• kokoreçi bilmem ama işkembeyi en güzel şekilde yapıyoruz.abi hayvanın bok yolu nasıl bu kadar lezzetli olur .allah vergisi işte
  • kriz gibi bir şey sanırım bu kokoreç işi. migros'ta satılanlardan alıp evde deneyeyim dedim.

    orta derece ısıtılmış tavanın içine kendi yağında kızaracak şekilde yatırdım kuzuları. iki yüzünü de kızarana kadar pişirdim.* sonra doğrama tahtasına yatırıp ince ince doğradım. ardından tavayı yüksek ateşe alıp dogradıklarımı tekrardan 1-2 dakika kadar kavurdum. ocağı kapattıktan sonra da göz kararınca tuz, kekik, pul biber, kimyon, isot ile harmanlayıp biraz daha karıştırdım. sonra da ekmeğin içine. oradan da mideye. yok böyle bir lezzet. yanında acılı şalgamla tabi.

    tavsiye: satırınız varsa doğramak için kullanmayın bence. bir süre sonra gaza geliyorsun, "nusret misin be olum?" hissi falan yükleniyor altta alttan. un gibi oluyor güzelim kokoreç. bıçakla parçaladıklarım daha lezzetli geldi bana. tercih meselesi tabi. afiyet olsun.
  • kuzu kol (tüm rulo) hiç tavsiye etmem ev ortamında çok zor. o ağır kokuyu dip köşe kırklasanız bile çıkaramazsınız. ha büyük ızgara ya da saç varsa bahçede belki bir ihtimal olabilir. ben büyük marketlerin et reyonlarında bulunan doğranmış pişirmeye hazır olanlarını alıyorum. wok tavada yağını çekene kadar bir süre soteleyip, baharat ve tuz ilavesinin ardından ekmekle buluşturuyorum. nefis tavsiye ederim.
  • ızgarada deneyeceğim şey.
  • kokoreççide üç çeyrek 25 tl, dondurulmuş kokorecin kilosu 35 tl sakatatçıda. deneyelim dedik, aldık yaptık, müthiş de oldu. gözünüz korkmasın yapımı da hayli kolay. mutfak biraz bok, biraz koyun, biraz da sığır kokuyor, hepsi bu. pişmesine yakın atıyor üzerinden o ağır kokuyu.

    20 liralık aldık ilk deneme. iki yarım ekmek çıktı. fulledik ama ekmeği. kekik, pul biber, tuz. vurrr!!!!

    döküm tavada yaptık. tavayı ısıtıyorsun, üstüne koyuyorsun, oluyor. cızbız köfteden zerre farkı yok. alt üst çeviriyorsun ara ara. bakıyorsun ki pişti artık, indiriyorsun ocaktan. enteresandır, kokoreç piştikçe çekiyor. hemen hemen ,%40 küçülüyor.
  • yakın zamanda migrostan aldığım dilim kokoreç pişerken çok koku (evet bok) yaptı. daha önce de başka yerlerden alıp pişirmiştim ama öyle bir koku almamıştım.
  • aşağıdaki sonuçlara ulaşacağınız eylem:
    - evdeki kokuyu üç gün boyuna alıyorsunuz, sonra burnunuz alışıyor.
    - ilk iki gün apartman merdivenlerinden bile koku çıkmıyor
    - tavadaki yağı lavaboya dökmeyin, yağ donunca tıkanıyor
    - perdeleri yıkamayı unutmayın. ama iki gün bekleyip öyle yıkayın bence. ıslak perdeye o koku yine yapışır.
    - kokoreç tavada olacak şey değil, hem kuruyor hem de köz kokusu yok

    evde yapmayın. kamp ortamında yapın. çok güzel oluyor valla.
  • benden tavsiye, kesinlikle pişmemiş kokoreç alınmaması. ne evde, ne piknikte yapamazsınız.bir de benim gibi rezil olursunuz. ben pişmemiş kokoreçin yağını mangalda tam 3 saat (kömürleri mangalın bir ucuna, kokoreçi diğer ucuna koyuyorsunuz) akıttım. ona rağmen yağından yiyemedik. yine ben hayvan biri olarak 150-200 gr kadar yedim de. midesi hassas olanlar ve yaşlılar yiyemediler. en güzeli baton şeklinde pişmiş ve dondurulmuşunu almak. istanbul'da böyle yapanı bulamadım henüz ama keşan'da şirin kokoreç bu işi süper yapıyor. bu arada istanbul'da yapanı da bulunur tabii de 170-180 liralık batona 300-400 lira kazıklanmak istemiyorum.
  • ızgarada özel kabı içinde yapıldığı zaman gayet güzel olan yiyecek. yalnız o kabın büyüsü var dikkat edelim anca öyle güzel oluyor. * ben bu konuda biraz şanslıyım bu işten mükemmel bir şekilde anlayan bir babaya sahibim.

    kaşarlısını herkes tercih etmez.
  • zordur. bazı yiyeceklerin gerçekten dışarıya ait olduğunu kabullenmek gerek.

    et zor pişiyor. piştiğinde ortalığı ağır bir yağ kokusu sarıyor.

    alayım elime irice bir bıçak, şöyle şlak şlak diye doğrayayım diyebilirsiniz. öyle değil. kokoreç gerçekten sert bir et. o doğrama işlemi ayrı bir ustalık gerektiriyor.

    hem ekmeği közün üstüne bırakıp kızartamayacaksınız da.

    değmez bunca zahmete.

    kokoreçe yapılabilecek iki saygısızlıktan biri bu. diğeri de kokoreçin ekmek arasında olmaması.
hesabın var mı? giriş yap