• (bkz: etanol)
  • (bkz: c2h6o)

    evde tekila, rakı ve benzer içecekler yapacak arkadaşların kendilerinin damıtması gereken ve alkollü içeceklerde bulunan alkol çeşidi.

    evinizde damıtın çünkü:

    piyasadan alacağınız etil, çoğu zaman hiçbir denetimden geçmez ve onun bunun çiftliğinde muhtemelen bir ahır köşesinde üretilir.

    haliyle içinde az da olsa metil alkol ve benzeri bileşenler bulunabilir. kör olmak istemiyorsanız kulak veriniz.
  • (bkz: 0 541 962 87 30) özellikle alınmaması, uzak durulması gereken numara, aman dikkat ben yaptım bir hata siz yapmayın. alkol istedim kolonya gönderdiler **. şimdi adamlara ulaşamıyorum. engellemişler beni. paramı da iade etmediler. *

    kısacası alacağınız yere dikkat edin. bu numaradan da uzak durun.
  • eskiden evde kendi alkollü içeceğinizi üretmek için marketlerden güvenle alınabilen bir madde idi. şimdilerde* içilerek tüketilmesi için marketlerde satışı yasaklanmış ve insanların kendi kendilerine üretmeye çalışırken veya ürettiğini iddia eden insanlardan alarak, zehirlendiği hatta öldüğü maddedir.
  • şimdiye kadar 100 litreden fazla içmişimdir bu mereti. hatta artık anason falan uğraşmıyorum direkt su katıp içiyorum. ancak 1 hafta 10 gün boyunca sabah akşam hiç ayılmadan içip ayılma sürecine girince marketten alınan alkole göre süreç çok daha zor geçiyor. kaygılarım çok daha fazla artıyor, üşüme ve el titremelerim ile terleme nöbetlerim çok daha uzun sürüyor. yani artık sebebi neyse bence normal alkole göre daha zararlı. ancak içince günde 1 litre tüketen biri için marketten alma lüksüm yok.
  • promil: 1 litre kandaki gram cinsinden alkol miktarıdır. ( g/l )
    yasal sınır 0.5 promildir. ticari sürücüler için 0’dır.
    etil alkol eldesinde iki yöntem vardır:
    1)fermentasyon: meyve ve tahıllardaki polisakkaritlerin maya mantarları tarafından kullanıldığı yöntem. düşük konsantrasyonlu alkol türleri üretiminde kullanılır.(bira, şarap, vermut, likör)
    2)distilasyon: etil alkolün uçurularak sudan ayrılması ve tekrar toplanması yöntemidir. yüksek konsantrasyonlu alkol üretiminde kullanılır.(rakı, vodka, cin, viski, tatratea)
    kamu spotu: evde biranızı şarabınızı yapın ama rakı viski işlerine girmeyin.
  • antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olduğu için etil alkol, el dezenfektanın içerisinde ve tıbbı mendillerde kullanılan bir alkol türüdür. etanol de denir. antiseptiktir.
  • (bkz: #117144319)

    tekelden aldığınız damıtımla elde edilen her içkide bu alkol bulunur. "gerekirse alkol bırakılır ama bu bok içilmez." demek saçma. tekeldeki tüm ürünleri bırakmanız gerekir. ayrıca şeker pancarından elde edilmesi de gerekmez, üzüm şırasından elde edilen de etil alkoldür.

    ancak merdiven altı üretilen ürünleri içince ertesi günü daha kötü geçirmeniz, uzun vadede vücudunuzu ve psikolojinizi daha fazla zedeliyor olmanız da tesadüf değil. damıtım sırasında farklı sıcaklıklarda buharlaşan metil alkol, aseton vb. zararlı kimyasallar da eser miktarda sıvıya karışır.

    tekelden aldığınız tüm ürünlerde bu kimyasalların ve diğer zararlı alkol çeşitlerinin testleri yapılır. satışının yapılabilmesi için hepsinin belli değerlerin altında olması gerekir. bu yüzden üreticiler tekrar tekrar damıtım yaparlar. sıcaklığı çok hassas şekilde profesyonel cihazlarla ayarlayabilirler. merdiven altında özellikle tonlarca üretim yaparken bunun ayarlanabilmesi çok zor olduğu gibi denetim olmadığı için zaten kimsenin sikinde değildir.

    kör olmadığınız ya da ölmediğiniz sürece hastaneye gitmeyeceğiniz için satıcının başına bir bela açmazsınız.

    tekelden güvenle, hakettiği fiyatlara alıp, güvenle içebileceğiniz özgür günlere. afiyet olsun.
  • etil alkol alıp kendi içkimi yaptım sözde ama çok da memnun değilim, bi aç gün üstüste az miktarda tükettim fakat sonra ki günler de beni biraz rahatsız etti , damıtmak demişler damıtmak işe yarıyor mu yeşillendirirseniz bir ara şerefinize kadeh kaldırırım.
  • bir adet limonla güp güp vuruyorum feleğim şaşıcak diye bir gün çekinmiyorum da değil tabii.. napalım kardeşim vergiler boynumuzu büküyor.. çölde yeşeren serap misali her gün canımıza tak ediyoruz. tak tak tak. evde yoğğğuz
hesabın var mı? giriş yap