• ...gürültü patırtının içinde sükunetle dolaş...sessizliğin içinde huzur bulduğunu unutma...başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış...ama teslim olma...

    ...telaşsız, açık seçik konuş...başkalarına da kulak ver...aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları...çünkü dünyada herkesin bir hikayesi vardır...

    ...yalnız planlarının değil başarılarınında tadını çıkarmaya çalış...işinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen...hayattaki dayanağın odur...

    ...olduğun gibi görün...sevmediğin zaman sever gibi yapma...aşka burun kıvırma sakın...o çöl ortasında çimenli bir yerdir...

    ...yılların geçmesine öfkelenme...gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe...ama sonra, isyana yönelecek gibi olsan bile...hatırlaki kainatı yargılamak imkansızdır...onun için..kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barışık ol...görmeye çalış ki, bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya yinede güzeldir…
  • gürültü patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun. bağışla ve unut. ama kimseye teslim olma, içten ol. telaşsız kısa açık ve seçik konuş. başkalarına da kulak ver; aptal ve cahil olduklarında bile dinle onları; çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır.

    yalnız planlarının değil başarılarının da tadını çıkar. işin ne kadar küçük olursa olsun onunla ilgilen hayattaki dayanağın odur.

    olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. sevmediğin zaman sever gibi yapma. insanları yargılarsan onları sevmeye zaman kalmaz. ve unutma ki: insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri sonsuz uzunluktaki bir kumsalda tek bir kum taneciğinden fazla değildir.

    kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et, ilkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. bazı idealler o kadar değerlidir ki o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

    yılların geçmesine öfkelenme,gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.

    rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman yelkenlerini rüzgara göre ayarla. çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir. ara sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki evreni yargılamak imkansızdır. bu yüzden kavgalarını sürdürürken bile kendinle barış içinde ol.

    hatırlamazsın doğduğun zamanları, sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. öyle bir ömür geçir ki herkes ağlasın sen öldüğünde. mutlulukla gülümse sabırlı ,sevecen,erdemli ol. önünde sonunda bütün servetin sensin. görmeye çalış ki bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya insan oğlunun biricik güzel mekanıdır.

    xsentus iö 9yy

    bi gün kendime ait bi evim olursa eğer, büyültüp duvara asacağıma ahdettiğim, bir yaşamın mükemmeliğe, huzura erişmesi için yapılacakların listesinin yazdığı yazıt.
  • sen bu satırları okurken ben çok uzaklarda olacağım...
  • (bkz: max ehrmann)
  • gürültü partirtinin arasinda sükünetle dolas; sesizligin icinde huzur oldugunu unutma!

    baska türlü davranmak acikca gerekmedikce herkesle dost olmaya calis. sana bir kötülük yapildiginda verebilecegin en iyi karsilik unutmak olsun. bagisla ve unut. ama kimseye kendini ezdirme, kimseye teslim olma!

    ıcten ol; telassiz kisa ve acik secik konus. baskalarina da kulak ver. aptal ve cahil olduklari zaman bile dinle onlari. cünkü dünya da herkesin bir öyküsü vardir.

    yalniz planlarinin degil, basarilarinin da tadini cikarmaya calis. oldugun gibi görün ve göründügün gibi ol. sevmedigin zaman sever gibi yapma! cevrene önerilerde bulun fakat hükmetme! ınsanlari yargilarsan onlari sevmeye zamanin kalmaz.

    aska burun kivirma sakin; o cöl ortasindaki yemyesil bir bahcedir. o bahceye layik bir bahcivan olmak icin her bitkinin sürekli bakima ihtiyaci oldugunu unutma. yillarin gecmesine öfkelenme; gencligine yakisan seylere gülümseyerek teslim et gecmise.

    yapamayacagin seylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme!

    rüzgarin yönünü degistiremedigin zaman yelkenlerini rüzgara gore ayarla. cünkü dünya karsilastigin firtinalarla degil gemiyi limana getirip getiremediginle ilgilenir. ara sira isyana yönelecek olursan da hatirla ki evreni yargilamak imkansizdir. onun icin kavgalarini söndürürken bile kendi kendinle baris icinde ol.

    görmeye calis ki bütün pisligine ragmen dünya yine de insanoglunun biricik güzel mekanidir!

    xsentus 9. y.y.
  • gürültü-patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma...başka türlü davranman gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış... sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun...bağışla ve unut...ama kimseye teslim olma... içten ol;telaşsız, kısa ve açık seçik konuş... başkalarına da kulak ver...aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları, çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır...
    yalnız planlarının değil, başarılarının tadınıda çıkarmaya çalış.. işin ne kadar küçük olursa olsun, ilgilen...hayattaki dayanağın odur...seveceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmazsın...işini öle seveceksin ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın...
    olduğun gibi görün, göründüğün gibi ol.sevmediğin zaman sever gibi yapma... çevrene önerilerde bulun, ama hükmetme..insanları yargılarsan onları sevmeye zaman bulamazsın ve unutma ki, insanların yüzyıllardır öğrendikleri sonsuz uzunluktaki bir kumsaldaki tek kum taneciğinden daha fazla değerlidir...
    aşka burun kıvırma sakın; onu küçümsersen, sen de bensiz kalır, küçülürsün..o yoğun sevgi, çöl ortasındaki yemyeşil bahçe gibidir...o bahçeye layık bir bahçıvan olmak için her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma..
    kaybetmeyi ahlaksız bir kazanca tercih et..ilkinin acısı bir an , ötekinin vicdan azabı ömür boyu sürer..bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlup olman bile zafer sayılır..bu dünyada bırakacağın en büyük miras, onur ve dürüstlüktür..
    yılların rüzgar gibi geçmesine öfkelenme; gençliğe yakışan tutkuları gülümseyerek teslim et geçmişe..yapamayacağın etkinliklerin, yapabileceklerini engellemesine izin verme..
    rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgara göre ayarla; insanlara göre değil! çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir..arasıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki evreni yargılamak imkansızdır..onun için, kavgalarını sürdürürken bile kendinle barış içinde ol..
    hatırlar mısın doğduğun zamanları en ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. öyle bir ömür yaşa ki, öldüğün zaman herkes ağlasın, sen mutlulukla gülümse. sabırlı ol, sevecen ol, erdemli ol.önünde sonunsa bütün servetin kendinsin, sensin. kendiliğinle ve öz ben liğinle görmeye çalışki tüm pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya yine de insan oğlunun biricik güzel mekanıdır
  • "şafak 42 kral tertip"
  • isa’dan önce 9. yüzyılda, xsentus tarafından yazılmıştır.

    “aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları çünkü dünyada herkesin bir öyküsü vardır.”

    “yalnız planlarının değil, başarılarının da tadını çıkarmaya çalış.”

    “insanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz.”

    “rüzgârın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgâra göre ayarla. çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir.”
  • "ve unutma ki, insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri, sonsuz uzunlukta bir kumsaldaki tek bir kum taneciğinden daha fazla değildir."

    birçok şey barındıran, beni etkilemiş yazıttır.
hesabın var mı? giriş yap