• bir yerlerden yanlışlıkla buralara düştüğüne inandığım kişi. içsel bir zerafetin fazlaca zeka ile harmanlanıp dışarıya absürd vurumu.
  • haber7.com yazarlarından olup feride'nin günlüğü isimli köşesinde günlük yazıları yayınlanır.

    http://www.haber7.com/yazarlar.php?aid=578
  • insanların kendisine olan hayranlığı, kurduğı çetrefilli cümleleri anlamamasından kaynaklandığını düşündüğüm kişi. benzer cümleleri rahat rahat kurabilen birisi olduğum için ben anlıyorum, çok da etkileyici gelmiyor.
  • aşmış kişi(!) kesinlikle...

    zira, edebiyat kisvesi altında ancak bu denli saçmalanabilinir. ah, elbette kendi zümresi içinde müthiş derecede entelektüeldir, pardon! şey... münevverdir, ama daha önceden de belirtildiği gibi, ne yazık ki anlaşılmamasından kaynaklanmaktadır.

    marcel proust: "güzel kitaplar yabancı dildeymiş gibi yazılmışlardır. her sözcüğün altına biz kendi imgemizi, kendi anlamımızı koyarız, bu da yanlış anlamlar yaratır." der. yazılan ile ima edileni anlamayan okuyuculara göre, birbirinden şahane! 4 kitabı bulunmaktadır. bana göre fiyasko. bir de "ahbap"ları tarafından, yazdıkları; "fantastik roman türü"nün en iyi! örneklerinden, diye addedilince, insan yuh! artık diye tırnak yemeden edemiyor.

    bir de, haber7.com'da feride'nin günlüğü başlığı altında karaladığı üç-beş şey var. http://www.haber7.com/yazarlar.php?aid=578

    üslubu hep aynı, tarafı olduğu zümreye aidiyetini her daim kanıtlamak istercesine, sanki birilerine yaranmak istercesine, "asi"lik ambalajını benimseyerek, karşısında olduğu şeyleri itin götüne sokmaca oynuyor feride.

    leş gibi demogoji, ajitasyon ve provokasyon kokan yazılarıyla sayfaları beziyor feride. türkiye cumhuriyetinde, tozlu raflardan bile kaldırılmış eski farsça ve arapça kökenli "kelime"leri yazılarına itina ile sokuşturmaya çalışırken, hitap ettiği kitlenin bi' bok anlamadığı/anlamayacağı yabancı dillerden türkçeye girmiş her türlü "sözcük"ü, yemeğin üzerine serpiştirilmiş baharat gibi attığı kalemiyle, mütedeyyin mütedeyyin yazıyor feride.

    popülerliğini ve o hep kendisiyle anılan "asi"lik şişirmesini kör göze parmak misali her fırsatta ortaya koyup, bugün bu vatan için kendi yaşının bin misli şey yapmış kişilere bok atarak, onların icraatlarını ve değerlerini fütursuzca ve bir o kadar da bayağı bir mizaç ile eleştirirken, televolecilik oynuyor feride.

    azcık okumuş kulun bile yazılarında ki gelişine sıkılmış isim tamlamalarının laf sokmak istercesine, iğnelemek istercesine yoktan var etmeye çalıştığı yeni kavramların içerik boşluğunu ve basitliğini kolaylıkla anlayabilme olasılığını bir kenara bırakın, oluşturmaya çalıştığı imalar ile aslında büyük ortalar açan, az bilenin elinde -bile- gol yemeye mahkum yazılar yazıyor feride.

    edebiyatçılardan ya da gündelik hayat teorileri sıkan sahte aydınların köşe yazılarından tek farkı daha fazla saçmalayabiliyor oluşu bu kadının. pakize suda bile, yalın dili ve gösteriş yapacağım diye saçmalamayan tavrı ile bu zat-ı şahane'den daha değerli gözümde.

    ko' ki beni anlamıyor, cahil addetsin... ko' ki götüne rahvan gitsin..!

    son olarak ise:

    yazıları için, islamik yazar yıldız ramazanoğlu: "esrarlı ve büyülü bir zihnin ürünü" demiş.

    doğru demiş akdi ne olursa olsun; filhakika ben de bu yazıları yazarken o kafayı neyle yaptığını merak ediyordum hep. (*)
  • bu islamcılar garip adamlar. içlerinde farklı kimse istemiyorlar. ayrımcılık yapıyorsunuz dendiğinde de rahatsız oluyorlar. bu yüzden de aslında aynı tornadan çıkmış olan ama bir hata sonucu bir türlü tıpatıp kendilerine benzetemedikleri kişiler ortaya çıkıyor. esra elönü islamcıların tornasından bazı ufak hatalarla çıkmış bir mürideden başka birisi değil. ayşe arman'la yaptığı röportaj okunduğunda kolayca farkedilebiliyor bu.

    imam hatip dışında düz bir liseye gitme şansınız var mıydı?

    - çok dürüstçe söyleyeyim, yoktu. babam o kadar da geniş değildi.

    kaç yaşında örtündünüz?

    - 10.

    kendinizi hangi sıfatlarla tanımlıyorsunuz?

    - özgür, özgün ve çılgın. çılgınlık yaparım, giderim namazımı kılarım, çılgınlık yaparım leonard cohen dinlerim, sonra da rahman suresi...

    dedim ya aynı tornadan çıkıyorlar. bu şekliyle de pek farklılaşamıyorlar tabi. ben her cuma namaza gidiyorum hiç çılgınca gelmiyor. kafama estikçe leonard cohen dinliyorum gayet sakinim. sigara falan yakıyorum. "kafama eser kabede namaz kılarım; kafama eser leonard konserine uçarım" desen anlayacağım. gerçi onlara da babası izin vermez ama olsun.
  • (bkz: islamcı emo)
  • kendisini özgür, çılgın, anarşist, aykırı olarak tanımlıyor. aklımızda bu tanımlamalardan sadece "itici" kalıyor.

    pardon, esra bacım, yaş kaçtı senin? 14,5? 15?
  • "çıldırırım namaz kılarım çıldırırım leonard cohen çalarım" ifadesiyle beni benden almış kişilik.
    "namaz kılma" ile "çıldırma" eylemlerini bağdaştırıyor olması gülümsetirken, kendisinin "kapalı ama isyancı. inançlı ama aykırı. örtülü ama anarşist" olarak tanımlanması bendeniz kulunuzu kahkahalara gark ediyor.

    üç beş sene önce belediye otobüsünde görmüştüm piercing'li ve türbanlı bır kızcağız. esra elönü'lerin müjdecisiymiş, bilemedim.

    bence bu haliyle sadece tekbir giyime isyan ediyor, aykırılığı da siyah kıyafetlerinden, benzerlerinden farklı makyajından mütevellit. "örtülü anarşist" terimine de katıla katıla gülüyorum.

    an geliyor gülüyor, entry giriyorum. an geliyor haber okuyor, çıldırıyor, beş vakit secde ediyorum. üzerine de leonard cohendi, rahman suresiydi, allah ne verdiyse dinliyor, huzur buluyorum. yüce rabbim din kardeşlerimi anarşizm yolundan ayırmasın diye dua ediyor, boş zamanlarımda mitoz bölünen kişiliğimin kimyasını inceliyorum.

    rabbim hepimize akıl fikir ihsan eylesin ve insanlığı örtülü anarşizmin gölgesinden korusun.
    zira hepimiz birer çılgın mümin.
    veladdalin amin.
  • iki tarafada yaranamamis bir insan. ayse arman roportajindan anladigim bu. kendisine gelen elestiriye baktigimizda, kendisinin rahman suresi ile leonard cohen dinlemesine bir anlam verilemedigine sahid oluyoruz. bu da cilginlikmiymis, ayni tornadan cikmislar vesaire. kisi, kendisini zaten musluman olarak tanimliyor, yani din burada sinirlarini cekmis. cilginlik anlayisi nedir, bu soruyu sormak gerekir. islami hassasiyeti olmayan bir insanla musluman olan bir insanin cilginlik anlayisi ayni degildir, olamaz da.

    sinirlari olmayan insanlar kendilerine gore cilgindirlar. sinirlara sahip insanlarin cilginlik diye yaptigi seyler sinirtanimayanlara normal gelebilir, lakin isin asli oyle degildir. karsi mahallede(ertugrul ozkok tarzi oldu) leonard cohen dinlemek normaldir ama namaz kilmak nasil karsilanir orada? cilgin arkadaslarimiz kendilerine bu soruyu sorsunlar. bahar senliklerinde konserden once namaz kilabilirler mi cimlerde? ya da sabaha kadar eglendikten sonra sabah namazina gidebilir mi aralarindan birisi? asil baski, asil ayni tornadan cikma kendilerinde var haberleri yok.
hesabın var mı? giriş yap