• tarihin bir cilvesidir ki bu stad neredeyse birebir olarak 1936'da nazilerin govde gosterisine donusen berlin olimpiyatlarinin yapildigi "berlin olimpiyat stadi" nin kopyasidir.. bir tarafta adolf hitler bir tarafta pinochenin varligi mimarin lanetidir heralde.. cumhuriyeti bulan fransizlarin ayni zamanda cunta rejimini bulmalarinin akabinde coup d'état dedikleri yonetimin şili'nin basina gelmesinden sonra binnerce rejim karsiti bu statta toplanmistir. koridorlari işkence mekanlari, soyunma odalari nezarethaneler, havuzlari kan havuzu olmustur resmen bu hayaletlerle dolu stadin.

    insanlarin şilililerin nasil onca acinin üstünde hala futbol izleyebildiklerini anlayamiyorum. futbol her sey gibi aciyi da unutturuyor sanirim..
  • sahaya pele'siz çıkan brezilya bu stadyumda çekoslavakya'yı 3-1 yendi. 15. dakikada josef masopust'un golüyle öne geçen çeklere, 17. dakikada amarildo'nun golüyle karşılık veren brezilya, 68. dakikada zito ve vava'nın golleriyle kupayı kazandı. maçı yöneten hakem, rus latychev'di. aylardan hazirandı.

    *
  • club de futbol universidad de chile'ye ev sahipliği yapan stat. 55.000 kişi kapasiteli olup 1938 yılında inşa edilmiştir.
    (bkz: estadio nacional de chile)
hesabın var mı? giriş yap