• bazı şubeleşen ya da et dönerci diye tadı olmayan eti, damak zevkinden anlamayan müşteriye patates kızartması, salata, turşu ve lavaşla beraber iteleyen restorancıların "adam z.kme" taktiğidir. bu adamlar etten anlıyorum diye orada burada caka satarlar bi' de utanmadan. ki haklılar da bunda. çünkü müşterinin çoğu etten anlamıyor. "abi iyi döneri nerede yeriz?" diye sorsan gelen cevaplar birbirine benzer durumda.

    --- spoiler ---

    * abi bi' dönerciye gittik geçen gün...
    - eee?
    * abi adamlar bi' döner yapıyor var yaaa..
    - iyi mi yani?
    * tabi lan. yanında patates kızartması, salata, turşu falan. neye uğradığını şaşırırsın.
    - o derece yani?
    * dükkan full ne zaman gitsek lan.
    - kaç para peki?
    * porsiyonu 24 lira. bi' de kola içersen 28 liraya çıkıyosun ama değiyo abi.
    - lan s.ktir amk pezevengi!

    --- spoiler ---
  • petrol fiyatları nedeniyledir.

    şimdi şöyle açıklayalım:

    petrol enerjinin en kolay ve kayıpsız taşınabildiği form olduğu için diğer tüm enerji türlerinin de maliyetini belirliyor. rüzgardan, güneşten, nükleerden ürettiğiniz enerji bile dönüp dolaşıp petrol fiyatı üzerinden değerlendiriliyor. bu da her türlü ürünün içinde önemli bir maliyet unsuru olarak petrolün yer alması sonucunu doğuruyor. 1973 petrol krizi tüm dünyada enflasyonist bir dönem girilmesine neden olmuştu bu yüzden.

    türkiye özelinde ise, yüksek petrol fiyatları, yüksek döviz kuru sarmalının üzerine kamu açıklarını dolaylı vergilerle kapatmak isteyen yönetimler eklenince enerji maliyetlerinin çarpan etkisi çok daha yüksek oluyor. hadi ulaşımı biliyoruz ama yiyip içtiğimiz gıdaların yanında, giyim eşyaları ve hatta emlak fiyatlarına kadar enerji maliyetinin etkisi var.

    araplar yüzünden yani.
  • keşke pahalı olsa. 30 tl’den aşağıya yiyorsanız bir bokluk vardır o dönerde. bazı semtlerde adam gibi et restoranı bulamazsınız çünkü varoş semtlerde müşteri bulamaz kalite mekanlar.
  • etin pahalı olması olabilir mi?
    (bkz: baran 14 yaşında arkadaşları ona einstein diyor)
  • benzin pahalılığıyla doğru orantılıdır.

    1 yıl içerisinde nakliyelere bile neredeyse %20 zam geldi, ete gelmesin mi?
  • amk trançın kilosu kasapta 53 tl marine ile kilosu 55 pişince firesi ocağı kuyruk o bu derken yaz kilosunu 70 tl ulan adam 100 gram et döneri 28 tl ye satıyor kilosu 280 tl yapar. %400 kar. ama sorsan et fiyatları derler. yersen.
hesabın var mı? giriş yap