• gayet yalan bir onerme. bagimliliktan kasit beyaz olum, kayip kizlar filmlerinde gordugunuz "mal lazim maaaagll maaal, beyazzz beyazzz" krizleri ise evet, esrar bu tip bir fiziksel bagimlilik yapmiyor, yoksunluk krizi yasatmiyor denebilir. ve fekat, habituation(aliskanlik) denen surec icinde esrar butun diger psikoaktifler gibi kisinin kendi yasam alani ve pratiklerinin yeniden ve cogunlukla koklu olarak degistirilmesine sebebiyet verebiliyor, ki bu yeni "normal"de esrar bir bagimlilik nesnesine degil hayatin bir uzantisi ve parcasina donuserek "madde" klasorunden cikarak bagimlilik yaratiyor diyebiliriz. bu ve benzeri durumlarda tuketimin durdurulmasi, psikolojik cokuntu, esrar gibi yatistirici ve dunya sikimde minare gotumde hissi yaratan bir madde ile gecen sure sonunda birdenbire isinlanilan hayata uyum guclugu, ne bok yiyorum ben hissi, hayatimda bir seyler eksik arayislari olarak geri donebiliyor. ozellikle hiperaktif kisilerin yogun/surekli esrar kullanimindan sonra birakmalari halinde tasikardi, anksiyete, gerilim, melakoli, depresyon gibi kafalara gectigini, esrar'dan bosalan alanin kimi zaman alkol, antidepresan, tam nemaz hocasi ve magazin forevir gibi baska uyusturucu ve yatistiricilarla ikame ettigini soylemek lazim.

    ozetle, "ottur, gunahi yoktur, sigaradan daha az zararlidir" kismi ---elbette yalan---, sozlugun ozgur ifade platformu oldugu ---elbette dogru---, yani oyle hop biraktim, hop basladim garantisi yok bu islerin.
  • dogru bir soz. zamaninda dunya saglik orgutu who bunu aciklamisti. daha sonra laflarini yedilerse bilmem:

    http://members.tripod.com/…can_tomak/marihuana.html

    lakin, "psikolojik bagimlilik" yaptigi da bilinen bir gercek. tabi sigara gibi "fizyolojik" bagimlilik yapmadigini da belirtmek gerek:

    http://www.mcaturk.com/…konu=esrar_bagimlilik_yapar
  • esrar kullanmaya meyilli olduğunu hissettiğim kişiler arasında yaptığım bilimsel araştırmaya göre doğru olan ifade. şöyle ki;

    -esrar kullananların %54' ü esrarı düzenli olarak kullandıklarını, fakat kullanmadıkları zaman da (torbacı yakalanıp cezaevini boyladığı zaman) yoksunluk hissetmediklerini belirttiler.

    -%21' i esrarı düzenli olarak kullandıklarını, ama kullanma amaçlarının, uyku düzensizliğini gidermek, günün stres ve yorgunluğunu azaltmak olduğunu belirttiler. alkol aldıklarında baş gösteren yan etkileri esrar kullanırken yaşamadıklarını da eklediler.

    -%8'i sürekli (paraları bitene kadar) esrar kullandıklarını, hatta esrarın bir müddet sonra kafa yapmadığını, kimyasal ve daha etkili uyuşturuculara yöneldiklerini ifade ettiler.

    -araştırmama katılanların %17' si ise hiç esrar kullanmadıklarını ve hatta özel günler dışında(doğum günü, düğün vb...) alkol bile almadıklarını sigaradan dahi nefret ettiklerini söylediler.

    (bkz: gotunden istatistik uydurmak)
  • "ulan bu bok yiyen bagimlilik yapmiyor da neden her gun iciyorsun?" diye bir soru ile karsilik verilmesi gereken ifadedir.

    ne bok yediginin farkinda olmak lazim. bir bok yiyorsan, bok yediginin farkinda olman lazim.
    ayrica* (bkz: bagimlilik)
  • afedersiniz ama yarrak yapmıyor.
    şu an canım köpek gibi çekiyor.
    olsa çekicem pafta da küfte de.
  • dedi ve uzun bir nefes çekti..
hesabın var mı? giriş yap