• evine, ailesine bağlı kişi... genelde tatillerini ve akşamını evde geçirmei yeğler... halk arasında "kuşu ötmüo, eve adam alıo" gibi fesatlıklara maruz kalan bu insanlara postmodern türkçe'de (bkz: domestik) denmektedir.
  • he-man, superman benzeri bir halk kahramanıdır kendisi, velhasıl artık unutulmaya yüz tutmuştur. günümüzde ismine "şu bizim nazif efendi de pek bir evcimen yahu" benzeri cümlelerde rastlanır sadece...
  • tunç tekin. matematik mühendisidir. bilgiyasar yazilimiyla falan ugrasir. ne gerek varsa fenerbahçelidir.
  • bu kişiler ne kadar çok arkadaşları olursa olsun en fazla 2-3 haftada bir o da binbir türlü zorlamayla dışarı çıkarlar. genellikle "abi eve gidiim ben ya yarın sabah erken kalkıcam" "televizyon seyredicem" veya "yorgunum" gibi geçersiz sebepleri olur. çok üstlerine gidilirse kızabilirler. bu kişilerin arkadaşları da bir süre sonra zorlamaktan sıkılır ve sadece haber vermeye başlar. her ne kadar evde oturmayı tekdüze bir programa tercih ederek kısa vadede mutlu olsalar da uzun vadede kaçırılanların değeri daha yüksek olacaktır.
  • evcil kelimesiyle siklikla karistirilan tanimlamadir. konusmanin tam ortasinda biri çikar "ben çok evcilimdir aslinda" der, sen de zor tutarsin kendini "ah canim, bak yabaniymis uysal olmus, gel bir seveyim seni söyle" diye.
  • evden iki - üç gün hiç çıkmasa bile mutlu olabilen, evinin sıcak ve huzurlu ortamında mutlu mesut yaşamayı seven, belki dışarı çıkmak için hazırlanmaya üşenen bi insan olduğundan evcimen gibi gözüken ama durumundan memnun olan kişidir. bu kişilerin de arkadaşları, sevgilileri, gitmekten hoşlandıkları mekanlar fln vardır. kesinlikle asosyallikle karıştırılmamalıdır..

    başlıca zevkleri :
    (bkz: kitap okumak)
    (bkz: televizyon izlemek) (ben tv değil digiturk izliyorum diyenleri de vardır bu türlerin)
    camdan dışarıyı izleyerek kahve içmek( camdan insanlara bakmak ve onlar hakkında yorum yapmak şarttır)
    bilgisayarda ek$i sözlüğü açıp entryler arasında kaybolmak
  • evini çok seven, sadece evinde rahat olan insanlardır bunlar. dışarıya çıkmayı sevmezler hele kalabalık olan alışveriş merkezleri filan bunlar için cehennemdir. orlarda sıkılırlar, ezilirler, büzülürler, eve gitmeye filan çalışırlar. en büyük zevkleri uyumaktır bunların. evlerinde mutlaka iyi bir müzik seti, cd koleksiyonu, -eğer ilgileniyorlarsa- müzik aleti, digitürkü olan güzel bi televizyon, dvd koleksiyonu, geniş bir kitaplıkları bulunur çünkü bu insanlar dışarıda harcayacakları parayı bunlara harcarlar. buzdolapları her zaman doludur ve iyi yemek yaparlar hatta yemek yapmaktan çok zevk alırlar. televizyonlarının karşısında mutlaka üzerinde rahatlıkla uyunulabilecek bir koltuk ve koltuğun üzerinde genelde bir bahtaniye ve kitap bulunur. evleri tamamen kendi zevklerini yansıtır ve genelde az eşya bulunur. spor yapmayı seven versiyonları dışarıya çıkmaya üşendiklerinden eve spor aletleri alırlar. mutlaka evlerinin manzarası güzeldir. yani en azından apartmanı değil insanları, denizi, dağı yada caddeyi filan görür. bu insanlarla yapılacak en iyi program evde film seyretmek, yemek yemek ve muhabbet etmektir.
    unutmuşum. bu insanların ileride meslekleride evde yapabilecekleri mesleklerdir.
  • efendim yengeç burcu erkeği veyahutta kadınıdır, ısrarcı olmayınız bırakınız evinde yaşasın, yaşatsın sizi.
hesabın var mı? giriş yap