• ızgarada özel kabı içinde yapıldığı zaman gayet güzel olan yiyecek. yalnız o kabın büyüsü var dikkat edelim anca öyle güzel oluyor. * ben bu konuda biraz şanslıyım bu işten mükemmel bir şekilde anlayan bir babaya sahibim.

    kaşarlısını herkes tercih etmez.
  • tavada kavrulduktan sonra önceden ısıtılmış güveç tasına koyup üzerine kaşar rendeleyip daha sonra da kaşarın erimesi için fırına atmak gerekir.
  • yakın zamanda migrostan aldığım dilim kokoreç pişerken çok koku (evet bok) yaptı. daha önce de başka yerlerden alıp pişirmiştim ama öyle bir koku almamıştım.
  • kokoreçi bilmem ama işkembeyi en güzel şekilde yapıyoruz.abi hayvanın bok yolu nasıl bu kadar lezzetli olur .allah vergisi işte
  • aptallıktan başka bir şey değil. hani baba sıçtıktan sonra hemen arkasından tuvalete girince burnunuzun direğini yamultan o kekremsi koku var ya, ha işte o fesleğen kokusu kalır bunun yanında. ulan amına koduğumun kokoreçcisi alt sokakta yapıyor, kokudan dumandan camı pencereyi kapatmak zorunda kalıyorum, bi' de bunu evde yaptığını düşün.
  • yurtdisi yazarlari icin ozel tarifimi veriyorum. ozellikle abd icin rahat bak bu.

    kuzu kesiyorsunuz, bagirsagini hispaniklere temizletiyorsunuz. eve goturup sicak suda yarim saat hasliyorsunuz. yetmeyecek, 2 saat bol tuzlu suda bekletiyorsunuz. yok ben boklu seviyorum diyorsaniz bu sureleri kisaltabilirsiniz.

    sonra istanbul usulu icin ince, izmir usulu icin biraz kalinca dogruyorsunuz. guvec kabi varsa onla, yoksa borcamda firina biber, domates ve tercih baharatlari ile gomuyorsunuz. asagi yukari 25 dk sonra kokoreciniz taze ve yine de tost makinesine surulmus french baget icine dokulmeye hazir. ekmegin icini alirsiniz.

    kuzuyu kesemem diyenler italyanlarin cok oldugu yerlerdeki marketlerde helal olmadigini bilmek sartiyla alabilir.

    ya da gelin boston'a, ramazan sonrasi yapayim size. burdan alacagim hayir dua bana yeter lan.
  • kriz gibi bir şey sanırım bu kokoreç işi. migros'ta satılanlardan alıp evde deneyeyim dedim.

    orta derece ısıtılmış tavanın içine kendi yağında kızaracak şekilde yatırdım kuzuları. iki yüzünü de kızarana kadar pişirdim.* sonra doğrama tahtasına yatırıp ince ince doğradım. ardından tavayı yüksek ateşe alıp dogradıklarımı tekrardan 1-2 dakika kadar kavurdum. ocağı kapattıktan sonra da göz kararınca tuz, kekik, pul biber, kimyon, isot ile harmanlayıp biraz daha karıştırdım. sonra da ekmeğin içine. oradan da mideye. yok böyle bir lezzet. yanında acılı şalgamla tabi.

    tavsiye: satırınız varsa doğramak için kullanmayın bence. bir süre sonra gaza geliyorsun, "nusret misin be olum?" hissi falan yükleniyor altta alttan. un gibi oluyor güzelim kokoreç. bıçakla parçaladıklarım daha lezzetli geldi bana. tercih meselesi tabi. afiyet olsun.
  • suat durmuş'a ait bu videoyu izledikten sonra yaza merhaba olayına nasıl gireceğime karar verdiğim durumdur. karpuz kıran yağışlarının sona ermesinden sonra denizdeki evin balkonunda kezzap ve pirlerle gerçekleştirilecek olaydır.
    başkan bu ne
  • kokoreççide üç çeyrek 25 tl, dondurulmuş kokorecin kilosu 35 tl sakatatçıda. deneyelim dedik, aldık yaptık, müthiş de oldu. gözünüz korkmasın yapımı da hayli kolay. mutfak biraz bok, biraz koyun, biraz da sığır kokuyor, hepsi bu. pişmesine yakın atıyor üzerinden o ağır kokuyu.

    20 liralık aldık ilk deneme. iki yarım ekmek çıktı. fulledik ama ekmeği. kekik, pul biber, tuz. vurrr!!!!

    döküm tavada yaptık. tavayı ısıtıyorsun, üstüne koyuyorsun, oluyor. cızbız köfteden zerre farkı yok. alt üst çeviriyorsun ara ara. bakıyorsun ki pişti artık, indiriyorsun ocaktan. enteresandır, kokoreç piştikçe çekiyor. hemen hemen ,%40 küçülüyor.
  • annem yapıyordu eskiden hamarat kadındı. istanbul'daki kokoreç fiyatlarını duysaydı bu konuda girişimcilik damarları da ortaya çıkabilirdi.
hesabın var mı? giriş yap