• azure'da 6000 usd kredim var. bununla n serisi makina açamıyorum ama blash çalıştırabiliyorum. ancak ben bu işten anlamıyorum.
    nasıl praya çevirebiliriz bu krediyi dediğim coin kazıma olayı.
  • akbanktan habire 100.000 tl ihtiyaç krediniz hazır diye mesaj gelip duruyor. benim de hiçbir alacak bişeyim olmadığından tabii ki yok yere krediyi çekmiyorum. biraz kaderci biriyimdir, acaba bu kredi mesajı ethereum miningi yapmam için bir uyarıcımıdır. sizce yapmalımıyım ve yapacsksam nasıl bis sistem kurmalıyım
  • bir şekilde kenarda parası olan yada kredi çekme ihtimali olanların kesinlikle düşünmeden girmesi yatırım yapması gereken olaydır.

    siz yatırım yapınki ethereum 90 dolara düştüğünde o rigleri yok pahasına sizden alalım
    durduğunuz kabahat
  • 2017 yılı içerisinde aylarca eth mining yaptım. çok para döktüm, amazon'dan evga kartlar rigler vs vs.

    günlerce ayarları ot bok.

    sonra sikerler dedim.

    hepsini sattım sonradan mining furyasına katılanlara.

    parasıyla da day trade yaparak 1 ayda 3 yılda mining'den gelecek parayı buldum.

    mining 2017'de bile boş işti. hala boş iş.

    bedava elektriğiniz varsa, bedavadan da rigleriniz varsa çok mantıklı hareket.
  • normal laptop ve desktop bilgisayarlar ile neden yapıldığı anlaşılamayan mining.
  • aman ekran kartı iteleyen, ağzı laf yapan kekolardan uzak durun, götünüzde patlar.

    google'da "mining profitability calculator" aratın, radarınızdaki veya size itelenmeye çalıştıkları donanımları elektrik maliyeti ile hesaplayın. yeni donanımların ömrü 1 veya 2 senedir, eğer kaçak elektrik kullanmıyorsanız zarar yazmaya başlar. kocaman, havalı bir ünite 50 kazandırır, 100 yakar.

    aman aman çakallardan uzak durun. götünde patlamış donanımı iteklemeye çalışan bir sürü sikko var bu piyasada.
  • artık token staking gibi elektrik, donanım, güvenlik sorunu olmayan sistemler varken çağ dışı kalmış bir uygulamadır.
    viperswap var pancakeswap var, var oğlu var.
    bulaşmayın elinizde patlar.
  • internetteki calculatorlere inanmayın. bir çoğu yanlış hesaplıyor.

    sadece güncel olarak xxx kart ayda şu kadar eth kazdı bu kadar tüketti gibi verilere bakın.
  • güneş paneli - akümlatör - invertör üçlemesiyle birim maaliyet hesaplaması yapılmış halini merak ettiğim hededir.
  • bugun itibariyle dünyada eşi benzeri olmayan bir kar getirmektedir. yok elektrik zarar yazar yok kartlar 1-2 seneye bozulur diyenlere inanmayınız.

    ocak başında 50 sornasında da 15 bin harcadığım sistemden bugun itibariyle 25 bini geri aldım. bugunun dolar kurundan aylık gelirim ise en az 13 bin lira oluyor. şimdi buna zarar ettirir diyenlere selamlarımı iletiyorum.

    bu da kanıt

    edit : alttaki iki keko arkadaş ekran görüntüsü attık diye bizi görgüsüzlükle suçlamış da bunun sebebinin yukarıda mining işi yalan dolandır, komple zarardır diyenlere inanılmaması için insanlara doğru bilgi vermek adına olduğunu anlayamamış.

    kaynak koymasak (bkz: kaynak götüm) yazanlar kaynak koyunca da bunu yazıyor.
    ha bir de kekoya göre instagrama yediğim yemeği koyuyormuşum. insan sarrafısın çok biliyosun amk.

    edit 2 : sol de naro isimli arkadaş da çaylak olduğu için konuyla ilgili kendi tecrübesini yazmamı rica etti. aşağıda paylaşıyorum. cahil cahil konuşanları okuyunca dayanamamış.

    ******************************************************************
    2 yıla yakındır bu işi yapan biri olarak benim de üzerine 2 çift laf etmeye karar verdiğim uğraş.

    öncelikle bu işe bu saatten sonra başlayacaklar için geri dönüşü, yatırımı çıkarma şansı ve süresi çok tartışılır. büyük risk. hatta yapılan masrafların elde patlaması riski çok yüksek.

    kurulum maliyeti bizim başladığımız zamanlara oranla mukayese edilmeyecek düzeyde yüksek. grafik kartlarının fiyatları almış başını gitmiş. elinde para olsa bile bulabilir misin o da soru işareti. büyük sıkıntı. hadi diyelim ki bir şekilde tanesi 1500 dolar-2000 dolar arası değişen kartları temin ettin fakat madenciliğini yapması en karlı olan ethereum madenciliği nin fazla ömrü kalmadı. kısa bir süre sonra stake olayı yüzünden bu madencilik işi bitiyor.

    diğer kriptoları kazmak da karlı bir iş olsa da buna şimdi girişecekler için söz konusu değil. çünkü ethereum dışında kriptoları kazarak yapılan yatırımı çıkarmak 2-3 yılı, belki çok daha fazla zamanı gerektirebilir.

    biz bu işlere başlarken grafik kartlarının fiyatları nispeten makul sayılacak düzeylerdeydi ve rahatça temin edilebiliyordu. yatırımımı zaten uzun zaman önce çıkarmış olduğumdan gider olarak sadece elektrik masrafım var. o da aylık 2500-3000 lira arası değişiyor.

    benim sistemim şu anda günlük ortalama 0.11 eth getiriyor bana. kanıt olarak aldığım günlük ödemelerin screenshot'ını bırakıyorum aşağıya. (benim dahil olduğum pool kazım miktarı 0.1 eth olduğu zaman ödeme yapıyor. 0.1'e ulaşmazsa o miktar ertesi gün geliyor. bu yüzden bazı günler ödeme almayıp ertesi gün çift ödeme alıyorum. kazım zorluğuna göre değişiyor bu)
    https://resimyukle.imageupload.workers.dev/…led.jpg

    günde 200 dolar, ayda 6000 dolar (average)
    türkiye şartları için yan gelip yatarak ayda 6000 dolar kazanmayı küçümseyen adam net ahmaktır. hatta geri zekalıdır.

    ethereum dışında başka bir kripto kazarak düzeni devam ettirmek yatırımını çok önce yapmış ve çoktan çıkarmış olan bizler için hala çok karlıdır. ethreum kadar olmasa da ayda 2000-3000 dolar civarında gelir getirecek (kendi sistemim için konuşuyorum) kriptoların bazıları:

    ellaism (ella)
    ravencoin (rvn)
    ethereum classic (etc)
    firo (fıro)
    havenprotocol (xhv)
    metaverse (etp)
    beam (beam)
    flux (zel)
    vertcoin (vtc)
    quarkchain (qkc)
    vidulum (vdl)
    tent (tent)
    callisto (clo)
    expanse (exp)
    zero (zer)
    zano( zano) vs vs vs

    yani yarın sabah ethereum madenciliği bitti deseler yukarıdakilerden en karlı olanlardan bir veya bir kaçını kazmaya hemen başlayıp kazanmaya devam ederiz. madencilik bitecek, kartlar piyasaya düşecek diye bekleyenler daha çok bekler. keriz miyim lan ben altın yumurtlayan tavuğu keseyim? kılımı kıpırdatmadan ayda 2000-3000 dolar kazanmayı bırakıp da asgari ücretten hallice ücretlerle mi çalışayım?

    "hangi kriptoyu kazmak en karlıdır" diye hesaplayan siteler var. onlardan en popüler olanı https://whattomine.com/ (ne kazmalı?) sitesi.
    buradan görüleceği gibi ethereum kadar karlı olmasa da çok önceden yatırımını yapıp bunun bedelini çıkarmış olanlar için güzel gelir getirmeye devam edecek bol alternatifl var.

    ethreum madenciliği bitene kadar ethereum'a ve ethreum'dan güzel para kaldırmaya devam, ethereum bittikten sonra hangisi karlıysa ondan devam.
    ******************************************************************
hesabın var mı? giriş yap