• cok cok cok düz hesapla 3/4, büyük paraları ööle dur ulan ne kadar diye düşünürsek..

    aşağı yukarı..
  • an itibariyle tokyo seansında 1.50 seviyesini yukarı doğru kırmıştır. hafif bir geri çekilme yaşanmış olsa da 1.5047 seviyesini görmüş olduk. hayırlı olsun.

    (bkz: the great dollar crash)

    öte yandan euro bu son hareketi ile belli başlı bütün analistleri şaşırtmış olsa gerek. zira 2008 yılında bir çok kişi* euronun zayıf, petrolün de 100$'ın altında seyredeceğini düşünüyordu. her ne kadar uzun vadede doların giderek zayıflayacağı inancımı koruyor olsam da, ben de şahsen 2008 abd seçimlerine kadar zayıf euro ve düşük petrol diyordum ama görünen o ki, iş içinde iş varmış. çıkar kokusu yakında bakalım...
  • 1,42 lik değere gün itibariyle sahip parite,
    kim bilemiyorum ama birileri öyle bir oynuyor ki şu petrol fiyatlarıyla,
    paritenin çıkışıyla da inişiyle de para kazanıyor bazıları,
    bu ikisi de maymun oldular gariplerim,
    ha n'oluyor birileri götürüyor mevzuyu hamuduyla, öyle böyle değil.
  • an itibari ile 1.278 seviyesindedir, ve gun gectikce asagiya gitmektedir.
    amarikada bir kriz oldu ama vurdugu ekonomi avrupa ekonomisi oldu sanirimsa,
  • çok manyaklaşan bir parite olmaya başladı son zamanlarda.gün içi işlemlerde bir öyle bir böyle 150-200 pip oynuyor,iki dakika pc başından kalkıp işemeye gidilecek gibi değil.sabah bir ara 1.3100'lerdeydi sonra 1.3300 e yükseldi,sonra yine 3100'e kadar indi şimdi de 3200'lerde ne stoplosslar yedirdi kimbilir.
  • 2008 kasım-aralık döneminde büyük finans kurumları,şirketler,dünyaca ünlü finans uzmanlarının hepsinin dediği ve aklımdan çıkmayan bir şey var,şunu demişlerdi:

    "2009 yılının ilk bir kaç ayında 2000 seviyelerini görebiliriz ve hatta 2500 lerine de yılın ortalarında şahit olabiliriz."

    #15212561 şöyle bir entry yazmışım,27 ocak 2008 tarihi itibariyle 1.3100-1.3300 seviyelerinde seyrediyormuş parite,cuma gecesi kapanan piyasalar itibariyle euro/dolar paritesi, 1.2929 seviyesinde. bundan bir hafta öncesine kadar 1.2400 seviyelerinin de altına inmişti.kısaca ocak ayının başından beri parite 600-800 piplik bir alanda oynayıp duruyor.günlük olarak grafiklere bakıldığında ise düşüş gözükmekte.

    4 ocak 2009'da 1.4000 seviyelerinden şuan ki pozisyonunda.heiken ashi indikatörlerine göre ise kırmızı yani düşüş noktalarını bitirdi ve 3 lü bir mavi yani yükseliş trendine girdi.yükseliş trendi için kanımca bir üçlü mavi çubuk daha beklemeliyiz. http://i269.photobucket.com/…es/eurousd14032009.jpg

    büyük finans şirketlerinin dediklerine ne kadar güvenmemiz gerektiğine dair bir ipucudur bu durum.her şey kendinizde bitiyor.forex te en azından bu kadar uzun vadeye yatırım yapmak çok riskli.bakalım zamanla haklı çıkacaklar mı.

    ek: haklı çıkmadı ibneler.
  • az önce ne oldu ne açıklandı hiçbir fikrim yok ancak sadece 1 dakikada 1.3223 seviyesinden 1.3494 seviyesine zıplayıverdi mal gibi kaldık. tam tamına 271 pip yükseldi.yani 1 klık işlem açmış olan birinin şuan bakiyesinde + 2170 dolar var.noluyor amına koyim.
  • fed'in faizleri bir süre daha artırmayacağız açıklamasından sonra bir dakika içerisinde 75 pip kadar yükselerek amı götü dağıtmıştır,haliyle bütün piyasaları sarsmıştır.
  • yılbaşından bu yana 2 aylık süreçte 1000 pip düşen paritedir.dünyaca ünlü finans kurumlarının açıklamalarının tam tersi seyirde devam etmektedir.üçtür aynı şey oluyor,3 aylık dönemler itibariyle toplu açıklama yapar bu şirketler,bir anda ortalık rapordan geçilmez.parite yok şöyle yükselecek,yok böyle olacak,tüm zamanların zirvesi oluşacak falan.ne oldu peki? yine aynı şey oldu.tam tersi istikamette parite.nisan ayının başında yine ortalık raporlardan geçilmeyecek,milleti bilerek yanlış yönlendiren açıklamalar yapılacak.yani kısaca demem odur ki ne kadar güvenilir firma olursa olsun,orta ve uzun vade raporlarını kesinlike ciddiye almayınız.her şey haftalık konjöktüre göre oluşuyor.
  • piyasalar 9 aralık 2011 avrupa birliği liderler zirvesi'ne o kadar bel bağladı ki, bugünkü ecb toplantısı sonrasında yapılan muğlak ve negatif açıklamalara benzer açıklamalar çıkarsa yarın, parite çoğacayip yerlere gelebilir.
hesabın var mı? giriş yap