• esasen açmak istediğim başlık "türkiye'de ev fiyatlarının arz-talep dengesine göre belirlenmemesi" olacaktı ama karakter sınırına takıldım.

    sebebini merak ettiğim ve laf salatasından ziyade konu hakkında bilimsel bilgiye sahip olan suserler tarafından aydınlatılmak istediğim konudur.

    ispanya'da yaşayan türk arkadaşım 3 yıllık çalışmasıyla oradan şehir dışından ev aldı. burada tek tük evler var ona rağmen kolayca alınabiliyor, türkiye'de her yer boş daire ama fiyatlar kimsenin alamayacağı seviyede diyor.

    dönüyorum oradan geliyorum başka bir arkadaşa, bursa'nın dışından bir ev almış iki yıl önce 300 milyara, diyor ki benim evin şu anki ederi 450 bin lira ama alan yok altı aydır satışta.

    yahu o zaman evinin fiyatı o değildir be kardeşim ben mi yanlış biliyorum yahu? arz fazla, talep az ise fiyatlar düşmez mi kardeşim? yani tamam econ 101 deki gibi işlemiyor pratikte ekonomi ama bu kadar da temel iktisadi kanunlara aykırı bir uygulama olabilir mi?

    ankara'da yaşıyorum bilenler bilir yer gök boş apartmanlar ile doldu. yıllardır boş bu daireler. ben beyaz yakalı orta direğin biraz üstü bir gelire sahibim eşim de benimle aynı durumda. ben ve eşim altı yıllık çalışmamıza rağmen ev satın alamıyoruz. bakıyorum evlere zengin kesimin alacağı evler de değil. yani ali koç falan tenezzül etmez buraya, haliyle kimse almıyor yıllardır boş bekleyen evler yığını oldu çıktı ülkenin başkenti.

    neyse çok da uzatmak istemiyorum. isterim ki sözlüğün kutsal bilgi kaynağı günlerinden kalma politik kutuplaşmadan bağımsız, bilimsel bir tartışma dönsün aşağıda.
hesabın var mı? giriş yap