• dünyanın en saçma ve gereksiz hareketi. bakın misal kedi köpek beslemek falan güzel, sıkılınca alıyorsun kediyi sevip stres atıyorsun ne bileyim köpekle birlikte hoplayıp zıplayıp koşup mutlu oluyorsun, hiç olmadı terliğini getirmeyi öğretiyorsun terliğini getiriyor, bir işe yarıyor ama balığın zerre faydası yok sevsen sevilmiyor oynasan oynamıyor, bir de yemiydi suyuydu elektriğiydi falan derken hep maliyet çıkarıyor amk yaratığı, bir faydası olmadığı gibi paso zarara sokuyor, e ne anladım ben şimdi bu işten anlamıyorum ki, saçma saçma işler, komodo ejderi beslesem onun bile bir faydası olur ne bileyim eve hırsız falan girse bunu görünce korkup kaçarlar mesela, amk balığı durmadan yüzüp dursun suya sıçsın ben temizleyeyim, başka bir numarası yok. evet.
  • kedi köpek bakmaktan daha zor.kedi baktığım için rahatlıkla söylüyorum.akvaryumu eve kurdurmak bile bir olay.hele o suyun sıcaklığını korumak yok mu?deli çıkıyordum.belli bir derecenin altına da inse üstüne de çıksa ölüyorlar.mama meselesi de öyle.fazla beslemeyeceksin filan..fazla nedir, az nedir yaa?öldüler mi kaldılar mı ,açlar mı,diye bakmaktan helak olmuştum.
    bir de temizlemesi var tabii.nasıl söktürüp gönderdim bilmiyorum.ölen kalan olmadan.ohhh!dünya varmış..
  • başlarda ben de "balığı sevemiyorsun, ne anlamı var." diye düşünüyordum. ancak öyle değilmiş. bir japon balığım var. adı "balığım". 8 aydır bakıyorum. akvaryumun yanına gittigimde hareketleniyor. ısterseniz yem için yapıyor deyin. öyle olmadığına eminim. ilk zamanlar kaçardı. şimdi ise dokunmama izin veriyor. sevdiriyor kendini. evet, alıp elime uzun uzun okşayamıyorum, sarılamıyorum. ama her canlı sevgiyi hisseder. o nedenle sevilemeyecek, beslenmesi saçma olan bir canlı olarak görmüyorum.
hesabın var mı? giriş yap