogrendigime gore sessizliginden midir uzakligindan midir bilinmez ankara'daki intihar vakalarinin en yuksek gozlemlendigi semt.
  • posta kodu 34 le başlar.
  • beytepe'de beş yıl geçirdikten sonra, ikinci gidişimde baktığım ilk evi tuttuğum güzeller güzeli, uzaklar uzağı, yaşanası mı yaşanası semt... her an insanın karşısına hoca, arkadaş, düşman...tanıdık birileri çıkabilir. zannedersiniz ki tüm tanıdıklar burada oturmaktadır...

    otobüslerde 06.00-13.00 ile 16.00-20.30 arasında mütemadiyen kavga çıkma olasılığı olduğuiçin, en iyi saatler, 13.00-16.00 arasıdır...

    1.etap, yüksek binalarıyla, 2. etap, irili ufaklı sıkıcı evleri ve spor sahalarıyla, 3. etap, yemyeşil, şirin görüntüsüyle, 4. etap, mimari çeşitliliği ve güzelliğiyle -ki arada durup binaları seyrederim, 5. etap da rengarenk yüksek binaları ve ıssızlığıyla bilinir. şimdi 6-7 yetmez, 8 ve 9 da olsun hesabına, metronun yeterli olacağı gibi saçma bir iddiayla yeni ve berbat mimarisi olan ev bozuntuları yapıp eryaman'ın canına okumak ve ceplerini doldurmakla meşgul birileri...
hesabın var mı? giriş yap