• tanrisal bir eylem turu.
  • tanrının sevdigi kuluna yaptıgı bak once uzdum simdide sevindireyim ben tanrıyım severim kullarımı oyle aglatır gibi yaparım ama film hep mutlu sonla biter tarzı eylem.
  • tam kullanım şekli:
    allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonra da buldururmuş.

    tersi de geçerli olabilir:
    allah sevmediği kuluna önce eşek buldurur, sonra da kaybettirirmiş.

    tersinin geçerliliğine örnek:

    -sourlemonade-> o midas: merhaba, o midas! bu mesaj size sourlemonade tarafından yollanıyor. sourlemonade'e eklediğiniz backup isteği bitmiş, toplam 103 başlık işlenmiştir. backupınızı sub-etha üzerinden sourlemonade linki ile sourlemonade sitesine bağlanarak backup'ım bitmiş mi? seçeneği ile indirebilirsiniz.(07.05.2005 05:45:19)

    o midas -> sourlemonade: hoop! dalga mı geçiyorsunuz? sourlemonade aylardır kapalı ki? yazar olduğumdan beri kırmızı fon eşliğinde offline yazıp durur. bir ay kadar once bir kere online olduydu; hemen girip işlemlerimi yapıp talebimi iletmiştim gerçekten online olduğunu sanıp. 15 dakika sonra tekrar off olduydu, hem de ebediyen. herhalde kurcalıyordunuz birşeyleri o sırada bilmem neden. yahu bak şimdi kıllandım; yoksa hep online'dı da sadece bende mi offline çıkıyordu bir sebepten. dur bir sourlemonade başlığına bakayım. bu arada bu mesajı da yazdım ama, sourlemonade cismine böyle paldır küldür mesaj atılabiliyor mu acep? sourlemonade gerçek bir adres midir ki yoksa telesekreterle muhabbet mi ediyorum acaba? kimseye gitmeyecekse bu mesaj, güldürmeyelim internet hatlarında dolaşan elektron cinlerini kendimize. lakin yazdık bu kadar, ziyan olmasın basalım yollaya. en fazla mesaj kafası kesik tavuk gibi dolaşır serverin içinde bulamadan bir çıkış yolu sonsuza kadar. (08.05.2005 02:44:52)

    -sourlemonade-> o midas: sourlemonde'in çalıştığı makinede bir iki ayarı değiştirmişler bu yüzden çalışmaya başlamış... neyse yok fazedin. (08.05.2005 21:41:50)

    edit(08:06:2005): bugün eşeğimizi tekrar bulduk, sourlemonade yeniden çalışmaya başladı. seviyor bizi herhalde.
  • her türlü pazarlıkta akıllı pazarlıkçının genel geçer altın kuralı.
    akıllı bir biçimde farkettirmeden uygulanırsa çok kazançlar sağlayan sistem.
  • saglam hiciv. bunu zamanında araplara anlatmaya çalışmıştım. çok zorlanmıştım, ama en sonunda ortalık yıkılmıştı.
  • bildigin yavsaklik.
  • askeriye uygulamasıdır;
    "asker boş durmasın" amacıyla yapılan eylemler bütünüdür.
    askerlerin bir kısmına çukur kazdırılır, diğer kısmına da o çukur kapattırılır yada bir taş yığını önce 2-3 metre yana sonra eski yerine aldırılır vs.
    netice olarak elde bir sürü pert asker kalır.
  • ankara belediyeciliğinin yaşam felsefesi.
    yasal olmayan üstgeçit altgeçit zorbalıkla yapılır, mahkeme "yapma" der, sallanmaz yapılır. mahkeme yasadışı kaldıracaksın der, ama olan olmuş ortaya bi ucube çıkmış yol iz hiçbişey kalmamıştır, birden adalete uyan örmak insan moduna geçilir, her tarafa ilanlar asılır; efendim "mahkeme bu şaheserleri kaldırın" dedi, kapattık o yüzden denir. insanlar yollarda kalır, panik olur, sinkaf olur, eşek kaybolur. sonra o mucize insan ortaya çıkar ve duruma hakimim ben herşeyi hallettim der. eşek bulunur. insanlar mutlu olur. her taraf dünyaca ünlü sırıtışla dolar taşar.
  • işlem hacmi yaratmaktır.. tanrısal bir yolla tabi..

    önce kaybederiz , bulunca da seviniriz.. elimizde olan değişmez..
    3 kere kaybettirip, 3 kere buldursa 3 kere seviniriz..
    tek bir şeye 3 kere sevindirmek işlem hacmi yaratmaktır.

    ilahi tanrı! çok şakacısın *
  • sabah sabah ruhsatı kaybettim diye aramadığım merci kalmayıp, ilgilenecek bir allahın kulunu bulamadıktan sonra son bir umut anneme evi aratarak ruhsatımı yani eşeğimi bulmamla başıma gelmiş şahane olay. bir de annemin yanından taşınıp bir süre yalnız yaşadıktan sonra eve döndüğümde aynı duyguyu yaşamıştım ama...bu daha doğru bir tanım oldu sanırım.

    (bkz: araba ruhsatını kaybetmek)
    (bkz: evlerden uzak)
hesabın var mı? giriş yap