• nerde o 2008,2012 hatta 2016'daki turnuva. cidden hiç tat vermiyor. ya da biz hayattan tat alamamaya başladık. bilemiyorum
  • genelde bu tarz başlıklara katılırım ama euro 2020 çok farklı ve güzel maçlara sahne oluyor be sözlük.
  • tc vatandaşına hayat eskisi kadar tat vermediğinden kaynaklanmaktadır.
  • asıl nerede o 2000 ve 2004 kupaları. bütün reisler sahadaydı. mourinho'nun da dediği gibi o zamanlar adamları izliyorduk şimdi otuz yaşındaki bile çocuk adam.

    tanım: doğru tespittir.

    2004'te yunanistan'ın sürprizi hepimizi şaşkına çevirmişti. futbol hocam antrenmanlarda yunanistan'dan örnekler veriyor ona göre taktikler şekillendirmeye çalışıyordu.

    kupa öncesi pepsi ve nike reklamları tüyler ürpertiyordu. o zamanlar youtube'a gireyim bir daha izleyeyim yok tabi beklerdik pepsi blue reklamı çıksın diye.

    yandaş marka cola turka da pierre van hoijdoonk ile kupa öncesi bir reklam çevirdi. hatta oylama yapmışlardı pierre hangi bıyıkla şampiyonaya katılsın diye. pierre'in bıyığı için sms atan insanlar oldu. pierre bir, iki maç son 10 dk oyuna girdi, bıyıksızdı.

    luis figo teknik ve fizik olarak formunun zirvesindeydi.

    instagram diye bir şey olsa beckham'ın 300 milyon takipçisi olabilirdi.

    fransa, o kadroyla izleyenleri kahrediyordu. ps'da banko kazanmak isteyenlerin aldığı takım 2002 faciasından sonra yine reelde şaşırtıyordu.

    hollanda'da 4 forvetle çıksan bile yedeğe koyduklarına için gidiyordu.

    çek cumhuriyeti'nde koller, nedved, rosicky tehlike saçıyordu.

    o yaz çocukluğumun en güzel yazlarından biriydi (2004)
  • kendi adıma konuşacak olursam son 5 yıldır futboldan soğudum. futbol sadece futbol değil maalesef, özellikle bizim ülkemizde. fanatik değil de eleştirel bir gözle olan biteni yorumlayınca insan bazı şeyleri daha iyi anlıyor, algılıyor. haliyle sporun içindeki doğal rekabete, şans etkenine, mücadelenin gerçekliğine dair inancını kaybediyor. bunun dışında bütün avrupa ligleri paralı platformlarda, kaçak yollarla maç izlemeye kalkınca da zırt bırt donuyor, rezalet işler, izlemesem daha iyi diyorsun. o, bu, şu sebep derken uzaklaştık futboldan.

    bilmem katılır mısınız ama şeye de inanırım ben, bir şeyi sürekli görünce ondan bıkmaya başlıyor insan. üç günde bir futbol maçı oluyor kardeşim, hangi birini takip edeceksin, iki maç izledikten sonra doyma geliyor, bıkkınlık geliyor, sporu özleyemiyoruz ki. ligler bitti hooop turnuva, bu bitecek hooop diğer maçlar. çok çabuk tüketilmeye başlandı futbol.

    bunun dışında başka sporlara ilgim arttı. formula 1 mesela, monza'da yarış olsa bekle ki bir sene sonra aynı yerde tekrar yarışsınlar. iki yarış arasına bazen 3 hafta bazen 2 hafta giriyor, özlüyoruz.

    gel gelelim bisiklet. giro de ıtalia yeni bitti. bekle seneye gelsin aynı güzellik. özlüyorsun, merak ediyorsun, seneye hangi takımlar, hangi bisikletçiler iddialı gelecek bekliyorsun. fransa turu var şimdi, uae takımı ne yapacak, jumbo visma, roglic ile başaracak mı bu sefer, ineos italya'daki gibi etkili olacak mı? ya da katılacaklar mı vs.vs.vs...

    futbolda öyle değil. işte yine manchester, barcelona, psg, bayern işte hepimizin bildiği takımlar hiçbir sürpriz olmadan finallere kadar gidecek birbirleri ile yarışacaklar. klasik.
  • en basitinden hollanda ukrayna macini izlememis yazar beyani
  • hollanda- ukrayna maçı hariç de lan.
  • bu coğrafyada yaşamamızdan, başımızdakilerin yaşam enerjimizi emmesinden, hayatta neyden keyif alındığını unutmamıza sebep olmalarından kaynaklıdır.

    yoksa sorun bir ingilize, italyana, ispanyola, iskoça, slovakyalıya hatta makedonyalıya; gayet keyif alıyor, eğleniyorlardır şenlik havasında geçen bu günlerde.

    bizler bırakın diğer maçları, kendi maçlarımızdan bile keyif almamaya başladık, o kadar ayrıştık ki milli takım bile onların diline dolandığı için "milli" değil eskidir kadar..

    bilinçaltımız o kadar çer çöple, kinle nefretle, endişe telaşla dolu ki başka bir şeye odaklanamıyoruz bile.

    adettendir: (bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)
  • tat vermemesinin ana sebebi artık tüketebileceğin sınırsız farklı içerik olması. eskiden halk önüne konan yeniyordu. haliyle turnuvayı heyecanla bekliyordu. şimdi durum öyle değil.
  • 24 takımın avrupa futbolu için fazla olmasından kaynaklanan durum. 24 tane iyi takım yok , çoğu vasat hatta kötü takımlar .
    eskiden 8 takımla yapılırdı bu turnuvalar , hadi 8 az diyelim 16 olmalı maksimum. dünya kupasının da içine edecekler 48 takıma çıkartıp.
hesabın var mı? giriş yap