• o ne demek, iptalbetmemek nedir??

    odayı iptal etmemek nedir ???

    bak çok sinirliyim zaten o odayi yakarım.

    çok sinir oluyorum bu dönem bu şekilde yaklaşan insanlara hadi iptal etmiyorsun bari açığa al.
  • üstteki arkadaş güzel yazmış, hükümetin bir düzenleme yapması lazım diyerek. o yüzden hooop tur şirketi şapkamı çıkarıyorum ve bakan şapkamı takarak paranı iade ediyorum.
  • maalesef hükümet bir düzenleme yapmadan iptal etmeleri imkansız, konu paradan vaz geçmekten ziyade, rezervasyon yapıldıktan sonra, varsa uçak biletleri, otel ücreti v.b. masraflar sizin adınıza ilgili yerlere ödeniyor. thy iade yapmıyor, oteller iade yapmıyor, ets nasıl iade edebilir. normal bir sezon olsa, 1000 kişiden biri iade etse bu süreçte problem yaşanmıyor, ancak 1000 kişi de iade talebi oluşturduğu anda acente gözünden bu süreç sürdürülebilir değil hatta finansal açıdan imkansız.
  • özellikle böyle bir dönemde büyük bir terbiyesizliktir. ülkenin sağlık bakanı keyfi olarak dışarı çıkmayın, toplu ortamlarda bulunmayın diyor, bir çok iş yeri kaptılıyor, eğitim, topu ibadetler vs. iptal ediliyor; neymiş efendim iptal edilemeyen oda seçmişsin, git tatilini yap. kafayı mı yediniz siz, tefecilik mi yapıyorsunuz?
  • firma iptal ve iade yaparsa bunu kendi insyatifi ile yapar he etik olarak yapması gerekir medeniyet dediğimiz husus burada devreye giriyor.. ama bizim halkımız koyun olduğu için bunca yıldır milyonlarca bu ve benzeri durum yaşandı unutuldu, toplumda boykot bilinci değil 0 eksi bakiye olduğu için rahatlar.. öte yandan kanunen bir yaptırımı yok şu an iptal ve iade etmesi için ... bir de aldığınız hizmet hangi ülkeleri kapsıyor mesela şeyseller ise 1 vaka olan yere iptal etmem der ve "kanunen" haklı olur.

    aynı karantina meselesi gibi yurt dışından gelince 14 gün evde oturun lütfen deniyor o kadar kanunen hiç bir yaptırımı yok o yüzden herkes gezebiliyor zaten.
  • er ya da geç eşşek gibi paranızı iade edecektir.

    tanım:dolandırıcı bir tur şirketi
  • hukuki yardım almanızı öneririm. etstur edimin yerine getirilmesinin imkansızlastığı böyle zamanlarda iptal etmek zorunda.
  • bir çok tur ya da tatil şirketi, otel rezervasyon şirketleri genelde sattıkları hizmet için 2 teklif verirler.

    -iadesiz fiyat
    -xx tarihine kadar iade edilebilirli fiyat

    2 fiyat arası hali ile fark vardır ve bu sizin risk priminizdir. insanlar genel olarak ucuza eğilim gösterir, yani riski görmezden gelir. genelde risk faktörü gerçekleşmez

    ammavelakin bu gibi durumlar da yaşanabilir. bu durumda eğer devlet tarafından bir yasaklama yoksa sözleşme şartlarına göre davranır işletme sahibi

    burada ets corona virüsünü yok saymıyor aslında, başta kabul ettiğiniz risk aktif hale gelmiş oluyor maalesef. devlet oteller kapanacak demediği müddetçe iade kabul etmeyebilir, tamamen kendi insiyatifine kalmış

    mesela aynısı uçak bilet için geçerli olmaz, çünkü devlet avrupa seferlerini yasaklamıştır. senin biletin iade edilebilir de olsa olmasa da havayolu şirketi o iadeyi yapmak zorunda çünkü uçuşu gerçekleştiremeyecek.

    o nedenle sakin kafa ile düşünüp ben neden risk aldım diye kafa yorabilir ve bir daha alınabilir risk olup olmadığını detaylı düşünürsünüz

    tanım : olmayan yok sayma
  • kimi kime şikayet ediyorsun tadında bir başlık.
hesabın var mı? giriş yap