• dem ilaç tarafından piyasaya sürülmüş , 50 mg naltrekson hidroklorür içeren alkol bağımlılığının giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır.etken madde bir opioid antagonisttir ama bağımlılık yapıcı bir etkisi yoktur.yapılan araştırmalara göre alkol düşkünlüğünü azalttığı , tekrar kullanımları %50 oranında düşürdüğü saptanmıştır.

    basit olarak kişinin alkol alımı sonrasında kendisini iyi hissetmesi durumunu (öfori) ortadan kaldırarak kişinin yeniden alkol tüketme isteğinin azalmasına yol açar. kısaca kendinizi çakırkeyf hissetmezsiniz .yan etki olarak bazen uykusuzluğa ve asabiyete neden olabilir bunlar da genel olarak tedavinin ilk zamanlarında görülür.
  • alkol bağımlılığından ayrı olarak kumar bağımlılığının giderilmesi için de psikiyatri uzmanları tarafından reçetelere yazılan bir ilaçtır. bu tür ilaçları sosyal güvenlik kurumu'nun ödemediğini söylememe gerek yok sanırım. sigara bağımlılığını da törpülediği söylentisi vardır ama yine de kulak asmayın derim.
  • eczanelerde bulunma ihtimali çok zayıftır. fiyatı 66 tl civarındadır.
  • beyinde opioid reseptörleri üzerinden etki eden, alkol ve opioid (eroin, morfin gibi) bağımlılığında kullanılan, trikotilomani için de önerilebilen ilaç. alkol isteğini (bkz: craving) ve alkolden alınan zevki azaltır.

    son zamanlarda eczanelerden tedarik edilemese de psikiyatrik ilaç raporu çıkarıldığı takdirde tc ilaç ve tıbbi cihaz kurumu'ndan temin edilebilmektedir.
  • doktorumun reçete ettiği ilaç. türkiye'de bulunmuyor. yurtdışından tedarik ediyoruz. türk eczacılar birliği'nin(teb) sitesinde ''yurtdışından ilaç temini'' sekmesinden işlem yapılıyor. raporunuzu faksladıktan sonra yakaşık 4-5 günde kapınıza getiriyorlar. cüzi bir miktar fark ücreti talep ediliyor.
  • bu ilaç bir mucize. işte benim ihtiyacım olan tam olarak buymuş.
    özetle bir alkoliğim. 8 senedir içiyorum, neredeyse her gün. aylarca süren sarhoşluk dönemlerinden geçiyorum. bu alkol çok sinsi. beynimin bir stop mekanizması yok. bir kere ağzımı bulaştırınca sızana kadar içmeliyim. alkol beni esir alıyor. keyfi de kalmamıştı alkolün benim içim. her gün sızmak ve sadece sızmak istiyordum. ama radikal bir değişimin eşiğindeyim.

    mucize şu ki artık canım alkol çekmiyor. bu ilaç, prospektüsünde belirtildiği gibi, alkole olan psişik arzuyu azaltıyor, hatta yok ediyor. bende olan da bu.
  • ben 1 kutu(28hap) kullandım ve memnun kaldım. sürekli ve ağır içen, bırakmak isteyen fakat kurtulmakta güçlük çeken alkoliklere mutlaka öneririm. 8 seneyi kapsayan alkolizm geçmişim var. neredeyse içmediğim gün yoktu. her içişim sızmakla son bulurdu. kendime asla kota koyamazdım. vücudum bu suretle fiziksel bağımlılık geliştirdi. içmediğim zaman aranıyordum alkolü. illa ki bir şekilde para bulup temin ederdim. bırakalı yaklaşık 3 ay olacak. bu ilacı içtiğim zaman zarfını anlatayım. mucizevi bir şekilde alkole olan istediğimi yok etti. artık aranmıyordum ilacı içerken. zaten prospektüsünde belirtildiği üzere, alkole olan psişik arzuyu azaltıyor. bu ilaçtan bir kutu kullanıp bıraktım alkolü. doktor 4 kutu daha reçete etti ama ilk kutudan sonra devam etmedim. zaten 28 günde o ilk sıkıntılı günleri aşıyorsunuz. gerisi kendi iradenize tabii. benim ayıklığım 3. ayını doldurmak üzere. hala alkolden uzak durmayı sürdürüyorum. ömür boyunca ağzıma sürmeyeceğimi umuyorum. çünkü ben bir alkoliğim. her ne kadar aktif alkolizmi 3 ay öncesinde bırakmış olsam da, bu alkolik olduğum gerçeğini değiştirmiyor.
  • ettehiyyatu duasını çağrıştıran ilaç markası.

    akamprosat (campral) alkolün kesilmesini sağlamada naltreksona (naltrexone, ethylex) göre daha etkili bulunmuşken, ağır içiciliği ve isteği azaltmada naltrekson akamprosata göre daha etkili bulunmuştur. (bkz: nalmefen/@ibisile)

    akamprosat'ı zamanında balıklı rum hastanesi bağımlılık ekibi temin edebiliyordu. şimdi nasıl bilmiyorum. ethylex ise doktor reçete ettikten sonra eczacılar birliğinden talep edilerek getirtilebiliyor (matbu formu bile var galiba, internetten aranabilir). selincro (nalmefen) ise piyasada var, reçete edilerek alınır. doktor reçete yazarsa akamprosat için de eczacılar birliği yolu denenebilir..
  • alkolün verdiği hazzı öldüren ve alkolden tiksindiren yurtdışı kaynaklı ilaç
hesabın var mı? giriş yap