• türk sinemasının neredeyse tüm jönlerine özellikle ayhan ışık, yılmaz güney, orhan gencebay'a ve yaklaşık 25 yıldır kadir inanır'a sesini veren oyuncu, 44 yıldır da seslendirme sanatçısı.

    edit: peder hose'nin uyarısına göre sayın esen günay ayhan ışık, orhan gencebay ve yılmaz güney'i seslendirmemiş.
  • özellikle amerika'nın keşfini anlatan 1492 conquest of paradise filminde kristof kolomb'u (christopher columbus) seslendirerek gönüllerde taht kurmuştur.

    ölümünü hürriyet gazetesinin 2. sayfasında küçük bir gazete haberiyle öğrenebildiğim büyük usta. sesin daima yaşayacak.
  • son zamanlarda vodafone reklamları ile sesini çok sık duyduğumuz seslendirme sanatının duayeni. ferdi tayfur'u bir iki film haricinde o seslendirmiştir.
  • atmosferin rengini değiştiren seslerden. ses tonu vesilesiyle saygıyı, hürmeti hak edebilmek gibi bir kültürümüz olsaydı, esen günay bu kültürün en namlılarından olurdu. harikulade...harikulade olmasına öyle de 1979 yapımı "komşunun tavuğu" isimli müstesna filmin 3-4 dakika süren fragmanında "a*lar, memeler, götler, ya**ağınızın kalkmasını bekler" bağırmasıyla tam anlamıyla atmosferi değiştirmiş. o davudî, ulvî sesin çift rr'li vurgusu... günlerdir kulağımda yıldım, yıprandım, bittim, tükendim iyice.
  • uzun bir süredir vodafone'un reklamlarını seslendirmekte olan dublaj sanatçısıdır. 46 senelik mesleki hayatında yaklaşık olarak 15 bin dizi ve filmde jönleri seslendirmiş. yıllardır reklamlarını ali poyrazoğlu'na seslendirerek marka algısını sağlamlaştıran turkcell'e telsim kimliğinden kurtulan vodafone'un cevabı olabilir.
  • son zamanlarda tv8 reklamlarını seslendiren sanatçı.
  • ferdi tayfur'u 3 filmi hariç (benim gibi sevenler,derbeder,çeşme) seslendiren karizma bir sese sahip dublaj sanatçısı.

    https://youtu.be/fhvcmyfk_ms?t=1867 burda ferdi tayfurdan bahsederken yanılıyor yalnız. 1 filmi hariç diyor fakat,saydığım filmlerde 2sini toron amca,diğerini abdurrahman palay seslendiriyor.

    edit : bende yanılmışım. yaktı beni filmindede esen günay seslendirmemiş. abdurrahman palay sesini vermiştir yaktı beni filminde. yani 4 filmi hariç esen günay seslendirmiştir.
  • alzheimer ile mücadele eden usta.

    allah yardımcısı olsun.
  • güzel insan. başımız sağolsun. allah rahmet eylesin.
    sürü ve yol’da tarık akan‘ı, sultan’da bulut aras‘ı, çağrı‘da zeyd karakterini seslendirmiştir.
    dublaj tarihi belgeselinde kendisiyle yapılmış bir söyleşi bulunmakta.
  • toron karacaoğlu'nun hemen ardından kaybettiğimiz bir başka usta. alzheimer ile mücadele ediyordu, belki de kurtuldu. gittiği yerde huzurlu olsun. güzel sesler gidiyor birer birer.
hesabın var mı? giriş yap