• aslında eski nişanlısı. neyse olayı anlatıyorum.

    eşimle bir fuarda tanışmıştık geçtiğimiz yıl. iş icabı telefon numaralarımızı aldıktan sonra arada konuşmaya başladık mesaj ile. bu arada ilk başta laf arasında nişanlı olduğunu söylemişti. ama konuşmamız genelde yüzeysel ve hal hatır sorma şeklinde olduğu için çok önemsememiştim nişanlı olmasını.

    zamanla konuşmalarımız devam ettikçe birbirimizden hoşlanmaya başladık ve birlikte olmaya başladık. burada ben ikinci kadın durumuna düştüm biliyorum ama bana ilişkiye başlamadan önce ayrılacağını söylemişti ki sözünde durup ayrıldı zaten kısa sürede. onun için ve eski nişanlısı için sancılı bir süreç oldu ama atlattık çok şükür.

    tanışmamızdan yaklaşık 1 yıl sonra evlendik sevgilimle. her şey iyi güzel giderken pandemi sürecinde iş yeriyle aramda sıkıntılar olmaya başladı ve istifa ettim. iş başvuruları için geçtiğimiz aya kadar bekledim ve sonrasında cv göndermeye başladım bazı firmalara. sonunda bir firma ile anlaştım. büyük bir firmanın problemli bir departmanına müdür olarak işe başladım. benden beklenen yıl sonuna kadar bazı rakamlarda düzelmeler görülmesiydi ve bunun için kurucu yönetim kadrosu sonuna kadar arkamda olduklarını, istersem ekibimde değişikliğe gidebileceğimi söylediler.

    işteki ilk günümde gayet normal olarak yeni ekibim ile toplantı ayarlandı. fakat toplantıya girdiğimde başımdan aşağı kaynar sular döküldü. evet, eşimin eski nişanlısı benim ekibimdeydi. birbirimizi gördüğümüz an o sıcak yaz günü adeta ankara kışına dönüşmüştü. birbirimizi tanıdığımızı belli etmeden toplantıyı bitirdik. ben üstüme düşen görevin getirdiği sorumluluk ile ekibimin bu yıl ulaştığı bireysel rakamları incelemeye başladım. özellikle o kadının rakamlarına baktım ilk olarak, çünkü bir açığını aradım ama ortalama performans gösteren bir çalışan kendisi. yani bunu bahane gösterip işten çıkaramadım ve profesyonellik gereği işime devam etmeye karar verdim.

    şu an işimde birinci ayımı doldurdum, o kadın ile fazla denk gelmemeye çalışıyoruz ama doğal olarak ortamda bir negatif hava var. bu negatif havayı dağıtmak için de onu işten çıkarmaktan başka bir çare bulamadım. bu arada ortada bir kıskançlık falan yok. veya eşimi kaybedeceğim korkusu. çünkü o kadınla aramızda level farkı var resmen. ama eşimin eskiden elini tutmuş, onunla duygusal bir ilişki yaşamış biri ile aynı ortamda bulunmak istemiyorum artık.

    evet, bunu yapmalıyım.

    bu entryi de bir iç dökmesi, bir rahatlama olarak paylaşıyorum çünkü yakın çevremden birkaç kişi haricinde bu durumu kimseyle paylaşmadım.

    ilk ve son edit:

    ona mobbing yaptığımı yazanlar olmuş. entryde böyle bir şey yazmıyor ve mobbing kesinlikle söz konusu değil. yönetici olduğum birimin performansını düşürecek bir hareket yapmam öncelikle benim puanımı düşürür.

    ayrıca birisi de işe torpille girdiğimi yazmış. hangi hayal dünyasında yaşıyor ve bu sonucu bu entrynin neresinden çıkardı gerçekten bilmiyorum.

    son edit demiştim fakat olayın gidişatı hakkında çok soru soran oldu. onlara cevap niteliğinde bu editi yapıyorum.

    bahsi geçen çalışan ile birebir toplantı yaptık. öncelikle kendisinin bu durumdan rahatsızlık duyuyorsa istifa edebileceğini ve bu durumda tazminatını alması için elimden geleni yapabileceğimi belirttim. kendisi bunu kabul etmedi ve özel hayatı ile iş hayatını asla birbirine karıştırmayacağının sözünü bana verdi. eğer performansında bir düşüş olursa ve aramızdakiler hakkında bir dedikodu duyarsam işlerin boyutunun değişeceğini kendisine ilettim ve o da bunu kabul etti. yani devam ediyoruz aynı kadro ile.

    son sözüm de konudan alakasız genel olarak ekşi sözlük profili ile ilgili olacak. bu platform insan hakları (özellikle kadın hakları) konusunda bana göre son kale gibi bir yerdi. yani öyle olduğunu düşünüyordum. ama gelen mesajlar sonucunda fikrim değişti. bana tecavüz etmekle tehdit etmeler, ailemin ve benim corona'ya yakalanıp ölmem için dua edenler... türkiye'nin birebir kopyasıymış burası.
  • sadece elini mi tutmuş? başka ne tutmuş olabilir? bunu kendine bir sor.
  • nasıl bir yılanlık bu.
    iç dökme değil deri değiştirme olmuş bacım bu.

    yıllar sonra gelen edit: 4 yıl geçti hala fav alan bu entryimi merdiven çıkarken yazmıştım, hayat işte böyledir, en umursamaz olduğun entry en çok fav getirebiliyor.

    iyi ki varsın ekşi sözlük, iyi ki varsınız ekşi sözlük alemi.
  • fazla yasak elma izlemenin sonuçları bunlar.
  • (bkz: hayırlı forumlar)
    insanların ekmeğiyle oynamayı ne çok seviyorsunuz ya.geçmiş gitmiş karşı taraf işine gücüne bakıyorsa sen de öyle yap.
  • hayatımda bu kadar kezbanca ve ezik bir şeyi ilk kez okudum. ınşallah trollsundur. ınşallah.

    bi de utanmadan profesyonelim yazmış. hahahahahaha. ben kizin yerinde olsam ve böyle bir kezban beni kovsa işe duygusal ilişkilerini karıştıran müdürüm var diye hayvan gibi mobbing davası açardım. üstüne twitter ekşi vb her yerde de şirketin bu politikasını anlatırdım. şirket de kendisini rezil eden bu yeni kezoş müdürü atardı. zaten hikaye feyk bence. hahahah. çünkü değilse, o ne dandik firmadir ki işe yeni giren müdürün pat diye adam atmasına izin veriyorlar. zaten bu kadar kezbanini kurumsal firmada yönetici yapmazlar.

    edit: bir de kadını tehdit etmiş ya. allahım hikaye gerçek galiba. kimler kimler yönetici oluyor yarabbim. tez elden atılırsın umarım işten "sayın yönetici ". özel hayati ise karıştıran kendisi, bir de utanmadan kiza "özel hayati ise karistirma" yazmış. hahahahha. şimdi anlıyorum çoğu yöneticide niye ego olduğunu. kendilerine güvenmiyorlar ve bunu böyle bastırıyorlar demek ki.

    ımza: yönetici
  • (bkz: dilemma)

    ama ablacım, seninki dilemma olmamış. kadının sevgilisini elinden al, işinden de kov...

    bence yetmez git köpeğini falan da öldür, annesine babasına korona bulaştır.

    bir iki "level" daha atlarsın böylece.

    aynı ortamda olmak istemiyorsan sen defolur gidersin.

    köpekler gibi kıskandığını itiraf edemeyen, duygusal olarak dengesiz bir yazar serzenişi.
  • öyle ölmez bacım füze at en iyisi.

    (bkz: ne s....yısın ne üzerimden iniyısın.)
  • öyküyü doğru olarak kabul edelim.. ortalama skoru olan bir kadın çalışanını, kadın amiri eski bir meseleden dolayı işten çıkartmak için mobbing uygulayacak.. ya da performans düşüklüğü vs. diyerek kendi insiyatifi ile önce savunma ardından işten çıkartacak.. üstelik eski nişanlının bu işte hiç bir dahli yokken, bu pandemi döneminde.. o kızın yerinde olsam ve bu durumu hissetsem sonuna kadar yasal mücadele hakkımı kullanır, hatta şirketin bir whistleblowing sistemi varsa oraya da tez elden başvuruda bulunur, ispiyonlardım.
  • saçmalığın daniskasıdır.

    ortamdan rahatsızsanız siz istifa edin. zaten zamanında nişanlısını elinden aldığınız kadının bir de ekmeği ile neden oynamaya çalışıyorsunuz? demek ki etik duygusundan da yoksun bir yöneticisiniz. işten atmak için açık aramak, bahane aramak nedir? ayrıca aranızda level farkı olduğu o kadar çok belli ki, demeseniz de anlardık biz.
hesabın var mı? giriş yap