• katıldığım bir tespit. her zaman bu böyledir. ne kadar zeki olursan ol, en çok vakit geçirdiğin insan aptal ise sende aptalsın. başarılı ise sende başarılı, yaratıcı ise sende yaratıcı, hırsız ise sende hırsızsın.
  • etrafımda kimse yok ortalamasını alırsak yokum ben hayaletim.
  • dünyanın en zeki insanı da olsanız, bulunduğunuz ortam vasat ve vasatın altındaki kimselerden ibaret ise, düzeyinizi bile koruma imkanınız yoktur.
    "hepimiz beraber en çok zaman geçirdiğimiz beş kişinin ortalamasıyız." jim rohn
  • eğer bu durumu çan eğrisi gibi düşünürsek (bkz: mühendis kafası) arkadaş grubunun zeka zeviyesini çok altında veya çok çok üstünde oldugunda mutsuzluğun ve fena şekilde sıkılmanın baş gösterdiği harika tespit. ortalamaya çok yakınsan zaten güzel bir sekilde eğlendiğini gösterir.keyfini çıkarabilirsin dostum.
  • kısmen katıldığım önerme. kötüyü almamak için sebeplerim çok. insanların beni olumsuz yönde değiştirmesine izin vermiyorum. yapılan kötülüğe kötülükle cevap vermiyorum. en azından sessiz kalmayı tercih ediyorum. başarıya gelince, etrafımızda en çok vakit geçirdiğimiz insanlar kültürlü ise mutlaka bir yerinden yakalarsınız ve devamı gelir. aptal ya da kötü insanların da iyi olabildikleri bir konu olabilir ve bunu görebilmek önemli. sadece o iyi olabildikleri kısımları alıp sindirmek gerekiyor. şu da bir gerçek; “sen iyi olursan , herkes iyi olur” dan yola çıkarak öncü olmak en iyisidir.
  • dünyanın en zeki kişisi kimdir tartışmasına girmeden einstein olduğunu kabul edelim.
    bu durumda einstein'in çevresindeki kişiler ona göre daha az zeki olacaktır.
    daha az zekilerin ortalaması nasıl oluyorda einstein oluyor biri bana bunu açıklayabilir mi?

    tanım: matematik bilmeyen birinin çıkardığı önerme
  • sadece iç sıkıntısı yüzüne yansımış insanların kabul edebileceği vasat önerme. etrafımda güzel insanlar var kabul ama hiçbiri benden üstün değil veya bana eşit değil. türk, ingiliz ve yabancı arkadaşlarım mottomu iyi bilir, siz de öğrenin; “ı am your father, and you are all my children”
  • fark etmediysen ortalamanın da altındasın demektir. şimdi kendini bir şey sananlar eksilesin.
  • (bkz: deme öyle)
  • neden sadece zeka ekseninde değerlendirildiğini anlamadığım önerme. benim bu önermeden anladığım, kişinin etrafındaki kişilerin karakter anlamında ortalaması olduğudur. bir insan sünepe ise etrafındaki insanlar da az sünepe veya çok sünepe olacak şekilde bir araya gelmiştir ve kişi de bu az veya çok sünepelerin ortasında bir seviyede sünepedir. veya kişi tam bir fırlamaysa etrafındaki insanlar da fırlama olacaktır vs.
    bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim sözünün bir başka versiyonudur.
hesabın var mı? giriş yap