• tayyip erdogan'in 4 cocugundan biri. kiz kardesi ile birlikte indiana university'de burslu* okumaktadir. major'i sosyolojidir. kendisi okuldaki musluman ogrenciler birligi'nin de uyesidir.
  • indiana universitesi'nden mayis 2003 itibariyla mezun olan ve halen california universitesi'nde masterina baslamis ve somestr tatili icin geldigi turkiye'de berat albayrak ile sozlenmistir. sumeyye erdogan'in ablasidir.
  • evlilik törenine yunanistan başbakanı karamanlis de davet edilmiş. nikah şahidi olacağı ise doğrulanmadı. kraliyet dönemlerinde zamanında kız alıp vererek ülkelerin arası düzeltilirmiş. biz de düğüne davet ederek hatta bazen nikah şahidi yaparak düzeltiyoruz.
  • dugununde, maaslari benim odedigim vergilerle odenecek olan 5000 polisin gorev yapacagi zat.

    edit 1 :
    entry yi kotuleyen yazar arkadasim, vergini mi odemedin, dugune mi davet edilmedin?

    edit 2 :
    (kaynak : http://hakimiyetimilliye.org/…file=article&sid=2816)

    tayyip'in lale devri : bir elinde cimbiz bir elinde ayna, umurunda mu dünya!..

    başbakan recep tayyip erdoğan ülke gündeminden koptu, kızı esra’nın düğün törenine kilitlendi... ülkenin gündemi yerine kendi özel gündemine dalan başbakan tayyip erdoğan, kızı esra’nın düğününden başka şey düşünmüyor. lale devri’ni andıran hazırlıklara girişen recep, kızının düğününde çalınmak üzere bir müzik grubuna özel beste bile yaptırdı.nikah töreninde, görülmemiş bir uygulamayla ürdün kralı ile romanya ve yunanistan başbakanları esra’nın şahidi olacak. nikah töreni, tbmm gündemine de taşındı. chp, ata uçağıyla ürdün’e giden erdoğan’a “devlet uçağıyla davetiye dağıtmak için mi gittin?” diye sordu.

    tayyip para saçıyor

    başbakan erdoğan kızı esra’nın düğünü için kesenin ağzını açtı. 7 binden fazla davetlinin katılacağı nikah törenine, italya, bulgaristan, romanya başbakanları ve ürdün kralı katılacak.

    oğlu bilâl’i evlendirmek için milyarlarca lira para harcayan başbakan recep tayyip erdoğan, kızı esra’nın düğün töreni için de kesenin ağzını açtı. esra erdoğan ve berat albayrak’ın 11 temmuz’da lütfü kırdar kongre sarayı’nda yapılacak olan nikah töreni için, milyarlarca lira tutarında binlerce davetiye dağıtılırken, nikahta çalınmak üzere bir müzik grubuna özel parça siparişi verildi. oğlu bilal’in nikah töreni için 9 bin kişiye özel davetiye gönderen tayyip erdoğan, kızı esra’nın nikah töreni için 7 bin kişiye daveti gönderdi. davetiyelerden, cumhurbaşkanı sezer’e gönderilirken, necmettin erbakan’a gönderilmedi. kızı esra’nın düğününün dillere destan olması için hiçbir masraftan kaçınmayan tayyip erdoğan, törende çalınmak üzere, gece yolcuları” adlı bir gruba şarkı siparişi verdi. erdoğan’ın, müzik grubunun besteleyeceği eserin türkiye’nin batı’ya dönük yüzünü canlandıran bir parça olmasını istediği belirtilirken, şarkının adının ‘vuslat’ (kavuşma, buluşma) olacağı öğrenildi. nikah töreninde, ürdün kralı abdullah, romanya başbakanı adrian nastase ve yunanistan başbakanı karamanlis, esra erdoğan’ın nikah şahidi olacak.

    sanki babasının uçağı

    chp kocaeli milletvekili izzet çetin, başbakan erdoğan’ın, eşi kızı ile birlikte ürdün’e yaptığı ziyareti bir soru önergesi ile tbmm’ye taşıdı. çetin, soru önergesinde, bu ziyaretin erdoğan’ın kızı esra erdoğan’ın nikah töreniyle ilişkilendirildiğini ifade ederek, şu soruların cevaplandırılmasını istedi:’’ürdün ziyaretinizin sebebi ikili ilişkilerin geliştirilmesi anlamında resmi görüşmeler yapmak mı, yoksa iddia edildiği gibi kızınızın nikah davetiyesini mi iletmekti? kızınızın nikahında şahitlik yapacağı ileri sürülen diğer başbakanlara da elden davetiye götürmeyi düşünüyor musunuz?ürdün kralı’nı kızınızın nikahına davet etmek için başbakanlığa ait ata uçağı ile ürdün’e gitmiş olmanız kamu olanaklarını özel işlerinizde kullanıyor olmanız anlamına gelmez mi?

    vekillere düğün kıyağı

    türkiye cumhuriyeti devlet demir yolları da (tcdd), başbakanın kızı esra erdoğan’ın düğününe gitmeleri için milletvekillerine ‘vip’ bilet gönderdi. vekillerin eline ulaşan ve hızlandırılmış trenle seyahat yapmalarını sağlamak amacıyla gönderilen biletler, iki kişilik davetiyeden oluşuyor. vip biletlerin üzerinde ‘hızla ilerliyoruz’ yazısı yer alıyor. biletlerin kullanımı için milletvekillerine 1 yıllık da süre tanındı. başbakan recep tayyip erdoğan’ın büyük kızı esra erdoğan’ın 11 temmuz pazar günü gerçekleştirilecek düğün töreni öncesinde vip biletlerinin dağıtılması dikkat çekerken, akp’li milletvekilleri düğün masraflarını bedavaya getirmiş olacak. eşleri ve çocuklarıyla birlikte bu hafta sonu ankara-istanbul arası hızlandırılmış trene rezervasyon yaptıran milletvekilleri, esra erdoğan’ın nikahına tcdd’nin hediyesiyle gitmiş olacaklar.

    edit 3 :
    edit 2deki soru onergesi nasil bir seymis, cevap verilmis mi diye soranlar ve soracaklar icin.

    yazılı soru önergesinin metni : http://www2.tbmm.gov.tr/d22/7/7-3145s.pdf
    dönemi ve yasama yılı : 22/2
    esas numarası : 7/3145
    başkanlığa geliş tarihi : 07/07/2004
    önergenin özeti : ürdün ziyaretine ilişkin
    önergenin sahibi : chp kocaeli mv.izzet çetin
    önergenin muhatabı : başbakan siirt mv.recep tayyip erdoğan
    önergeyi cevaplayan :
    önergenin son durumu : süresi içinde cevaplandırılmadığından gelen kağıtlarda yayımlandı

    (kaynak : http://www.tbmm.gov.tr/…leri?kanunlar_sira_no=28092)

    edit 4 :
    edit 2deki urdun ziyareti nasil yapilmis diye soranlar icin : disisleri protokol dairesi yetkilileri geziyi son anda ogreniyor, amman buyukelcisi apar topar geri donuyor ve turkiye'deki urdun buyukelciligi geziden habersiz.

    (kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/…004/temmuz/06/p03.html)

    erdoğan'dan sürpriz ürdün ziyareti

    başbakan tayyip erdoğan, dün bakanlar kurulu toplantısından sonra ürdün'e gitti. başbakan erdoğan'ın ürdün ziyaretine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, kulislerde gezinin amacına yönelik farklı yorumlar yapıldı. erdoğan'ın gezileriyle ilgilenen dışişleri bakanlığı protokol dairesi yetkilileri, geziyi son anda öğrenirken, erdoğan'ın önceki gün ürdün kralı abdullah ile yaptığı görüşmenin ardından amman'a gitmeye karar verdiği belirtildi. yıllık tatili için türkiye'ye gelen amman büyükelçisi hüseyin diriöz apar topar ürdün'e geri döndü. türkiye'deki ürdün büyükelçiliği de geziden habersizdi.

    kral abdullah'tan jest

    esenboğa havalanı'nda, ürdün kralı abdullah'ın özel daveti üzerine bu ülkeye gittiğini söyleyen erdoğan, ziyareti sırasında gerek bölge gerekse ikili ilişkileri müzakere edeceklerini söyledi. bu arada ürdün kralı abdullah'ın, erdoğan'ın kızı esra'nın pazar günü yapılacak nikah törenine katılacağı öğrenildi. öte yandan başbakan erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere bugün bulgaristan'a gidecek.
  • babasi ba$bakan olmasa buyuk ihtimalle nikah salonu onunde nobet tutacak polis(ler)e ihtiyac duymayacak ki$idir.

    ha tabi, babasi ba$bakan olmasa aldigi hediyelerin %90'ini alamayacak, onu taniyanlarin %99'u tarafindan taninmayacak, belki ba$i bile acik olacak ki$idir de ayni zamanda.
  • asırı derecede zeynep tokuşa benzeyen ve bu aşamada baya güzel olan insan. ha bacımızdır o ayrı.
  • nikah fotograflarini gorunce soyle bir duraksayip "o babadan bu kiz?!" tepkisi verdigim, ancak yakin plan cekimlerde guzelliginin buyuk olcude makyaj mucizesi oldugunu gorup onceki tepkimi "o babadan bu kiz, evet." seklinde degistirdigim kadin.
  • bir kac kez, chicago-istanbul ucusunda, kendisi ile ayni ucakta bulunmu$tum. o uzun pasaport kontrolunde dakikalarca ayakta, normal bir vatanda$ gibi beklemi$ti, yaninda karde$i sumeyye ve yine kendileri gibi tesetturlu bir arkada$lari daha vardi. uzun kuyrukta muhabbet ederek zaman geciriyorlardi. $oyle hem onlarin bulundugu, hem de yanlarindaki bir kac kuyruktaki insanlari inceledim belli bir sure. kimse tanimami$ti bu kizlari. oysa koskoca turkiye cumhuriyeti devletinin ba$bakaninin kizlariydi onlar. ucakta yanimda oturan ve oyle tani$itigimiz bir kiz ile kuyrukta yanyana bekliyorduk. turbanli kizlari gozumle i$aret ederek sordum kiza, "taniyor musun onlari?" diye. kiz "yooo" dedi, "kim ki onlar?". dedim recep tayyip'in kizlari.. bir an aklima bertolucci'nin the last emperor'u ile bizim zavalli sultan vahdettin geldi.. bir zamanlar neydiler, sonra ne oldular.. bu kizlarin konumu da biraz onlari animsatti bana.. i$te yaban ellerde ayniyiz, siz de kuyruktasiniz ben de, sizi de kimse tanimiyor, beni de..
hesabın var mı? giriş yap