• battlestate games'in 2016 yılında piyasaya süreceği mmo rpg.
  • ilk bakış videosu. oyun cidden çok güzel gözüküyor ancak oyun dünyası hakkında unutmamız gereken ilk kural asla videolara kanma, umarım oyun bu şekilde ve stabil olarak çalışır.
  • gameplay videolarıyla aklımı alan oyun. umarım güzel bir optimizasyonla piyasa çıkar da tadına vararız.
  • youtubda random dolaşırken denk gelir gelmez aklımı başımdan alan oyun, kaynak yönetimli, ultra realistik, post apokaliptik fps. işte kapitalizmin bu özelliğini sevmiyorum, illa marketinge tonlarca bütçe ayırmak gerekiyor sadece adını duyurabilmen için. neyse ki youtuberler bu noktada hızır gibi yetişiyorlar. mmo değil de stalker tarzı single player olsa tadından yenmezdi ama buna da şükür ne diyelim.
  • baya bir kafayı taktığım oyun. redditdeki başlığı, facebook sayfalarını ve resmi sitesini altüst ettikten sonra öğrendiklerimi şu şekilde derleyebilirim:

    - oyunun yapımcıları rus. ekiplerinden bir kişi stalker serilerinde çalışmış ama kendileri stalker serisinin spiritual successoru olarak anılmaktan pek de hoşlanmıyor gibi
    -yapımcılar oyunu hikaye temelli, mmo soslu,realistik, aksiyon/rpg/hayatta kalma simulasyonu (hardcore and realistic online first-person action rpg/simulator with mmo features and story-driven walkthrough) olarak tanımlıyorlar.
    -oyun hakikaten acayip realistik, crosshair yok, can barı yok, silah durumu, mermi sayısını gösteren janjanlı göstergeler falan hak getire, hatta oyunda hud yok lan:), mermi sayını mı merak ettin? şarjörü çıkarıp içine bakıyorsun.
    -diablo, dungeon siege tarzı slot based envanter sistemi var, yerde ölü bir eleman mı var? öyle tek tıkla adamın üstündekileri alma olayı yok, eğilip üstünü arayacaksın
    -oyunun adı boşuna "tarkov'dan kaçış" değil.tarkov acımasız. açlık, dehidrasyon, enfeksiyon, kan kaybı, zehirlenme, ekstrem hava koşulları bunlar hep insan için.
    -silah modlama sistemi fallout 4e nal toplatır, baya detaylı hepsi de gerçek hayatta kullanılan modifikasyonlar. oyunda silahına iyi bakman çok önemli çünkü far cry 2 nin en sevdiğim özelliklerinden biri olan silahların tutukluk yapması ve yıpranması mekaniği eft*de yerini almış.
    -skill sistemi, elder scrolls tarzı. yani bir işlemi ne kadar çok yaparsan o işte o kadar çok iyi oluyorsun. bu iyileşmeler sadece kağıt üzerindeki bir bonustan ziyade karakter animasyonlarına da yansıyor, yani oyunda tecrübe kazandıkça karakteriniz daha profesyonelce ateş ediyor, daha hızlı şarjör değiştiriyor daha kolay nişan alıyor.
    -oyundaki aı fraksiyonların yanı sıra, oyuncular kendi fraksiyonlarını kurabiliyor, fraksiyon lideri oyuncu diğer oyunculara görev verebiliyor. oyun single player de oynanabiliyor ama yapımcılar oyunun takım içinde oynanmasını şiddetle öneriyorlar.
    -oyunda medic, vanguard, sniper gibi hazır klaslar seçmek yerine, karakterini baştan sona donatabilme seçeneği olduğu için kendi klasını kendin yarat sistemi var.
    -oyunda bir ana hikaye ve yan görevler olacak. ana hikaye bittikten sonra oynanmaya devam edilebilecek.
    -açık dünya mı değil mi çok kesin bir bilgiye ulaşamadım ama yazılanlardan çıkardığım ana görevleri bitirene kadar yarı açık dünya*daha sonra tam açık dünya olacak.
    -2016'nın ilk çeyreğinde closed beta var, sitelerinden kayıt yapılabiliyor betaya katılım için. 2016 nın ikinci çeyreğinde de piyasaya çıkması bekleniyor.
    -oyun buy to play olacak, yapımcılar microtransaction kesinlikle olmayacak diyorlar, ama paralı dlc ler olacakmış
    - pre-ordera açıldı 4 farklı pre-order paketi var, paketlerin fiyatı büyüdükçe daha iyi ekipman veriyor ama bu ekipmanların hepsi oyun içinde de edinilebilecek. hangi paket olursa olsun pre-order yapana closed beta access garanti. fiyatlar normal sayılır ama dolar üzerinden olunca tuzlu oluyor.
    -elite dangerous gibi önce kendi platformlarında çıkacak daha sonra steame gelecek yani steamden ön sipariş etme şansı da şu an için yok görünüyor.

    valla bilmiyorum hiç tarzım değildir ama acayip hype oldum. az biraz daha ucuz olsa hangi oyun için olursa olsun pre order yapmama geleneğimi bozabilirdim. gerçi betaya kabul edilmezsem hala bozabilirim ama bakalım

    zorunlu edit: bozdum o geleneği bozmaz olaydım. şu dünyada zaten bir araba güvenmeyecen iki rusa.

    #58737356
  • dayz'de olması gereken her şeyi koymuş adamlar. inşallah sonu onun gibi olmaz.
  • alpha şubat ayı içinde başlayacak. kapalı betanın ise 2016 nın ilk çeyreğinde başlayacağı söyleniyor.

    ayrıntılı bilgi isteyenler foruma göz atabilir.

    forum

    zorunlu edit: kafalarına göre hiçbir mantıklı açıklama yapmadan alphayı ertelediler.
    #58737356
  • developer diary yayinladilar.
    https://www.youtube.com/watch?v=tjfcacmmy7c
  • yeni yayınladıkları developer diary ile öğrendiklerimiz:

    1-) her silahın kendine has 8-10 animasyonu olacak, hızlı şarjör değiştirme, eski şarjör kabını saklayarak yenisini değiştirme, tutukluk giderme, sıkışan mermileri ayıklama gibi. karakterin ilgili silah hakkındaki deneyimi arttıkça bu animasyonlar daha akıcı ve ustaca olacak,
    2-) karakterin hızı mouse tekerleği ile ayarlanacak, yani hareket seçnekleri sadece depar ve normal yürümeden ibaret olmayacak
    3-) karakterin pozisyonu gene aynı şekilde mouse tekerleği ile ayarlanabilecek, yani mouse tekerleğini oynattıkça karakter diz kıracak,

    şu an için oyun piyasadaki sıradan shooterlardan ziyade baya baya "modern ateşli silah simulasyonu" olacağa benziyor ama tabii ki script edilmeyen bir gameplay görmeden kesin bir şey hala söylenemez. alpha'yı deneyimledikten sonra bu konuda daha net konuşabileceğim buraya da bişeyler karalarım illa ki.

    zorunlu edit: yapımcılar güven vermiyor beyler pre-order falan yapmayın şimdilik
    #58737356
  • sahtekar yapımcılara sahip gelecek vaadeden oyun. gelmeyin arkadaşlar tünelin sonu bombok bir yere çıktı. yapımcılar güven vermiyor. oyun ilk duyurulduğunda yapımcılar hem facebook sayfalarından hem de kendi sitelerindeki soru cevap kısmından defalarca alpha'nın şubat ayında, betanın ise 2016 nın ilk çeyreğinde çıkacağını söylediler. daha sonra bir sürü insana 110 avroya kapalı alphaya katılım garantili paket sattılar ve merak etme şubatta alphayı oynayacaksınız dediler. şubat ayı başında önce aplhayı şubat sonuna ertelediler sesimizi çıkartmadık, ay sonu da olsa şubat şubattır dedik. dün ise açıklama yapmışlar closed alpha mart ayına ertelendi diye.

    bu ne iştir diyen birkaç tane aklı başında tepkiye de "ya biz aplhayı şubatta çıkarırız diye söz vermedik planlanıyordu dedik planladık olmadı, kısmetse marta ehehehe" diye cevap veriyorlar. neden planladığın tarihi tutturamadın peki? diye soruyorsun, "ya biz kötü kalitede bir alpha çıkarmak istemiyoruz" diyorlar yani vodkasını siktiğimin rusu oyunun şu anki halinin bok gibi olduğunu farkında olmadan itiraf ediyor. ne demeye eşşek gibi paraya pre-order açıp millete şubatta oyunu oynayacaksın diye yalan atıyorsun lan o zaman?

    sonra sinirlerinden arınıp üstüne soruyorsun martta kesin çıkaracak mısın alphayı diye? ona da dalga geçer gibi "martta çıkarmayı planlıyoruz" diyorlar.

    sizin ben planınızı sikeyim. piyasadaki salak shooterlardan farklı bir oyun yaptınız diye size güvenip kaç yıllık pre-order yapmama geleneğini bozan kafamı da ayrı sikeyim.

    işin kötüsü resmi forumdaki herkes sevgi kelebeği modunda. "ne olacak ya, kötü alpha geleceğine biraz geç gelsin ama iyi alpha gelsin diyor" senin de kafanı sikeyim amk ergen fanboyu. bilmiyor ki adam gibi tepkisini koysa yapımcılar böyle ipnelikler yapamayacak, hem kaliteli oyun oynayacak hem de söz verildiği zamanda oynayacak.
hesabın var mı? giriş yap