• eşanlamlısı için pendikspora bakılmalı super atasözümüz tarih tekerrürden ibarettir akla gelmelidir.
  • mavi beyaz renklere sahip futbol takımı. bir dönem benim tuttugum takım olan erzincanspor ile aynı ligde yer alırlardı* bunlar paso $ampiyonluga oynardı ama biz her seferinde bunları kendi sahamızda yener, orada da berabere kalırdık* sonra bunlar süper lig'e çıktılar bir ara* $u anda ise içlerinde bulundukları büyük ekonomik kriz yüzünden kötü günler geçirmekte olup, ikinci lig a kategorisinin dü$me hattında yer alıyorlar. milorad korac gibi bir ismi türk futboluna kazandırmı$lardır.
  • kurulusundan 40 yıl sonra 1.liğe cıkmanın serefine türk tarihinin ve büyük ihtimalle de dünya tarihinin en büyük uzun yol konvoyu gerceklestirerek yaklasık 1200 km futbolcuları tasıyan otobüsü takip edecek kadar fanatik ama bir o kadar da zevkini aldıktan sonra bedava biletlerin bile yüzene bakmayacak kadar uyusuk taraftar kitlesine sahip takım. atatürk üniversitesi'nin yakınında stadı vardır.
  • süper lige çıkmaya hak kazandıkları sene muhteşem bir futbol ortaya koyan ve yeni bir trabzonspor edasıyla gümbür gümbür terfi eden takım. tabii çıkar çıkmaz yıldızlarını bir bir sattılar (bkz: muzaffer bilazer) (bkz: coşkun birdal) ve süper ligde tutunamadılar.
  • uzun zaman olmus birinci liğden ve sonra 2. liğde a gruptan düseli. yok bir canlanma. bir zamanlar yaptığım değerlendirme devam ediyor. bir kere cıktı ya birinci liğe o yeter en az 10 sene bu şehir halkına. ancak yeni bir nesil gelecek, 1. liği merak edecek o zaman bir kıpırdanma olur tahminime göre..

    http://www.erzurumspor.com/
  • mavi beyaz olan renkleri erzurumun yılın büyük kısmında karlar altında olması yani bembeyaz olması ile gökyüzünün mavisinden almış olan takım..hatta tezahhüratı bile vardır:
    mavi beyaaz
    mavi beyaaz
    göök maavi yerleer beyaaz şeklinde...
  • an itibari ile galatasaray`a yardim kampanyasina 200.000 dolares bagislamis kulup.
  • 2000-2001 türkiye birinci futbol liginde, bir sezon icerisinde tam 6 teknik direktör degi$tirip dünya tarihine gecen kulüp.
  • iran'da katıldıkları özel bir turnuvada, "kürdistan" yazılı forma ve arma ile maça çıkmak isteyen kuzey ırak kulübü ile maç yapmayı reddeden takım..

    http://www.ntvmsnbc.com/news/458234.asp
  • yaşadığı kötü günler sonrasında bugün oynadıkları ve 1-0 mağlup oldukları trabzon karadenizspor karşılaşması öncesi ve sonrasında ilginç protesto eylemleri yapıp klasman maçlarına çıkmama düşüncesindeki futbolculara ev sahipliği yapan kulüp.

    http://www.erzspor.com/…-trabzon-karadenizspor.html

    olayın görüntüleri için;

    http://video.fanatik.com.tr/…x?videoid=29781&auto=1
hesabın var mı? giriş yap