• nasıl bir saplantı, nasıl bir kilitlenmedir bilmiyorum, lakin içimizde bu işi yapan binlerce, yüzbinlerce insan var bildiğim kadarı ile. filmlerden kalma bir romantizmle bireysel çabanın birleşiminden ortaya çıkan söz konusu eylem, elde edilememiş mutluluklara, gerçekleştirilememiş hayallere istinaden yapılan bir eylem olsa gerek.

    dokunmak ya da koklanmakla asla yerine getirilemeyecek bir kaybı hatırlatmak, aslında saç teli olmadan da yeterince travmatik bir hareketken, buna bir de somut örnek, yani saç teli ile müdahale etmek, yaşanan travmanın kalıcılığına ve şiddetine ilave üstüne ilave koymaktadır. bu travma sonrasında bireylerde ortaya çıkan saplantı kat be kat artıp haddini aşmakta, diploma ile belgelenecek, raporlandırılabilecek kademeye ulaşmaktadır.

    ne olmakta peki sonrasında?
    saç tellerini bile itina ile saklayan kişi, tabi ki o noktadan sonra kiminle sevişse eski sevgilisini aldattığını sanmakta, bu intikam-utanç karışımı duygunun da yardımıyla daha çok dibe vurmaktadır. yaşadıklarını stabil bir çizgi üzerine oturtamamaktan muzdarip halde hayatını sürdüren kişinin bu saplantısından kaynaklanan acısını dindiren üç beş şeyden biri de, içinde yer etmiş olan o insan kalıbı büyüklüğündeki boşluğa, boşluktan daha az hacim kaplayabilecek kişileri birbiri ardına yerleştirip atma döngüleri kurmaktır.

    birbiri ardına yaşanan seviyesilikler, zedelenen ilişkiler, zedelenen bir özbenlik, kırılan bireyler, düşürülen moral değerler, kuramsal açıdan yanlış olan tavır ve fikirler... ve son, her zaman, beklenmedik bir anda gelir.
  • olay arkadaşım sen hakkatten hastaymışsın diye özetlenebilir. yapmadık mı biz de vaktiyle? yaptık evet.
  • teknoloji yeteri kadar ilerlediginde saklanan sac telleri saklandiklari yerden cikarilip, clone generator yardimiyla kendinize yeni bir sevgili uretebilirsiniz.

    veya diyelim ki robot bir cocuksunuz ve tek sevgiliniz de sizi ensenizden tutup birseyler soyleyerek sahiplenmis olan anneniz. bir gun manhattandaki denizin dibinde mahsur kalirsaniz ve 2000 yil sonra insanlik yok oldugunda robotlar tarafindan kurtarilirsaniz, oyuncak ayi robotunuzun karnindan bu saklanan sac tellerini cikarip bir gunlugune de olsa annenizi canlandirabilirsiniz, belki de...*
  • sevgili "eski" sıfatlı değilken da birlikte olunmadığında onu hatırlatacak, ona ait somut bişeylere sahip olma isteğinin yarattığı sevgilinin saç tellerini mont cebinde biriktirme eylemiyle aynı paralelliğe sahip ilginç eylem..
    courtney love'ın kurt cobain'in intihar sonrası kanlı saçlarını yıkayıp saklaması da bir başka anıdır..
  • eski sevgili eğer size boynuz takmışsa ya da kavga ederek ayrınılmışsa,
    saç teli büyü yaptırmak için en iyi malzeme olacağından mantıklıdır.
  • fazla dune okumu$, eski sevgili'nin gulasini yapip onunla mutlu bir beraberlik ya$ayabilecegi gunun hayalini kuran insan davrani$i.
  • eskisi yenisi yok bu işin sevgilinin yarin saçı saklanır. bak türkülerimiz neder
    sürüler içinde türküsünde 5 sene saklanır ne yandasın diye sorulur.
    ben seni sevdugumi dunyalara bildurdumda bizden geçti sevdaluk al cebumden saçlari denir. öle işte bu. keramet kılda değil sahibinde.
  • madem gidiyorsun bura son durak
    ne adres ne mektup ne resim bırak
    kendinden bir parça bir cisim bırak
    saçından birkaç tel ver de öyle git
hesabın var mı? giriş yap