• erasmus student network (erasmus öğrenci ağı). henüz türkiye'de şubesi yok.
    (bkz: http://www.esn.org/)
  • electronic serial number anlamina gelen kisaltma. elektronik cihazlarin sasi numarasi olarak gorev yapar, bu acidan imei ile yakin benzerlik gosterir.
  • erasmus öğrencilerinin eğitim göreceği ülkeye gittikleri andan itibaren özellikle oryantasyon sürecinin bitimine ve derslerin başlamasına kadar olan süre zarfında parti üstüne parti düzenleyip gönülleri fetheden organizasyon.

    okulların başlamasıyla da durmuyorlar ha bire yok alplere kayak yapmaya yok rotterdam'a coffee shop turuna gidilmesi filan derken aktiviteleriyle eğlendirmesini biliyorlar vesselam.
  • ankara şubesinin yakın zamanda "esn ankara" adıyla, "odtü öğrenci değişimi topluluğu " tarafından kurulacağı , uluslararası öğrenci ağıdır.

    aylar sonra gelen edit : odtü ayağı, esn odtü adıyla kurulmuş olup, 2007 sonbaharından beri esn ağı içinde yer almaktadır.
  • turkiye'de 2006'dan beri faaliyet gosteren, tamami gonullu universite ogrencilerinden meydana gelmis, ulkemize farkli degisim programlariyla gelen yabanci ogrenciler icin kulturel ve tarihi geziler, aktiviteler, eglenceler duzenleyen ve de merkezi belcika'da bulunan topluluktur. esn sadece erasmus programi dahilindeki ogrencileri degil buna benzer diger uluslararasi programlara dahil olmus kisileri de kapsamaktadir.

    tum avrupa ulkelerinin yanisira, biz* gibi ab'ye aday ulkeler, cesitli degisim programlari olan azerbaycan, fas, malta vb ulkeleri de networkune kabul etmistir. bu klube uye gencler temelde ortak bir mantiga gonullu hizmet vermektedir. eglence, eglence ve doyasiya eglence! eglenirken de bir yandan farkli milletlerin aralarindaki buzlarin erimesi ve ogrenci hareketliligini arttirarak globallesen dunyaya katkida bulunmaktir.
  • yazdığı, yazmadığı, yazmakta olduğu ve yazacağı daha pek çok şey olan, yeni rumuzlu eski yazar.
  • şuanda türkiyede bulunan üyeleri:

    esn ege
    esn itü
    esn boğaziçi
    esn galatasaray
    esn yıldız
    esn anadolu
    esn sabancı
    esn bilgi
    esn akdeniz
    esn kültür
    esn beykent
    esn bahçeşehir
    esn çağ
    esn ışık
    esn adu (adnan menderes üniversitesi)

    edit : sanırım deneme sürecinde olan üniversiteler var. deneme süreci 3 ay diye biliyorum. bu süreç içerisinde aday üniversite , diğer esn üyeleri tarafından takip ediliyor ve yaptığı organizasyonlar denetleniyor. eğer memnun kalınırsa ve aday üniversite şartları yerine getirirse esn ailesine katılıyor ve bütün haklardan yararlanabiliyor.getiremez ise , esn'e elveda diyor. benim şu sıralarda bildiğim adaylardan birisi marmara üniversitesi.
  • dokuzuncu nesil çaylak.
  • şu aralar pek aktif olmasada internet adresleri için;

    http://www.esnturkiye.org/
hesabın var mı? giriş yap