• hayvanlari ozellikle de tuylu ve memeli olanlari seven biri olarak garipsedigim konudur. garipsedigim nokta kisinin evcil hayvanini kendi oglu ya da kizi kadar (belki daha fazla sevmesi vs) de degil aslinda. garipsedigim nokta gercek olmayan bir seyi gercekligine bu kadar inanarak dile getirmek sanirim. sonucta senin oglun degil cunku sen dogurmadin babasi da degilsin. bitanem de canim de ne bileyim, neden ozellikle oglum kizim falan tercih ediliyor o kadar daha realite ile ozdeslesen hitap bicimi varken. derdimi sick aim.
  • evcil hayvan sahibi olmayanların anlayamayacağı bir bağdan ötürüdür. bir manevi değerdir.

    mesajlar üzerine edit: çocuğu olmayan bir kadın düşünün. erkek de düşünebilirsiniz ama başka kadınla evlenir yine evlat doğurtturur kendine onu tadar. kadın da evlatlık edinebilir ama karşılıksız sevgi sadece hayvanlarda var. bu kadın yıllarca baktığı kedi/köpeği o kadar benimser ki. iyi gününde de kötü gününde de hep o vardır yanında. artık onun evladıdır o. doğuramayacağı için bir evcil edinmiştir kendine ve canından kıymetlidir. hayvan sevgisi bambaska bir şey yahu.

    *benim kedim var ve onun için herşeyi yaparım. kızım demem ama kızım gibidir.
  • sadece evcil hayvanlar için geçerli değildir. öğretmenler de kendi çocukları olmayan çocuklara oğlum ya da kızım diye hitab ederler. askerde komutanlar da askerlerine oğlum diye hitap eder. sanıyorum millet olarak yaşça kendimizden küçük ve bir şekilde rütbece altımızda olan kişileri çocuk olarak görüyoruz. evcil hayvanlar da sahipleri tarafından kişi olarak görülür.
  • kimin ne dediği, giydiği, yaptığı ile bu kadar çok ilgilenmek, kendine dert etmek, bunu internette yazmak için vaktini harcayan başka bir toplum olmadığını düşünüyorum.
    resmen toplumsal bir akıl tutulmasının uzantıları bu hastalıklı dertler.
  • (bkz: evlat edinilen çocuğa oğlum kızım diye hitap etmek)

    yazarın derdi kendin doğurmadığın bir canlıya oğlum, kızım demek. o zaman onu yukarıdaki başlığa da alabiliriz. zira evlat edinilen çocukla evlat edinilen evcil hayvan arasında pek bir fark yok.
  • evlenmeden 2 oğul bir kız sahibi olmaktır.
    (bkz: anlayamazsın)
  • çocuğum yok, çocuk sahibi olmayı insanın kendine ettiği eziyet olarak görüyorum.

    yerine bir köpeğim var. ya ne diyem mahmut mu diyem. oğlum benim. aslanım.
  • insan düşünen bir hayvandır!!!
    (bkz: şabansa düşünen bir inektir)
    (bkz: hababam sınıfı)
hesabın var mı? giriş yap