• türkiye'de metis tarafından basılan roberto bolano romanıdır. çevirisi zerrin yanıkkaya tarafından yapılmıştır. roberto bolano bu romanında bir arayışı konu etmiştir. (ki bu arayış meselesi bolano'nun çoğu eserine hakim olan bir temadır) aranan ise carlos wieder adında bir katil/şair'dir: uçakla gökyüzüne şiir yazmak gibi değişik eylemleri olan ilginç bir adam.
  • bolaño'dan bir başyapıt daha. bu kadar kısa bir romanda okura bu ölçüde yoğun bir okuma sunmak büyük bir ustalık ve başarı. ne zaman yeni bir bolaño eseri okusam hayranlığım daha da artıyor. artık kalanların çevrilmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok.
  • uzun zamandır okuduğum en yoğun, en "buram buram" roman. öyle "yumruk gibi" falan değil. boğazda yumru, gözde buğu edebiyatı değil. avrupa'ya bizim baktığımız yerin çok yakınından bakan latin amerika'nın, tam tadında bir tasviri.

    bazı yazarlar çok iyi ya.
  • romanı okuduktan sonra kişi, hayatını güney amerika, özelde şili şiirine vakfetmeye karar verebilir. bu da bir şairin romanıdır.
  • ben kavramlardan ve isimlerden yorulmam, anlatımı akıcı olsun diyen herkese, genç yaşta hayatını kaybeden ve geride okunmayı bekleyen pek çok eser bırakan roberto bolano ile tanışmalarını öneririm.
    kitabı merak edenler için;

    https://www.instagram.com/…hl=tr&taken-by=bookogina
  • 27 mart 2018'de gerçekleşecek diyaloglar'da ele alınacak olan kitap.

    hem eski metis baskısı, hem de yeni can yayınları baskısı satışta.

    (bkz: ayfer tunç-murat gülsoy diyaloglar)
  • roberto bolaño'dan "sahici" bir roman daha. sahici diyorum çünkü yazar kendine has yazım biçimi ve anlatım şekliyle olağanüstüye yakın hikayeleri okur üzerinde yarattığı etki ile olabildiğince gerçekmiş gibi hisse büründürüyor.

    yine bir ana konu ve bu ana konuya direkt yada dolaylı olarak bağlı bir takım farklı olayların inanılmaz düzeyde ayrıntı verilerek kimi zaman okuyucuda yorgunluk oluşturabilecek fakat çoğu zaman okuyucuyu kitaba hapseden bir anlatımla genel yapısı oluşuyor kitabın. diğer kitaplarından da tanık olduğumuz bu roberto bolaño tarzı ile yazar yine okuyucuya keyifli bir iş sunuyor.

    uzak yıldız'da da yazar edebiyattan vazgeçmiyor. genç edebiyatçılar ile bir şiir atölyesinde başlıyor kitap ve şili'nin darbe günlerine uzanan zaman diliminde politikanın da dahil olduğu bir hal ile sayfalar ilerliyor. meçhul cinayetlerin meydana geldiği dönem ile birlikte kitap adeta polisiye tarza geçiş yapıyor. ivmeli bir anlatımın da yer aldığı kitap yine ve yeniden okuyucuya doyurucu bir okuma zevki veriyor.

    roberto bolaño okuyun, okumamanız için hiçbir gerekçeniz yok aksine yazarın kitaplarını okunmamasının bir eksiklik olduğunu söylemek ileri gidilmiş gibi görülmemeli.

    goodreads
  • şili, darbe, sürgün, kaybolan kuşaklar, arayış, baskıcı rejim, faşizm, pinochet, nazi, sessizlik, kayıtsızlık, borges, faulkner...

    roberto bolaño'nun başyapıtlardan. her şeyin belirsiz ve muğlâk olduğu, gerçek ve kurgunun çok ince bır sınırda beraber hareket ettiği, faşizmin korkunçluğunu ortaya koyan harikulade bir eser.
hesabın var mı? giriş yap